HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


ΕΥΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ, Κομισιόν και ΔΝΤ διαφωνούν με την Ελλάδα, όχι μεταξύ τους!!!


Διαφωνίες στο επίπεδο των διαπραγματευτών δεν έχουν παρουσιαστεί μεταξύ Κομισιόν, ΕΚΤ και ΔΝΤ, αλλά μεταξύ των τριών και της κυβέρνησης. Κοινοτικά στελέχη και αξιωματούχοι της ευρωζώνης διαψεύδουν τους ισχυρισμούς κύκλων της κυβέρνησης πως οι θεσμοί δεν έχουν κοινή γραμμή και πως η διχογνωμία μεταξύ τους καθιστά αδύνατη την συμφωνία στο επίπεδο του Brussels Group.

“Αυτή η ιστορία δεν έχει βάση, το πρόγραμμα έχει εγκριθεί από όλους και οι στόχοι του είναι στόχοι τόσο του ΔΝΤ, όσο και της ΕΕ”, σημειώνει κοινοτικό στέλεχος. “Ουσιαστικά ΕΕ και ΔΝΤ ζητάνε από την Ελλάδα ακριβώς τα ίδια πράγματα από το 2010”, συμπληρώνει αξιωματούχος της ευρωζώνης.

Η ελληνική κυβέρνηση μέσω διαρροών μεγεθύνει το συμπέρασμα μια ανταπόκρισης στους Financial Times σε σχέση με αιτιάσεις που φέρετε να έχει κάνει ο διευθυντής του Ταμείου στην Ευρώπη Πωλ Τόμσεν σε σχέση με τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους.

“Η ανάλυση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους αλλάζει, αν εγκαταλειφθεί ο ορίζοντας των πρωτογενών πλεονασμάτων ως το 2022, 3% φέτος 4,5% το 2016 και 3,5% από το 2017 ως το 2022”, αναφέρει το κοινοτικό στέλεχος. “Είναι προφανές ότι θα πρέπει να αναζητηθεί άλλος τρόπος κάλυψης των όρων της βιωσιμότητας, αλλά αυτή είναι μια συζήτηση που δεν είναι της παρούσης”.

Κατέληξε δε λέγοντας ότι “προς το παρόν συζητάμε το 2015, μέτρα και μεταρρυθμίσεις μέσα στο 2015 ψάχνουμε και ως προς αυτά οι διαφωνίες είναι με την κυβέρνηση όχι μεταξύ των ελεγκτών”.

Επιπλέον, κύκλοι των Βρυξελλών αποδίδουν σε απειρία τα περί “διαφορετικών στόχων και έμφασης ανάμεσα στο Ταμείο και την ΕΕ”, αναφέροντας: “πρέπει να ικανοποιηθούν και το Ταμείο και η ΕΕ, το ότι ο ένας μπορεί να μιλάει με περισσότερο πάθος για το ένα θέμα αντί για το άλλο δε σημαίνει τίποτα, στο πρόγραμμα πρέπει να γίνουν όλα”.

Οι εταίροι της χώρας γνωρίζουν ότι σε αυτή τη φάση είναι ζήτημα καθαρής πολιτικής βούλησης της ελληνικής πλευράς να φέρει μέτρα και να κλείσει ο έλεγχος, κάτι όμως που δεν αναμένεται να έχει συμβεί ως τις 11 Μαΐου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια