HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Ομιλία Καζάκη για την αθέτηση των προεκλογικών δεσμεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ


Οι εφτά προεκλογικές φράσεις-δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ που σύμφωνα με τους πολίτες ακόμα δεν έχουν εφαρμοστεί από την σημερινή κυβέρνηση.

Ο λαός μπορεί και να αναγνωρίζει το γεγονός ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ «δείχνει» να διαπραγματεύεται σκληρά με τους δανειστές της, ωστόσο δεν ξεχνά κάποιες συγκεκριμένες προεκλογικές δεσμεύσεις του Αλέξη Τσίπρα αλλά και πολλών συνεργατών του που τον πλαισιώνουν στα ηνία της χώρας, οι οποίες δεν έχουν υλοποιηθεί.
Αυτό το μήνυμα μεταφέρουν στην σημερινή συγκέντρωση οι πολίτες της χώρας, το οποίο προκύπτει από τα αιτήματα που ζητούν από την κυβέρνηση να τα υλοποιήσει, μέσω των κινητοποιήσεων που έχουν γίνει μέχρι τώρα και γι” αυτό τον σκοπό.

Οι πολίτες έχουν ξεχωρίσει εφτά προεκλογικές φράσεις της σημερινής κυβέρνησης οι οποίες μέχρι τώρα έχουν μείνει στα λόγια.
Οι φράσεις αυτές που ακούστηκαν πριν τις εκλογές με την δέσμευση να πάρουν «σάρκα» και «οστά” ως προς την εφαρμογή κάποιων σημαντικών μέτρων ανακούφισης των πολιτών και ειδικότερα των ασθενέστερων οικονομικά είναι οι εξής:

-»Θα διαγράψουμε το μεγαλύτερο μέρος του χρέους»

-»Ο ΕΝΦΙΑ είναι παράνομος και αντισυνταγματικός»

-»Οι δικτατορίες δεν γίνονται μόνο με τανκς, αλλά και με Π.Ν.Π.»

-»Το ευρώ δεν είναι φετίχ»

-»θα προστατευτεί η πρώτη κατοικία από τους πλειστηριασμούς»

-»Θα επανέλθει ο κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ»

-»Θα επανέλθει ο 130ς μισθός»


Στον αντίποδα όπως επισημαίνουν οι πολίτες αυτής της χώρας μετά τις εκλογές και μέχρι τώρα οι κυβερνώντες λένε άλλα πράγματα και πράττουν διαφορετικά από αυτά που είχαν υποσχεθεί και που είναι τα εξής:
-»Θα πληρώνουμε πλήρως, εγκαίρως και στο διηνεκές»
-»Πατριωτικό καθήκον να πληρώσουμε τον ΕΝΦΙΑ»
-Με Π.Ν.Π. που προκάλεσε αντιδράσεις και θεωρήθηκε καταστρατήγηση του Συντάγματος έγινε η μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων φορέων της Γενικής Κυβέρνησης

-»Έχουμε εθνικό νόμισμα που είναι το ευρώ»
-Οι πλειστηριασμοί συνεχίζονται μέχρι τώρα ακάθεκτοι
-Δεν έχει επανέλθει στα 751 ευρώ ο κατώτατος μισθός
-Δεν έχει επανέλθει ο 13ος μισθός

Για τις συγκεκριμένες προεκλογικές δεσμεύσεις που παραμένουν δεσμεύσεις μέχρι και σήμερα, θα αναφερθεί μάλιστα στην ανοιχτή ομιλία του μεθαύριο Τετάρτη 27 Μαϊου στις 7 το απόγευμα ο γνωστός οικονομολόγος και ιδρυτικό μέλος του ΕΠΑΜ Δημήτρης Καζάκης.

Η ομιλία αυτή με θέμα «διαγραφή του χρέους και εθνικό νόμισμα» θα πραγματοποιηθεί στο κινηματοθέατρο Studio που βρίσκεται Σταυροπούλου 33 και Σπάρτης στην Πλατεία Αμερικής. Αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον όπως και η συζήτηση που θα ακολουθήσει με το κοινό.


Ρεπορτάζ Φώτης Κατσούφης


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια