HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Βροχές και καταιγίδες - Επιδείνωση από το απόγευμα


Βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε περιοχές της Δυτικής και Κεντρικής χώρας και του Αιγαίου, αλλά και επιδείνωση του καιρού από αργά το απόγευμα και από τα νότια με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά αλλά και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, της Βόρειας Θεσσαλίας και της Ηπείρου με χαμηλότερο υψόμετρο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, από -2 έως 6 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 0 έως 10 στη Βόρεια Ελλάδα, από 1 έως 7 βαθμούς στην Ήπειρο, από 2 έως 9 στην Κεντρική Ελλάδα, από 5 έως 15 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικάκαι από 8 έως 14 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, αλλά στα Δωδεκάνησα και στηνΚρήτη οι μέγιστες θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι από το απόγευμα τοπικά σε σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, αλλά το βράδυ θα στραφούν σε νότιους και θα ενισχυθούν κατά τόπους σε σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς, ενισχυόμενοι σε μέτριους 5 μποφόρ και τοπικά ισχυρούς 6 μποφόρ.

Νεφώσεις, οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν δίνοντας τοπικές βροχές ή καταιγίδες κατά τις βραδινές κυρίως ώρες στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι αλλά το βράδυ θα στραφούν σε νότιους ισχυρούς και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ.

Νεφώσεις με αυξημένη πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές στα πεδινά και λίγα χιόνια στα ορεινά στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 9 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στη Θράκη σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές .Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 02 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα νότια. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα γίνουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: από 05 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας. Από το βράδυ τα φαινόμενα στα νότια θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κυρίως στην ανατολική Πελοπόννησο. Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ οι οποίοι βαθμιαία θα στραφούν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου

Κυκλάδες, Κρήτη
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα οποία πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα τις πρωινές ώρες, βαθμιαία θα ασθενήσουν, όμως από το βράδυ στη δυτική Κρήτη θα ενταθούν ξανά. Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα γίνουν νότιοι. Θερμοκρασία: από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα ασθενήσουν. Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα βόρεια βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια