HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Οι ψηφοφόροι του ΝΑΙ και του ΟΧΙ ΤΕΛΙΚΑ είναι όλοι με την Ευρώπη...!


Θέατρο, παιγνίδι και παράσταση με ρόλους και κανόνες που έβαλαν άλλοι κι εμεις χορέψαμε στον τρελό ρυθμό τους. 
Το ΝΑΙ ήταν μια παράσταση φτιαγμένη από τους Θεσμούς (ΔΝΤ - ΕΚΤ - ΕΕ) και το ΝΑΙ σε ένα νέο μνημόνιο φτιαγμένο από τους δύο Θεσμούς (ΕΚΤ-ΕΕ) με έναν νέο συμπρωταγωνιστή σε ρόλο γκεστ, τον ESM, να παίρνει την θέση του ΔΝΤ, ήταν κόλπο να ψηφίσεις ΝΑΙ σε μνημόνιο ακόμη κι αν πεις ΟΧΙ.
Η ψήφος στο ΟΧΙ ήταν απλά το άλλο εναλλακτικό σενάριο των Θεσμών και της κυβέρνησης με απολύτως καμία απεμπλοκή της Ελλάδας τόσο από την Ε.Ε, όσο και από τις δανειακές συμβάσεις. Με καμιά απολύτως προοπτική να απαλλαγούμε από τους βιαστές και εκβιαστές οριστικά. Η ψήφος στο ΟΧΙ είναι ΟΧΙ στο υπάρχον Μνημόνιο αλλά ΝΑΙ σε αυτό που θα έρθει από αύριο. Δεν είναι δυστυχώς ψήφος στον να κάτσουμε να συζητήσουμε συντεταγμένα και σοβαρά για το μέλλον μας και την παρουσία μας στην ζώνη του ευρώ! 

Επιμένω ακόμα και σήμερα έχοντας στα χέρια μου ένα καθ᾽ όλα ξεκάθαρο και ισχυρό αποτέλεσμα, πως ένα δημοψήφισμα για να έχει λόγο ύπαρξης, πρέπει να είναι ξεκάθαρο και χωρίς την απειλή να ελλοχεύει στο πίσω μέρος η στο μπροστινό της ερώτησης, πρέπει να γίνεται ανεξάρτητα από τον φόβο του τι θα γίνει το τραπεζικό σύστημα την ημέρα μετά την ψήφιση του ΟΧΙ ή του ΝΑΙ. Πρέπει να μη γεννά ευθύνες και να μην μεταφέρει βάρη στον απλό κόσμο ανάλογα με την ψήφο του. Και πολύ περισσότερο δεν πρέπει να συνοδεύεται από δηλώσεις τύπου «ανεξαρτήτως αποτελέσματος σε 48 ώρες θα φέρουμε συμφωνία». Η ψήφος δεν είχε απολύτως κανένα ειδικό βάρος ήταν μόνο ψήφος  ΝΑΙ και ΟΧΙ υπέρ των Τραπεζών!

Ποιος τελικά είναι αυτός ήθελε (και θέλει) την χρεοκοπία της Ελλάδας, δηλαδή έξοδο από την Ε.Ε; Οι επενδυτές, οι θεσμοί, οι δανειστές και οι «εταίροι φίλοι μας» μέσω πακέτων ανάπτυξης; Ή μήπως ο κύριος Τσίπρας και και η κυβέρνησή του που ζητάνε επί 5 μήνες ΣΧΕΔΙΟ σωτηρίας απεγνωσμένα. Αλλιώς τι; Τι, μετά το όχι του 61%; Για πείτε μας κύριοι; Μήπως είναι ένα ακόμη κακό αντίγραφο του Σχεδίου Μάρσαλ που ήρθε στην Ελλάδα ως μάννα εξ᾽ ουρανού και έσπειρε διχασμό και φτώχεια που το πληρώσαμε με αίμα;

Ένα παιχνίδι ήταν ξεκάθαρα το δημοψήφισμα ή όπως κι ΑΝ το βαπτίσουν ή όπως κι αν το ερμηνεύσουν οι κυβερνητικοί ή οι φίλλα προσκύμενοι. Ένα παιχνίδι ή ένα κόλπο όπως μας λέγαν πως "κι αυτός είναι ένας τρόπος διαπραγμάτευσης". Ο λαός μέχρι χτες αλλά και από σήμερα Δευτέρα μετά το δημοψήφισμα δεν διαπραγματεύονταν και ούτε θα διαπραγματευτεί, δεχόταν και θα συνεχίσει να δέχετε ανελέητη επίθεση από την Ε.Ε διατηρώντας με αυτόν τον τρόπο το τελευταίο ίχνος αξιοπρέπειάς του. Διαπραγματεύονται αυτοί που χρωστάνε. Διαπραγματεύονται αυτοί που έχουν καταθέσεις πολλών χιλιάδων ευρώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς του εσωτερικού, του εξωτερικού και σε θυρίδες. Διαπραγματεύονται οι τράπεζες που ποτέ δεν έδωσαν λόγο για την καταστροφή της Ελλάδας μέσω των παιχνιδιών τους αρπάζοντας χρήμα Ελλήνων και περιουσία Ελλήνων με την προστασία που τους παρείχαν οι μνημονιακοί νόμοι. Διαπραγματεύονται οι πολιτικοί που υπογράφουν Μνημόνια και Συμφωνίες ανάπτυξης και επενδύσεων χρησιμοποιώντας τον λαό ως ασπίδα της δήθεν δημοκρατίας κοιτώντας ΜΟΝΟ τους δείκτες των αγορών.
Όταν σε καλούν λοιπόν τα εργαλεία του αμετανόητου και σκληρού συστήματος να πεις ΝΑΙ, θα είσαι βλάκας αν πεις ΟΧΙ. Όταν πάλι σε καλούν τα φερέφωνα της διαπλοκής και της ρεμούλας του ιδίου συστήματος να πεις ΟΧΙ, θα είσαι βλάκας αν πεις ΝΑΙ. Πρέπει να αποδείξεις πως δεν είσαι βλάκας επιλέγοντας ανάμεσα σε ένα ΝΑΙ και ένα ΟΧΙ που σημαίνουν το ίδιο και αυτό! Κι έτσι εσύ, μένεις μαλάκας κοιτώντας το αποτέλεσμα, την φάτσα σου στο καθρέφτη, τα κείμενα που έγραφες, τα παιδία που παιζουν με τα κουρσακια στο πάτωμα, το ψυγείο που περημένει τη συνταξη της μάνας ή της πεθεράς να τσοντάρει να δει λίγο φώς, ακούγοντας τις δηλώσεις και τις ζητωκραυγές των νικητών και νικημένων.

Βλάκας λοιπόν. Αιώνια ΒΛΑΚΑΣ! Η βλακεία σου ξεπέρασε κάθε όριο, αφού την σταθερότητα και την δήθεν αξιοπρέπεια σου την έδωσε μια πράξη νομοθετικού περιεχομένου με τη η ψήφο ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Τα υπολείμματα ιμιτασιόν αριστερών που θυμούνται τη ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ μόνο στα δύσκολα μεταφέροντας ευθύνες και βάροι στις πλάτες του λαού κι εκείνοι να το αίζουν προστάτες και φύλακες μιας ψευτοδημοκρατίας. 

Τόσο βλάκας με περικεφαλαία λοιπόν, που ξεφτέλισες την ύπαρξή σου χορεύοντας και πανηγυρίζοντας το ΟΧΙ και το ΝΑΙ σου πιασμένες χέρι-χέρι με γόνους πολιτικών γεννημένους στις κλαδικές της πράσινης πατρίδας ξαναβαφτισμένους δήθεν αριστερούς.

Τόσο βλάκας λοιπόν που δεν κατάλαβες πόσο καλά τα λένε μοιράζοντας πιασάρικες υποσχέσεις για να περνάν καλά οι φίλοι και ψηφοφόροι τους και εσύ καλούτσικα. Τέλος, αφού εδώ και κάποια χρόνια δεν αναφωνείς ναι σε όλα, μπορεί να είσαι και για δέσιμο.

Τόσοι πολλοί έξυπνοι και τόσο λίγοι βλάκες σε μια μικρή χωρά εξαφανήστηκαν εντελώς οι Ελληνες. Πώς θα μπορούσε να είναι αλλιώς η κατάσταση όταν τα μιλούνια των έξυπνων θεωρούν τους εαυτούς τους περισσοτερο πατριώτες από όσους ψήφισαν ΝΑΙ και ακόμα περισσσότερο από όσους ψήφισαν ακυρο ή λευκό; Γι' αυτό και πάντα επικρατούσε σ΄ αυτή την χώρα η επιθυμία των πολλών, των έξυπνων, των ενταγμένων σε παρατάξεις που βόλευαν και εξυπηρετούσαν εαυτούς και μόνο ή έχοντας μικρόπνοες επιθυμίες για βόλεμμα (το αιώνιο σπορ κάθε νεοέλληνα) δικων τους προσὠπων σε καιρούς ψευτοπολέμου ή ψευτοειρήνης και απόλυτης ΨΕΥΔΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Σήμερα οι έξυπνοι του ΝΑΙ και του ΟΧΙ είναι όλοι με την Ευρώπη και οι βλάκες απέναντι, όπως συνέβαινε πάντοτε άλλωστε.

Η τύχη μας είναι άγνωστη, το μέλλον μας αβέβαιο και τούτο γιατί η νέα κατοχή δεν πολεμιέται.

Η τύχη μας ίδια πάντα είτε αντιμετωπίζοντας ξένους είτε ντόπιους. 

Δορυς/Doris
Κατερίνη 5/7/2015



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια