HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Καμμένος: Έχουμε αποδείξεις για κακουργήματα στα εξοπλιστικά

Στέλνει τα στοιχεία στη δικαιοσύνη

Για υποθέσεις διαφθοράς στις ένοπλες δυνάμεις συζήτησαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Μάλιστα ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι υπάρχουν αποδείξεις για κακουργήματα.

«Όπως ξέρετε από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα την ευθύνη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας συστήσαμε την Επιτροπή Ελέγχου Εσωτερικών Υποθέσεων των Ενόπλων Δυνάμεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Οι αξιωματικοί που ανέλαβαν το έργο αυτό ξεκίνησαν τη διενέργεια ελέγχου από τη Γενική Γραμματεία Εξοπλισμών. Για δυο από τις υποθέσεις έχουμε ήδη τα πρώτα αποδεικτικά στοιχεία- πολύ σοβαρά αποδεικτικά στοιχεία-από τα οποία προκύπτουν πιθανά κακουργήματα και πάρα πολλά χρήματα, τεράστια ποσά, τα οποία έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός και για τα οποία θα ελεγχθούν οι υπεύθυνοι ποινικά και αστικά.

Συμφωνήσαμε με τον Πρωθυπουργό, οι υποθέσεις αυτές, έστω και σε πρώτη φάση διερεύνησης κι ενώ συνεχίζεται η έρευνα από την Επιτροπή Εσωτερικών Υποθέσεων, να πάνε σήμερα στην ελληνική Δικαιοσύνη, προκειμένου να συσχετισθούν με φακέλους που ήδη εξετάζει η Δικαιοσύνη» επεσήμανε.

Απαντώντας στο ερώτημα ποιες περιόδους αφορούν και για ποιες υποθέσεις πρόκειται ο κ. Καμμένος είπε ότι: «Οι δυο βασικές υποθέσεις είναι η υπόθεση των ελικοπτέρων NH-90 που ξεκινά το 2003 και συνεχίζεται έως σήμερα και η υπόθεση των υποβρυχίων η οποία ξεκινά το 1998».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια