HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Ο Ρ. Ερντογάν «συνθλίβεται» από τις δύο υπερδυνάμεις Ρωσία και ΗΠΑ συμπαρασύροντας ολόκληρη την Τουρκία

Οι σημερινές σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών με την Τουρκία δεν είναι απλά απογοητευτικές για τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά εντελώς καταστροφικές.

Ο ίδιος ο Τούρκος Πρόεδρος σημείωσε ότι οι σχέσεις της χώρας του με ΗΠΑ-Ρωσία στο πολιτικό και οικονομικό επίπεδο, δεν ανταποκρίνονται ούτε κατά διάνοια στις προσδοκίες του.

«Δυστυχώς, οι προσδοκίες μας δεν έγιναν πραγματικότητα, για παράδειγμα, η οικονομική συνεργασία μας μειώνεται αντί να βελτιώνεται ενώ στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής οι προσδοκίες μας είναι ακόμη χειρότερες..» , αναφέρει ο ίδιος στην εφημερίδα Hürriyet Daily News.

Από τις μεγαλύτερες απογοητεύσεις του Τούρκου ηγέτη, είναι η παντελής έλλειψη στήριξης της Ουάσινγκτον σε σχέση με τις κουρδικές πολιτοφυλακές στη Συρία στον αγώνα κατά των τρομοκρατών του «Ισλαμικού Κράτους.»

«Είναι αδύνατο να παρέχουν οι ΗΠΑ μια ισχυρή στρατιωτική παρουσία στη Συρία και το Ιράκ, αγνοώντας ταυτόχρονα ένα από τα πιο εμφανή προβλήματα. Η υποστήριξη που παρέχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στην ένοπλη πτέρυγα του συριακού κόμματος «Δημοκρατική Ένωση» και στο ένοπλο τμήμα του «Λαϊκές Μονάδες Προστασίας» είναι ενάντια στον αγώνα τους κατά του « Ισλαμικού Κράτους », δήλωσε ο Ερντογάν .

Ο Τούρκος πρόεδρος υπενθύμισε επίσης με λύπη παλαιότερα, τις πολύ καλές σχέσεις που είχαν αναπτύξει με τη Ρωσία με έναν θετικό τρόπο. Ο ίδιος εξακολουθεί όμως να ελπίζει (κακώς ) ότι οι εντάσεις μεταξύ Άγκυρας και Μόσχας θα ομαλοποιηθούν από μόνες τους, μόνο με την πάροδο του πανδαμάτωρ χρόνου .

«Η φιλία μας με τον Πούτιν μας επέτρεψε να αυξήσουμε τις διμερείς μας σχέσεις σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο ελπίζω, πολύ σύντομα, να αποκατασταθεί η σχέση αυτή και να έλθουν πίσω οι παλιές μέρες, ακόμα πιο εύκολα.», δήλωσε ο Ερντογάν, αλλά προφανώς ο ίδιος βλέπει όνειρα .

Με δεδομένο ότι απόρρητα έγραφα που δημοσίευσαν πρόσφατα οι μυστικές υπηρεσίες Ασφαλείας της Ουκρανίας, αποδεικνύουν ότι η Τουρκία έχει βάλει «πόδι» και στην Κριμαία, έχοντας παράλληλα έντονη δράση στα Βαλκάνια, Συρία και αλλού , το μέλλον της χώρας αυτής είναι προδιαγεγραμμένο και οδηγεί στην ολοκληρωτική διάλυση και την εξαφάνιση από προσώπου της γης.
ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια