HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Με μία μεγάλη συγγνώμη ανέλαβε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο Π. Καμμένος


Με μια συγγνώμη για την οικονομική επίθεση που υπέστησαν τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων από την προηγούμενη κυβέρνηση ανέλαβε τα καθήκοντά του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο Πάνος Καμμένος.

«Θέλω να σας ζητήσω συγγνώμη για την οικονομική επίθεση που δεχθήκατε από την πολιτεία και για την αγνόηση των αποφάσεων του ΣτΕ. Αποτελεί πρώτο μέλημα η αποκάτασταση αυτής της αδικίας. Τα στελέχη των ΕΔ δεν έχουν ως πρωταρχικό στόχο τις απολαβές αλλά η πολίτεία οφείλει να σεβαστεί τις οικογένειες των στελεχών που πέρασαν δύσκολα» ανέφερε ο Πάνος Καμμένος. Παράλληλα εξήγγειλε ότι η νέα κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα «προκειμένου να υπάρξουν οι οικονομικοί πόροι ώστε οι ένοπλες δυνάμεις να συνεχίσουν το έργο με νέα εξοπλιστικά προγράμματα». «Σκοπός μας είναη η επανεργοποίηση της ΕΑΒ, των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων προκειμένου όχι μόνο να καλύψουμε τις ανάγκες των ενόπλων δυνάμεων αλλά και η ελληνική αμυντική βιομηχανία να αναπτυχθεί εξαγωγικά» συμπλήρωσε ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Απευθυνόμενος στην απερχόμενη ηγεσία την ευχαρίστησε για την πάρουσία τους τονίζοντας ότι αποτελεί απόδειξη ότι ο χώρος τηΕ εθνικής άμυνας αποτελεί σημείο που ενώνει και όχι που χωρίζει ενώ τόνισε ότι «αποτελεί τιμή που παραλαμβάνουμε τον τομέα της εθνικής άμυνας». «Με σεβασμό στους πεσόντες ήρωες και προσευχόμενοι στην υπερμάχω στρατηγώ στους προστάτες των ενόπλων δυνάμεων και υποκλινόμενοι στις σημαίες των όπλων θα συνεχίσουμε. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα κάνουμε τα πάντα για να διευκολύνουμε το έργο το δικό σας για την προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας. Θα κάνουμε τα πάντα για να διατηρήσουμε το αξιόμαχο» κατέληξε ο υπουργός.

Από την πλευρά του ο απερχόμενος υπουργός Νίκος Δένδιας ξεκίνησε την τελετή με τα συλληπητήρια του για το θάνατο των δύο πιλότων και στη συνέχεια διαβεβαιώσε τη νέα ηγεσία ότι το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων παραμένει στα υψηλότερα δυνατά επίπεδα. «Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς οι ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται δίπλα στον έλληνα πολίτη όπως απέδειξαν με λαμπρό τρόπο στην επιχείρηση στο Norman Atlantic» σημείωσε ο απερχόμενος υπουργός και πρόσθεσε: «Επιχείρησα να βρεθώ δίπλα στο προσωπικό των ΕΔ. Όπως διαπίστωσα επιτελούν με τον καλύτερο τρόπο την αποστολή τους. Πρόκειται για μια αναγνώριση που θα πρέπει να λάβει και τη μορφή της υλικής στήριξης όπως έχει δρομολογηθεί με βάση την απόφαση του ΣτΕ».

Ο κ. Καμμένος έκανε δώρο στον απερχόμενο υπουργό ένα G3-A3.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια