HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Θεοδωράκης «στον ενικό»: Δεν έχουμε εμπιστοσύνη στον κ. Τσίπρα


Απορρίπτει το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ ο επικεφαλής του Ποταμιού, ο οποίος μίλησε για το ασφαλιστικό, την κυβέρνηση και τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών «στον ενικό» και τον Νίκο Χατζηνικολάου.
Σε ερώτηση αν υπήρχε πρόταση συνεργασίας από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Σταύρος Θεοδωράκης απάντησε: «Δεν υπάρχει αυτή η πρόταση στο τραπέζι. Και αν υπήρχε εμείς θα την απορρίπταμε. Δεν έχουμε εμπιστοσύνη στον κ. Τσίπρα».

Μάλιστα, χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «αμοραλιστή με το αγγελικό πρόσωπο» και εξήγησε ότι δεν του λείπουν 10 βουλευτές, αλλά οι λύσεις και τα στελέχη. «Πιστεύω ότι ο κ. Τσίπρας χρησιμοποιεί την δυνατότητα του να επικοινωνεί με τον κόσμο χωρίς να έχει κάποιο σχέδιο. Η υποχρέωση μας την Άνοιξη ήταν να στηρίξουμε τον πρωθυπουργό της Ελλάδας που έτρεμαν τόσο πολύ τα πόδια του που σκεφτόταν την έξοδο στη δραχμή», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Επιπλέον εκτίμησε ότι υπάρχει συμφωνία μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του Βασίλη Λεβέντη. «Ο κ. Λεβέντης όσο ήταν στη συνάντηση (σύσκεψη πολιτικών αρχηγών) παρακολουθούσε μόνο τον Αλέξη Τσίπρα και μόνο που δεν χειροκροτούσε. Ήταν μόνο θετικός στη συνάντηση», είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε ότι χρειάζεται «μία κυβέρνηση των καλύτερων του πολιτικού συστήματος, της εθνικής Ελλάδος, με ένα συγκεκριμένο πολιτικό σχέδιο για τουλάχιστον δύο χρόνια». Ο Σταύρος Θεοδωράκης σημείωσε ότι αυτή η κυβέρνηση θα πρέπει να στηριχθεί σε τρία πράγματα: περιορισμό του κομματικού κράτους, απελευθέρωση της αγοράς εργασίας, αποκρατικοποιήσεις και κίνητρα για τη νέα επιχειρηματικότητα.

Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν απειλείται η θέση του Ποταμιού στη Βουλή εάν υπάρξουν νέες εκλογές. «Έχουμε μπροστά μας εκλογές; Το Ποτάμι δεν νιώθω ότι απειλείται αυτή τη στιγμή να μην είναι στην επόμενη Βουλή όποτε και να γίνουν εκλογές. Το Ποτάμι ήρθε στην πολιτική ζωή του τόπου για να αλλάξει τα πράγματα και αυτό δεν μπορεί να γίνει με συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, με τη ΝΔ ή με το ΠΑΣΟΚ. Δεν θα γίνουμε μέρος του παλαιού συστήματος που πολεμάμε», υπογράμμισε ο Σταύρος Θεοδωράκης και συνέχισε: «Είμαστε η προοδευτική μεταρρυθμιστική δύναμη της χώρας».

«Ο στόχος μας είναι να αλλάξουμε κάποια πράγματα στη χώρα και το καταφέρνουμε. Η Ελλάδα έμεινε στο ευρώ επειδή υπήρχε το Ποτάμι. Ήταν το πρώτο κόμμα, το οποίο από την Άνοιξη κιόλας έλεγε νυν υπέρ πάντων στο ευρώ. Αυτό που είπαμε τότε το λέμε και σήμερα. Και αν μας είχε ακούσει τότε ο κ. Τσίπρας δεν θα είχαμε τα capital controls σήμερα», ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Σύμφωνα με τον Σταύρο Θεοδωράκη, το Ποτάμι παρέσυρε τον Τσίπρα να πει «ναι» στο ευρώ. «Δώσαμε στον Τσίπρα την ασφάλεια να κάνει την κωλοτούμπα και να μείνουμε στο ευρώ. Την επόμενη ημέρα του δημοψηφίσματος ο Αλέξης Τσίπρας ήταν πολύ κοντά στο ΟΧΙ. Το Ποτάμι μπήκε στη συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς και ξεκαθάρισε πρώτο ότι αν ο πρωθυπουργός αλλάξει άποψη και πάει στο ΝΑΙ οι βουλευτές του Ποταμιού θα τον στηρίξουν στη Βουλή και την κοινωνία».

«Έχω ευθύνη για το αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών»
Για το αποτέλεσμα του Ποταμιού στις τελευταίες εκλογές ο Σταύρος Θεοδωράκης εξήγησε ότι ο λαός ήρθε σε μία εκλογική αναμέτρηση πιστεύοντας ότι θα πάρει κεφάλι ή ο ΣΥΡΙΖΑ ή η ΝΔ και θα σχηματίσουν κυβέρνηση, ενώ αναγνώρισε ότι υπήρξαν μικρά λάθη από πλευράς του. «Έχω ευθύνη για το αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών. Σε ένα μεγάλο τμήμα του κοινού υπάρχει ο άλλος ο εραστής και αυτός που παντρευόμαστε. Εμείς ήμασταν ο εραστής με βάση το αποτέλεσμα. Υπήρχαν ερωτήσεις που έδειχναν ότι ο πολίτης συμφωνούσε με το Ποτάμι, αλλά άλλον ψήφιζε για κυβέρνηση», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Εξήγησε ότι στο συνέδριο του κόμματος τον ερχόμενο Φεβρουάριο θα αποφασιστεί ποιος θα είναι ο πρόεδρος.

«Η Ελλάδα δεν έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο εξόδου από το ευρώ»
«Ο κ. Σόιμπλε επιμένει ότι θα ήταν καλύτερο η Ελλάδα να είχε φύγει από το ευρώ. Αυτός είναι ένας κίνδυνος. Και ψάχνει μία στραβοτιμονιά. Η Ελλάδα έχει το δικό της πρόβλημα δεν είναι οι ξένοι. Αδυνατεί να σταθεί στα πόδια της», ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης και επανέλαβε ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών και κάποιοι από το ΔΝΤ θέλουν την χώρα μας εκτός του ευρώ.

Για την απόφαση του Ποταμιού να ψηφίσει το μνημόνιο ο Σταύρος Θεοδωράκης σχολίασε ότι «είχαμε φτάσει στο σημείο μηδέν. Εκείνο το βράδυ έπρεπε να πούμε ναι ή όχι στο κείμενο. Εάν εκείνο το βράδυ εμείς λέγαμε όχι δεν θα γινόταν καινούργια διαπραγμάτευση και η Ελλάδα θα είχε πάει στο βάραθρο».

Τι ειπώθηκε στη σύσκεψη πολιτικών αρχηγών
«Ο πρωθυπουργός μας είπε ότι αισθάνεται πολύ ασφαλής με τους 153 ότι δεν νιώθει την ανάγκη να στηριχθεί σε άλλες ψήφους αλλά ότι υπάρχει η ανάγκη για εθνική συνεννόηση», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι πρωτοστάτησε στον διχασμό της κοινωνίας.

«Ήταν ο άνθρωπος που δηλητηρίασε την ελληνική κοινωνία λέγοντας πράγματα που δεν μπορούν να γίνουν. Και πήγε στις εκλογές του Σεπτεμβρίου και έλεγε ότι δεν υπάρχει μνημόνιο. Διχάζει την ελληνική κοινωνία», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης και εξήγησε ότι το Ποτάμι κέρδισε την διαβεβαίωση του πρωθυπουργού ότι το 2016 αυτή η Βουλή μπορεί να αλλάξει τον εκλογικό νόμο και να μην υπάρχει το μπόνους των 50 εδρών.

«Δεν έχουμε εμπιστοσύνη στον κ. Κατρούγκαλο»
Αναφορικά με το νέο ασφαλιστικό, ο επικεφαλής του Ποταμιού τηρεί στάση αναμονής και είπε ότι πρώτα περιμένει την πρόταση της κυβέρνησης. «Θα περιμένουμε. Στη Βουλή θα το κουβεντιάσουμε. Δεν έχουμε εμπιστοσύνη ότι ο κ. Κατρούγκαλος θα φέρει κάτι καλό. Για να έχουμε μία επεξεργασμένη απάντηση στην πρόταση της κυβέρνησης θα πρέπει να έχουμε και μία συγκεκριμένη πρόταση. Ο κ. Κατρούγκαλος λέει πράγματα από εδώ και από εκεί», είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια