HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Να ηρεμήσει τις αγορές επιχειρεί η κυβέρνηση


Μπροστά στη μεγάλη πτώση του Χρηματιστηρίου, τη νέα μεγάλη αύξηση των spreads και τις απώλειες των τραπεζών, που οφείλονται μεταξύ άλλων και στο μπαράζ δηλώσεων των βουλευτών, η κυβέρνηση επεχείρησε το βράδυ της Τετάρτης να ηρεμήσει τις αγορές, αλλά και να καθησυχάσει τις ανησυχίες στο εσωτερικό της χώρας.

Το θέμα συζητήθηκε στη βραδινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με το οικονομικό επιτελείο και αμέσως μετά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης ανέλαβε το ρόλο πυροσβέστη.

Ο Γ. Δραγασάκης εμφανίστηκε ιδιαίτερα καθησυχαστικός για τις τράπεζες, τονίζοντας πως μέλημα της κυβέρνησης είναι η εύρυθμη λειτουργία των τραπεζών και η άνοδος της μετοχικής τους αξίας.

«Η κυβέρνηση θα ασκήσει τα μετοχικά δικαιώματα του κράτους, αλλά με τρόπο που δεν θα θίξει τα συμφέροντα ιδιωτών μετόχων των τραπεζών» είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να συζητήσει με τους ιδιώτες σχέδια και προτάσεις για την ενίσχυση του τραπεζικού τομέα.

Διαβεβαίωσε δε ότι η Ελλάδα θέλει τις ιδιωτικές επενδύσεις και θα δώσει κατάλογο με τις δυνατότητες που υπάρχουν. Ερωτηθείς, μάλιστα, για τις εξαγγελίες περί ακύρωσης ιδιωτικοποιήσεων, απάντησε ότι υπάρχουν αγορές και αγορές, επενδυτές και επενδυτές και αν κάποιοι είχαν επενδύσει λανθασμένα σε μια ιδιωτικοποίηση που δεν θα γίνει, είναι φυσικό να αλλάξουν απόψεις.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, μάλιστα, όπως και ο Αλέξης Τσίπρας στο Υπουργικό Συμβούλιο, δήλωσε πως η Ελλάδα λέει όχι στη συνέχιση της πολιτικής που οδηγεί στην καταστροφή, αλλά δεν μιλάμε για τσαμπουκάδες.

Ενόχληση

Το μπαράζ εξαγγελιών από υπουργούς της κυβέρνησης, που ενδυνάμωσε τις αντιδράσεις των αγορών, μάλλον ενόχλησε το Μέγαρο Μαξίμου, όπως προκύπτει από την παρέμβαση Δραγασάκη.

«Έχουμε υπουργούς που για πρώτη φορά αναλαμβάνουν τέτοια καθήκοντα» είπε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, «δικαιολογώντας» τις εξαγγελίες των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου. Υπενθυμίζεται ότι στο Υπουργικό Συμβούλιο ο πρωθυπουργός προειδοποίησε να περιοριστούν οι εμφανίσεις στα ΜΜΕ ενόψει και των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

«Γέφυρα»

«Πρόγραμμα- γέφυρα» μέχρι το τέλος της επαναδιαπραγμάτευσης με τους δανειστές προανήγγειλε χθες ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, χωρίς επιπλέον εξηγήσεις.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια