HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Θήβα: Σπείρα Πακιστανών διέλυσε 97 μετασχηματιστές της ΔΕΗ!


Στα ίχνη της σπείρας οδήγησε η εξιχνίαση της ληστείας που είχε γίνει στις 14 Μαρτίου, όταν οι κουκουλοφόροι Πακιστανοί είχαν εισβάλει σε μια εταιρεία παραγωγής ζωοτροφών στο Σχηματάρι

Από τον περασμένο Αύγουστο είχε ρημάξει τουλάχιστον 97 μετασχηματιστές της Δ.Ε.Η. μια σπείρα Πακιστανών με άγνωστο ως τώρα αριθμό μελών, που έκαναν και διαρρήξεις σε σπίτια και καταστήματα σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας. Μάλιστα, είχαν ληστέψει και τους εργαζομένους σε μια εταιρεία ζωοτροφών στο Σχηματάρι.

Οι άνδρες της Ασφάλειας Θήβας εξακρίβωσαν ότι το ορμητήριο της συμμορίας βρισκόταν στη Μάνδρα Αττικής και, με μια αιφνιδιαστική επιχείρηση, συνέλαβαν πέντε από τα μέλη της ηλικίας 29, 28, 22, 19 και 18 χρόνων. Μόνο ο πρώτος βρίσκεται νόμιμα στην Ελλάδα, ενώ για τον 18χρονο διαπιστώθηκε ότι είχε έρθει παράνομα και για τους άλλους τρεις έχει διαταχθεί διοικητική απέλαση από την ελληνική επικράτεια. Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους και υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών θηβών, περιλαμβάνει κατηγορίες για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστεία, διακεκριμένες κλοπές, παράβαση του νόμου περί όπλων, της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα και λαθρεμπορίας και άλλα αδικήματα.

Στα ίχνη της σπείρας οδήγησε η εξιχνίαση της ληστείας που είχε γίνει στις 14 Μαρτίου, όταν οι κουκουλοφόροι Πακιστανοί είχαν εισβάλει σε μια εταιρεία παραγωγής ζωοτροφών στο Σχηματάρι, είχαν ακινητοποιήσει πέντε αλλοδαπούς εργαζόμενους με την απειλή κυνηγετικής καραμπίνας και λοστού και είχαν αρπάξει χρήματα, ηλεκτρικά εργαλεία και ηλεκτρονικές συσκευές, ενώ πριν φύγουν έκοψαν και τα καλώδια χαλκού από έναν κοντινό υποσταθμό της Δ.Ε.Η.!

Ως τώρα εξιχνιάστηκαν οι κλοπές 97 μετασχηματιστών της Δ.Ε.Η., αλλά στα σπίτια που χρησιμοποιούσαν οι αλλοδαποί κατασχέθηκαν πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών και ηλεκτρικών εργαλείων που ερευνάται αν προέρχονται από διαρρήξεις σε καταστήματα και σπίτια. Ακόμη, βρέθηκαν 170 ευρώ σε πλαστά χαρτονομίσματα, εννέα κούτες με απορρυπαντικά και άλλα είδη καθαριότητας και 30 αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρων, που δείχνουν ότι οι Πακιστανοί είχαν επιδοθεί και σε άλλου είδους παρανομίες! Μεταξύ των ευρημάτων είναι ακόμη εννέα μαχαίρια, ένας κάλυκας των 9 mm, μία θήκη κυνηγετικού όπλου, τρία ξύλινα κοντάρια, γάντια, σκούφοι και ιμάντες, εννέα κινητά, πακέτα σύνδεσης και πλήθος διαρρηκτικά εργαλεία.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια