HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Χιονοστιβάδα παροχολογίας – Τα 10 «ΘΑ» και η μία κωλοτούμπα από τους νέους υπουργούς


Από βομβαρδισμό παροχολογίας χαρακτηρίστηκαν οι τελετές παράδοσης – παραλαβής τωνυπουργείων, με τα στέλεχη της νέας κυβέρνησης να αναλώνονται σε μία σειρά από «θα».


Οι υπουργοί της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υποσχέθηκαν ανάκληση των αποφάσεων για μειώσεις μισθών, απολύσεις και αποκρατικοποιήσεις, έστειλαν μήνυμα για πάγωμα των ιδιωτικοποίησεων, υπογράμμισαν ότι θα αλλάξουν το νόμο για τους αιώνιους φοιτητές κλπ.

Ειδικότερα, ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης, υποσχέθηκε ότι μέσα στα πρώτα νομοσχέδια υπάρχουν αυτά που σχετίζονται με τις συλλογικές συμβάσεις, με τον νόμο για την επιστράτευση και με την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ”.

Ο κ. Στρατούλης μάλιστα λίγο αργότερα έκανε λόγο και για πληρωμή 13ης σύνταξης στους συνταξιούχους που λαμβάνουν σύνταξη ως 700 ευρώ, όπως άλλωστε προβλέπεται στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Ο αρμόδιος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Κατρούγκαλος, εξήγγειλε την επαναπρόσληψη10.000 ατόμων, που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, μιλώντας παράλληλα και για αλλαγές σε ό, τι αφορά στο ενιαίο μισθολόγιο για την αποκατάσταση των αδικιών.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο νέος υπουργός Παιδείας Τ. Κουράκης που μίλησε για αποκατάσταση των διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων, αλλά και των Σχολικών Φυλάκων που βρέθηκαν εκτός Δημοσίου.

Υπογράμμισε ότι καταργείται από εφέτος η «Τράπεζα θεμάτων», ενώ επιστρέφουν οι «αιώνιοι» φοιτητές και καταργείται ο νόμος που ορίζει την διαγραφή τους. Όσοι ενδιαφέρονται θα συνεχίσουν κανονικά τις σπουδές τους, χωρίς περιορισμό χρόνου.

Για άμεση αποκατάσταση στους μισθούς των ενστόλων έκαναν λόγο τόσο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος όσο και ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης.

Η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας από την πλευρά της δεσμεύθηκε ότι καταργείται άμεσα το 5 ευρώ για τις εξετάσεις στα νοσοκομεία, αλλά και το 1 ευρώ της συμμετοχής των ασθενών στις συνταγογραφήσεις.

Σε ότι αφορά στις αποκρατικοποιήσεις οι αρμόδιοι υπουργοί έσπευσαν να διευκρινίσουν ότι παγώνει η πώληση του ΟΛΠ και των 17 περιφερειακών αεροδρομίων, της ΔΕΗ του ΑΔΜΗΕ και των ΕΛΠΕ .

Επίσης, σύμφωνα με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη μπαίνει άμεσα σε εφαρμογή ακόμη μια προεκλογική εξαγγελία του ΣΥΡΙΖΑ σε ότι αφορά στο δωρεάν ρεύμα για 300.000 οικογένειες που αντιμετωπίζουν οξύ οικονομικό πρόβλημα.

Ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, κατά την παράδοση-παραλαβή ανακοίνωσε πως καταργείται το μέτρο της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές.

Σήμερα, όμως, είχαμε και την πρώτη μετεκλογική κωλοτούμπα, με τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας, Θοδωρή Δρίτσα, να διαμηνύει ότι δεν θα αμφισβητηθεί η συμφωνία με την COSCO στο λιμάνι του Πειραιά.

«Όσον αφορά στην παραχώρηση του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων στην COSCO στεκόμαστε με πολύ σοβαρότητα απέναντι στις συμβατικές υποχρεώσεις του ελληνικού κράτους. Πέρα από τη συζήτηση που θα ανοίξουμε για αυτή την συμφωνία, το πρώτιστο ζήτημα είναι να εντάσσονται στην αναβάθμιση διακρατικών σχέσεων. Θέλουμε ανοιχτούς ορίζοντες για την αναβάθμιση των σχέσεων με την Κίνα», είπε ο κ. Δρίτσας

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια