HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Ο ρόλος του «Ιάσονα» στους «Πυρήνες της Φωτιάς»



«Ο 39χρονος ήταν συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού και ένα από τα βασικά μέλη του επιχειρησιακού βραχίονα της "Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς" που θα συμμετείχε στην επιχείρηση "Γοργοπόταμος" στις φυλακές Κορυδαλλού.

Το DNA του συλληφθέντος ταυτοποιήθηκε σε τρεις βομβιστικές επιθέσεις, ενώ μπαινόβγαινε μαζί με τον Ξηρό και την καταζητούμενη Αγγελική Σπυροπούλου στις δύο γιάφκες σε Ανάβυσσο και Λουτράκι. Στις επικοινωνίες της Αγγελικής με τους έγκλειστους "Πυρήνες" είχε τον κωδικό "Ιάσονας" ενώ παράλληλα εξετάζουμε τρία ενδεχόμενα: να έκρυψε τον Ξηρό μετά την απόδραση του, να ταχυδρόμησε το παγιδευμένο δέμα που είχε στόχο το αστυνομικό τμήμα της Ιτέας, να ήταν εκείνος που τηλεφωνούσε στα Μ.Μ.Ε. μετά τις βόμβες που έβαζε η τρομοκρατική οργάνωση».

Τα λόγια αξιωματικού της Aστυνομίας «δείχνουν» πόσο σημαντικό ρόλο είχε στους «Πυρήνες της Φωτιάς» ο 39χρονος «Ιάσονας», ο οποίος δεν είχε απασχολήσει ποτέ τις Αρχές παρά μόνο για μία τροχαία παράβαση. Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής όταν τον συνέλαβαν στο Γαλάτσι αντιστάθηκε, ενώ όταν οδηγήθηκε για ανάκριση κράτησε αρνητική στάση. Στην κατοχή του 39χρονου αντιεξουσιαστή οι αστυνομικοί βρήκαν κλειδιά κι ένα κινητό τηλέφωνο απ ' όπου θα γίνει έρευνα στις εισερχόμενες - εξερχόμενες κλήσεις, αλλά και στην «ατζέντα» με τα ονόματα και τα τηλέφωνα.

Ο «ταχυδρόμος» των «Πυρήνων»

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής συνέλαβαν στον Άγιο Δημήτριο και τον 32χρονο ο οποίος, σύμφωνα με τις Αρχές είχε περιφερειακό ρόλο στους «Πυρήνες της Φωτιάς».

Ο 32χρονος, ο οποίος επίσης δεν είναι σεσημασμένος, έπαιζε τον ρόλο του «ταχυδρόμου» στην τρομοκρατική οργάνωση, αφού παρέδωσε στην καταζητούμενη Αγγελική, ψηφιακό υλικό (κάρτα sd) με γράμματα και ηλεκτρονικά κλειδιά ασφαλείας (passwords), τηλέφωνο επικοινωνίας, χρηματικό ποσό 6.000 ευρώ, συσκευή παρεμβολής σήματος GPS (jammer), σκοπευτικά λέιζερ, που επρόκειτο να τοποθετηθούν στα καλάσνικοφ με τα οποία τα μέλη των «Πυρήνων» θα χτυπούσαν τις φυλακές Κορυδαλλού.

Αυτό που ψάχνουν τώρα οι Αρχές είναι πώς είναι δυνατόν όλα αυτά τα αντικείμενα να πέρασαν μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού κατά τη διάρκεια επισκεπτηρίου από κρατούμενους «Πυρήνες» σε άγνωστο άτομο. Όπως λένε οι αστυνομικοί, θα γίνει έρευνα σε όλα τα επισκεπτήρια των «Πυρήνων», ενώ στο «μικροσκόπιο» θα μπουν και σωφρονιστικοί...


www.newsbomb.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια