HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Πρωτοποριακή λύση για άτομα με κινητικά προβλήματα

Εκπληκτικά αποτελέσματα σε ασθενείς με κινητικά προβλήματα υπόσχεται μια πρωτοποριακή μέθοδος, που αναπτύχθηκε στην Α’ Ορθοπεδική Κλινική του ΑΠΘ σε συνεργασία με το Sahlgrenska University Hospital της Σουηδίας και εφαρμόζεται σε ελάχιστα νοσηλευτικά ιδρύματα της Ευρώπης.



Πρόκειται για τη μέθοδο συρραφής των τενόντων, με διπλό συνεχές ράμμα με επικάλυψη 5 εκατοστών που οδηγεί στην ανθεκτικότητα της τενοντομετάθεσης με αποτέλεσμα λιγότερες επιπλοκές κατά τη μετεγχειρητική περίοδο.

Η τενοντομετάθεση είναι η μεταφορά ενός τένοντα από την αρχική θέση του σε μία άλλη, έτσι ώστε να επιτελεί μια λειτουργία διαφορετική από την αρχική. Με τον τρόπο αυτό χρησιμοποιείται ένας λειτουργικός τένοντας για να αποκαταστήσει μια λειτουργία άλλου τένοντα ή τενόντων, η οποία για κάποιο λόγο είχε χαθεί.

Με αυτόν τον τρόπο ο ασθενής οδηγείται σε αυτονομία, καθώς το αποτέλεσμα είναι μόνιμο, προσφέρει δυνατότητες αποκατάστασης, βελτίωσης της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής, αλλά και επανένταξης στον εργασιακό χώρο.

Ο ασθενής, στην πλειονότητα των περιπτώσεων, μπορεί να εξέλθει την επόμενη ημέρα μετά την εγχείρηση. Παράλληλα το πρόγραμμα φυσικοθεραπείας και επανεκπαίδευσης για τις νέες κινητικές δυνατότητες που αποκτά ο ασθενής ποικίλλει.

Οι τενοντομεταθέσεις διδάσκονταν μέχρι τώρα μεμονωμένες σε σεμινάρια διεθνή και τοπικά, αλλά όχι ως συνολική μέθοδος που όταν εφαρμοστεί προσφέρει νέες δυνατότητες αποκατάστασης.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια