HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Έλαιο απο χαμομήλι και θυμάρι: Καταστρέφει το 90% των καρκινικών κυττάρων του στήθους

Υπάρχουν εκατοντάδες φυσικά τρόφιμα και ενώσεις που έχουν μελετηθεί για την πρόληψη της νόσου, για κάποιες ασθένειες και τη θεραπεία τους.


Ενώ οι φαρμακευτικές βιομηχανίες πιέζουν για πατενταρισμένα φάρμακα που προκαλούν πολλές παρενέργειες, οι ερευνητές αποκαλύπτουν ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα δώρα της φύσης για την πρόληψη και τη θεραπεία παθήσεων, που κυμαίνονται από το διαβήτη, την αρθρίτιδα, ακόμη και τον καρκίνο. Για παράδειγμα, οι Κινέζοι ερευνητές έχουν δείξει ότι τα έλαια των απλών βοτάνων όπως το χαμομήλι και το θυμάρι, μπορεί να σκοτώσει έως και το 90% των καρκινικών κυττάρων του μαστού.

Μελετώντας την καταπολέμηση του καρκίνου, οι ερευνητές έβαλαν στο μικροσκόπιο μερικά από τα πιο δημοφιλή αιθέρια έλαια και τη χρήση τους, όπως τη μέντα, το τζίντζερ, λεμόνι, γκρέιπφρουτ, γιασεμί, λεβάντα, χαμομήλι, θυμάρι, τριαντάφυλλο, και την κανέλα, και δοκίμασαν την αντιβακτηριακή τους ισχύ, καθώς και την τοξικότητα κατά των ανθρώπινων καρκινικών κυτταρικών σειρών. Οι καρκινικές κυτταρικές γραμμές αξιολογούνται με τα MCF-7 καρκινικά κύτταρα του μαστού, τα Α-549 καρκινικά κύτταρα του πνεύμονα, και τα PC-3 καρκινικά κύτταρα του προστάτη.
Όλα τα αιθέρια έλαια ήταν αποτελεσματικά στην αναστολή των καρκινικών κυττάρων του προστάτη και του πνεύμονα, με εξαίρεση το αιθέριο έλαιο της μέντας .
Ορισμένα από τα έλαια ήταν Ιδιαίτερα αποτελεσματικά και ισχυρά ενάντια στις γραμμές κυττάρων καρκίνου του μαστού, προσφέροντας μεγαλύτερη προστασία,όπως τα αιθέρια έλαια κανέλας, θυμαριού, χαμομηλιού, και γιασεμιού.
Το χαμομήλι αποδείχθηκε ότι σκοτώνει έως και 93% των καρκινικών κυττάρων σε δοκιμαστικό σωλήνα. Ακόμη πιο αποτελεσματικό ήταν το έλαιο θυμαριού, με ποσοστό θανάτωσης των καρκινικών κυττάρων μαστού MCF-7, έως και 97% . Η μελέτη είναι ακόμη σε δοκιμαστικό επίπεδο -σε ένα τρυβλίο Petri-που σημαίνει ότι τα κύτταρα μελετήθηκαν εκτός του φυσιολογικού βιολογικού τους πλαισίου.
Η επιτυχία αυτής της έρευνας, δημοσιεύθηκε στο περιοδικό "Βιομηχανικές καλλιέργειες και τα προϊόντα τους" που αναφέρει ότι τα στοιχεία αιθέριου ελαίου του χαμομηλιού έχουν ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Η έρευνα, αξιολόγησε 11 αιθέρια έλαια, όπως τη λεβάντα, θυμάρι, θρούμπι, δεντρολίβανο, φασκόμηλο, μέντα, εστραγκόν, πικρό και γλυκό μάραθο, και βρέθηκε ότι το χαμομήλι έχει την υψηλότερη αντιοξειδωτική δράση.
Το έλαιο απο θυμάρι και θρούμπι εμφάνισαν την μεγαλύτερη αναστολή ανάπτυξης όλων των δοκιμαζόμενων οργανισμών πιθανόν λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε θυμόλη και καρβακρόλη αντίστοιχα.
Φυσικά δεν χρειάζεται να περιμένετε για περαιτέρω επιβεβαιώσεις της έρευνας για την θεραπευτική ιδιότητα του χαμομηλιού στο τσάι.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια