HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


EROR 404 / DEMOCRACY NOT FOUND.....  ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΟΥ ΜΙΛΑΣ;



Η δημοκρατία στην Ελλάδα κατάντησε μια άχαρη σαραντάρα, χοντρή, δίχως ίχνος σεξουαλικότητας πάνω της, καβαλισμέ νη στο καλάμι της και που δε λέει με τίποτα να κατέβει. Αρνείται πεισματικά να αποδεχθεί την ξεφτίλα της και φλερτάρει πλέον επικίνδυνα με ακροαριστερά και ακροδεξιά στοιχεία λόγω της ελαφρότητας του μυαλού και της ψυχής. Η δημοκρατία στην Ελλάδα έχει πάρει κακό δρόμο και έχει σπάσει κάθε όριο φαντασίας ακόμα και του πλέον απαισιόδοξου Έλληνα με το μέγεθος της κατάντιας της.

Οι Έλληνες την αντιμετωπίζουν όπως αντιμετωπίζουν και το παραπάνω θέαμα σε μια παραλία. Κάποιοι κρυφογελάνε, κάποιοι ντρέπονται, κάποιοι σχολιάζουν, κάποιους δεν τους νοιάζει καν, κάποιοι αδιαφορούν αλλά κανείς δεν τολμά να της πει: "Κυρά μου, φέρσου ανάλογα των 40 και κάτι χρόνων σου και μη προσβάλεις την κοινή λογική και θέα".

Η δημοκρατία στην Ελλάδα κατάντησε. Ποτέ δεν εξελίχθηκε, ποτέ δεν ωρίμασε, όσο κι αν ταλαιπωρήθηκε, με αποτέλεσμα τώρα που συστηματικά έχει βιασθεί και στη ουσία να έχει καταλυθεί, να ψάχνει υπαίτιους για την κατάντια της, μια που δεν τολμάει να κοιταχτεί χρόνια τώρα στον καθρέφτη για να δει τον πραγματικά ένοχο.

Έγινε λοιπόν ένα θέαμα αισχρό αδιάφορο αποκρουστικό, που αναγκαστικά το ανέχεσαι. Η ίδια γνωρίζει πως κάθε μέρα που περνά γίνεται όλο και ποιο αποκρουστική, ποιο τυραννική και ποιο απολυταρχική. Αν θέλουν οι Έλληνες πραγματικά δημοκρατία και όχι αυτό το πράγμα, τότε θα πρέπει να κόψουν το κεφάλι της ΤΩΡΑ! Η σήψη όταν προχωρήσει στο κορμί έχει μια και μόνη γιατρειά τη θανάτωση. Το τελειώνεις το θέμα, καθαρίζεις το μίασμα και λειψός ή κουτσός ξεκινάς από την αρχή.

Δεν γίνεται οι εκπρόσωποι της μετά από όσα έχουν πράξει, εις βάρος της να συνεχίζουν να έχουν το πάνω χέρι, αλλά να θέλουν να της κάνουν «ρετούς» με αλλαγή εκλογικών νόμων και με τζούφιες αναθεωρήσεις Συντάγματος μόνο και μόνο για να εισπράξουν τα ποσοστά από τους γιατρούς που θα την περιποιηθούν αναλόγως. Λαμόγια την πήραν στα χέρια τους και την κατάντησαν περίγελο.

Οι Έλληνες πρέπει να αποφασίσουν πως η δημοκρατία τους ανήκει και δεν ανήκει με τίποτα στους σιδερωμένους χαρτογιακάδακες των βουλευτικών εδρών που κρύβονται πίσω από την μίνι φούστα της. Ο χρόνος τέλεψε. Οι συζητήσεις και οι αναλύσεις πλέον περισσεύουν. Ποιος φταίει, πόσο φταίει και γιατί φταίει, θα το δούμε συν το χρόνο. Όσο και να έφταιξε ο απλός ψηφοφόρος που επί 40 και πλέον χρόνια είχε πάρε-δώσε μαζί της ανά εκλογική μάχη, τώρα πια δεν έχει να δώσει τίποτα άλλο για να χορτάσει το πεινασμένο τέρας που κατάντησε.


Για αυτή την δημοκρατία δεν υπάρχουν λόγοι, μήτε αγώνες, μήτε στέφανα και ανδριάντες γενναίων που για χάρη της έδωσαν το αίμα τους και τη ζωή τους. Αν είχαν μία ιδέα όλοι οι λαϊκοί αγωνιστές το τι γεννήσαν, μεγάλωσαν και κανάκευαν σαν πολύτιμο πετράδι, το πιο πιθανόν θα ήταν να το είχαν πνίξει πριν ακουστεί το πρώτο κλάμα και προτού το κανακέψουν στη κούνια τους.

Τα λάθη του πολίτη τεράστια, που δεν τολμούσε να πει την αλήθεια ενώ την έβλεπε και προτίμησε να θρέφει στον κόρφο του το μόρφωμα δημοκρατίας που τώρα έχει γαντζωθεί πάνω του και τον πνίγει. Επέλεξε να θρέφει το τέρας τόσα χρόνια ελπίζοντας μπας και…, η επιλογή του πλέον είναι να κόψει το κεφάλι του θηρίου εφόσον απειλείται η ζωή εκατομμυρίων συμπολιτών.

Δεν σώζεται η παρτίδα με το να μείνουμε αγκυλωμένοι στις ενοχές και στις τύψεις. Η ζωή τραβάει την ανηφόρα, όσο κι αν μας ενοχλεί που η «δημοκρατία» τραβά την κατηφόρα. Η κατρακύλα που έχει πάρει είναι σχεδόν βέβαιο πως το μόνο που μπορεί να κάνει είναι κωλοτούμπες το ολοστρόγγυλο μεσόκοπο κορμί της και να συνθλίψει αυτούς που θα σταθούν εμπόδιο στο χαμό της. Όσο οι μέντορές της θα απειλούν τον λαό πως η κατάλυση αυτής της δημοκρατίας θα φέρει φασισμό και "εθνικό διχασμό" θα γίνει ακριβώς το αντίθετο, γιατί τα ψέματά τους ξεπέρασαν κάθε όριο. Η δημοκρατία τους ψεύδεται, κατασπαράζει και σκοτώνει ό,τι στέκεται εμπόδιο στην επιβουλή της. Η δημοκρατία τους έγινε ένα με το χρήμα. Πληρώνεται για να είναι σε νιρβάνα και απειλεί θεούς και δαίμονες αν δεν πληρωθεί.

Από γεννησιμιού της φέρεται σκληρά, απολυταρχικά θα έλεγα, θεωρούσε και θεωρεί ακόμη και τώρα στα ύστερά της πως χωρίς αυτή ο λαός δεν έχει αύριο. Η κατρακύλα της οδηγεί στο ισόγειο και στα ισόγεια κινείται από χρόνια καθηλωμένος ο λαός και η συγκεκριμένη δημοκρατία τους δεν έχει κατέβει ποτέ. Ακόμη κι αν γεννήθηκε σε υπόγειο αυτή έχει τραφεί με το παραμύθι ότι την μεγάλωσαν νταντάδες σε φωτεινά σαλόνια.

Μόνο όταν την κατεβάσεις στο ισόγειο, δηλαδή στην φυσική της θέση, και μετρηθείς μαζί της θα δεις πόσο τιποτένια και παραγεμισμένη φούσκα, εύθραυστη και άδεια από σοφία, χωρίς καμιά γλυκύτητα, δίχως αισθήματα. Έστω και την τελευταία ώρα έστω κι αργά, θα βρεθεί αντιμέτωπη με όσα της επιβάλαν να θεωρεί κατώτερα. Για πρώτη και τελευταία φορά θα συνειδητοποιήσει ότι 40 και βάλε χρόνια ήταν απλά μια κακομοίρα.

Όσα καρπούζια και να έχει μαγέψει με το παραμύθι της θα καταλάβει με τον πλέον σκληρό τρόπο πως το μαχαίρι το κρατούσε πάντα ο λαός.


Δορυς/Doris
Κατερίνη 29-7-2015

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια