HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Μπλέκουν περισσότερο όταν μεγαλώσουν τα «κουλ» παιδιά του σχολείου


Το να είναι ένα παιδί το πιο δημοφιλές του σχολείου μπορεί να μοιάζει ιδανικό, αλλά ενδέχεται να αποτελεί «διαβατήριο» μπελάδων αργότερα στη ζωή, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.Η μελέτη, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Child Development», διεξήχθη από επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια, οι οποίοι παρακολούθησαν επί μία δεκαετία 180 εφήβους, οι οποίοι είχαν ηλικία 13 ετών κατά την έναρξή της.

Συνομιλώντας με αυτούς, καθώς και με την οικογένεια και τους φίλους τους, οι επιστήμονες διαπίστωσαν πως όσοι από αυτούς εθεωρούντο οι «κουλ τύποι» του σχολείου τους, είχαν περισσότερες πιθανότητες μετά την ενηλικίωσή τους να μπλέξουν με αλκοόλ, ναρκωτικά ή και με ποινικά αδικήματα ακόμα.

«Τα ευρήματά μας υποδηλώνουν ότι ενώ οι συμπεριφορές των "κουλ" εφήβων σχετίζονται με μεγάλη δημοτικότητα τα πρώτα (σχολικά) χρόνια, με τον καιρό αρκετοί από αυτούς καταφεύγουν σε ολοένα πιο ακραίες συμπεριφορές για να συντηρήσουν τον “τίτλο” τους», δήλωσε ο δρ Τζόζεφ Άλλεν, καθηγητής Ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο.

«Επιπλέον, οι έφηβοι που εθεωρούντο πιο "κουλ" στο σχολείο, απεδείχθησαν λιγότερο ικανοί και ανταγωνιστικοί (κοινωνικώς και επαγγελματικώς) όταν ενηλικιώθηκαν, σε σύγκριση με τους συνομηλίκους τους που τα περνούσαν δύσκολα στο σχολείο και αντιμετώπιζαν αρκετές αρνητικές καταστάσεις».

Αυτό ίσως οφείλεται στο ότι οι λιγότερο δημοφιλείς έφηβοι μαθαίνουν να διαχειρίζονται από νωρίς τα προβλήματα και τις απογοητεύσεις της ζωής, ενώ οι «κουλ» συνομήλικοί τους συχνά αιφνιδιάζονται όταν αντιμετωπίζουν αυτές τις καταστάσεις σε μεγαλύτερες ηλικίες.

Πηγή: tanea.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια