HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


ΟΓΑ: επίδομα τέκνων - Έως 20 Ιουλίου η πληρωμή για τη 2η δόση

Το δεύτερο μισό της πρώτης δόσης για το επίδομα τέκνων του ΟΓΑ (οικογενειακά επιδόματα), θα πληρωθεί στους δικαιούχους ταυτόχρονα με την δεύτερη δόση, η οποία είναι προγραμματισμένη να καταβληθεί έως τις 20 Ιουλίου.

Ο ΟΓΑ ευελπιστεί ότι θα είναι έτοιμος να πληρώσει τα οικογενειακά επιδόματα λίγες μέρες νωρίτερα και τα να πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων έως τις 15 Ιουλίου, αν και αυτό θα κριθεί γενικότερα από την κατάσταση της ρευστότητας του κρατικού «κορβανά».

Ο Οργανισμός προτίθεται να αξιοποιήσει το σύνολο των αιτήσεων Α21 που θα υποβληθούν μαζί µε τις φορολογικές δηλώσεις των δικαιούχων, που θα του επιτρέψει να προχωρήσει σε µια ταυτόχρονη καταβολή του υπολοίπου της πρώτης δόσης μαζί µε τη δεύτερη δόση των οικογενειακών επιδομάτων.

Υπενθυμίζεται ότι, η καταβολή της α’ δόσης έγινε στις 22 Απριλίου, αλλά μισή για περίπου 701.000 δικαιούχους, αφού δόθηκαν 70 εκατ. ευρώ από τα 140 εκατ. ευρώ, που απαιτούνταν για το σύνολο της δόσης .

Στην περίπτωση που υποβληθούν έγκαιρα τα έντυπα Α21, τότε οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΓΑ πρόκειται να εγκρίνουν όλες τις περιπτώσεις δικαιούχων, στις οποίες θα πληρούνται οι προϋποθέσεις.

Σημειώνεται ότι το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων ανέρχεται από 13 έως 40 ευρώ το μήνα και ανάλογα µε τον αριθμό των τέκνων καθώς και με εισοδηματικά κριτήρια. Παράλληλα τα πολυτεκνικά επιδόματα ανέρχονται σε 500 ευρώ ανά παιδί.



dikaiologitika.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια