HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ: Ανακατέψτε αυτά τα δυο υλικά και πείτε αντίο στο…

Ο βήχας μπορεί να είναι ξηρός ή παραγωγικός. Όταν ο βήχας είναι παραγωγικός συνοδεύεται από βλέννα ή αλλιώς φλέγμα ή πτύελα. Δεν θα πρέπει ο βήχας αυτός να εμποδίζεται καθώς με αυτόν τον τρόπο το σώμα μας αποβάλλει την περιττή βλέννα από τις αναπνευστικές μας οδούς. Από την άλλη, ο ξηρός βήχας δεν είναι αποτέλεσμα απόχρεμψης αλλά κάποιου ερεθισμού ή λοίμωξης που αν δεν θεραπευτεί άμεσα μπορεί να γίνει χρόνια.

Ανεξάρτητα από το είδος του βήχα που μπορεί να έχετε, οι περισσότεροι καταφεύγουν σε σιρόπια καθώς και σε άλλα φάρμακα στην προσπάθειά τους να ελέγξουν αυτά τα συμπτώματα. Ωστόσο, η υπερβολική χρήση φαρμάκων και σιροπιών μπορεί να έχει παρενέργειες για την υγεία μας και γι’ αυτόν το λόγο σας προτείνουμε να βρείτε κάποιες φυσικές εναλλακτικές λύσεις.

Τα φυσικά συστατικά που μπορούν να ανακουφίσουν από το βήχα μπορεί να έχουν αποχρεμπτικές και καταπραϋντικές ιδιότητες που θα σας βοηθήσουν να εξαλείψετε το φλέγμα ενώ παράλληλα θα καταπραΰνουν τον ερεθισμό. Αυτά τα συστατικά δρουν ως αντιβιοτικά και είναι ικανά να καταπολεμήσουν τους μικροοργανισμούς που επιτίθενται στις αναπνευστικές οδούς. Σε αυτό το άρθρο θα μοιραστούμε μαζί σας το δημοφιλές φυσικό σιρόπι με μέλι και κρεμμύδι.

Σιρόπι με μέλι και κρεμμύδι για την ανακούφιση από το βήχα

meli
Ο συνδυασμός του μελιού με το κρεμμύδι είναι μια ιδιαίτερα γνωστή φυσική θεραπεία που χρησιμοποιείται για την ανακούφιση από το βήχα από αρχαιοτάτων χρόνων. Και τα δυο υλικά έχουν αντιβιοτική και αποχρεμπτική δράση που βοηθούν στον περιορισμό των συμπτωμάτων που συνδέονται με το βήχα ενώ παράλληλα εμποδίζουν την επιδείνωση του προβλήματος. Επιπλέον, έχουν την ικανότητα να ενδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα με στόχο την αύξηση της άμυνας του οργανισμού ενάντια στους ιούς, τα βακτήρια και σε άλλους μικροοργανισμούς που προκαλούν αναπνευστικά προβλήματα.
  • Τα οφέλη του μελιού: το μέλι έχει αναγνωριστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) ως μια πιθανή θεραπεία για το βήχα και τα κρυολογήματα. Η συγκεκριμένη τροφή έχει την ικανότητα να μαλακώνει το λαιμό, να καταπραΰνει τους ερεθισμούς και να ανακουφίζει από τα συμπτώματα του βήχα. Επιπλέον, έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, οι οποίες αυξάνουν την παραγωγή άλλων ουσιών, και ονομάζονται κυτοσίνες. Χάρη σε αυτές έχει και αντιμικροβιακή δράση.
  • Τα οφέλη του κρεμμυδιού: το κρεμμύδι είναι παγκοσμίως γνωστό ως ένα καλό φυσικό αποχρεμπτικό. Οι ιδιότητές του βοηθούν στην εξάλειψη των βακτηρίων ενώ παράλληλα προωθούν τον καθαρισμό των αναπνευστικών οδών. Αυτή η τροφή περιέχει υψηλή συγκέντρωση αντιοξειδωτικών, καθαριστικές ιδιότητες και αποτοξινωτικές δυνατότητες που συμβάλλουν στον έλεγχο του βήχα. Έχοντας υπόψη σας αυτό, δεν είναι καθόλου περίεργο που το κρεμμύδι έχει τη δυνατότητα να ανακουφίζει από τα συμπτώματα του βήχα και τους ερεθισμούς του λαιμού.
Αυτό το φυσικό σιρόπι συνδυάζει τις ιδιότητες του μελιού και του κρεμμυδιού για την καταπολέμηση του βήχα και την ενδυνάμωση του ανοσολογικού συστήματος. Τα συστατικά του δεν έχουν καμία παρενέργεια και είναι απολύτως ασφαλή για τα παιδιά.

Μέλι και κρεμμύδι – 1η συνταγή

Υλικά
  • 1 κρεμμύδι μετρίου μεγέθους
  • 2 ποτήρια νερό
  • Χυμό από ένα λεμόνι
  • 2 κουταλιές του γλυκού μέλι
Οδηγίες
  • Ξεφλουδίζετε το κρεμμύδι και το κόβετε σε μεγάλες φέτες. Έπειτα το βράζετε για 15 λεπτά σε δυο ποτήρια νερό.
  • Αφού αρχίσει να βράζει, το αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε να σταθεί για 5 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτετε τις δυο κουταλιές μέλι και το χυμό τουλεμονιού.
  • Το καλύτερο είναι να το πίνετε 2 με 3 φορές την ημέρα.

Μέλι και κρεμμύδι – 2η συνταγή

Υλικά
  • 1 κρεμμύδι
  • 2-3 κουταλιές της σούπας μέλι
Οδηγίες
  • Ξεφλουδίζετε το κρεμμύδι, το κόβετε σε μικρές φέτες και το τοποθετείτε σε ένα μπολ. Έπειτα προσθέτετε το μέλι και το αφήνετε να μουλιάσει όλο το βράδυ.
  • Το επόμενο πρωινό, στραγγίζετε το μείγμα με ένα τουλπάνι ή στραγγιστήρι και χρησιμοποιείτε όλη αυτή τη δόση καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.
  • Μπορείτε να λαμβάνετε αυτή τη θεραπεία στη φυσική της μορφή ή να την διαλύετε σε ένα ποτήρι με νερό.
  • Για καλύτερα αποτελέσματα, συνιστάται η λήψη μιας κουταλιάς της σούπας από αυτό το σιρόπι κάθε δυο ώρες.

Όποια συνταγή και να επιλέξετε, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι τα αποτελέσματα δεν είναι άμεσα. Για να δράσει αυτή η θεραπεία ως καταπραϋντικός παράγοντας είναι απαραίτητο να λαμβάνετε αρκετές δόσεις. Μόνο τότε θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε το βήχα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια