HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!!! Ποιο μυστικό κρύβει το Πλατανόδασος της Νεοκαισάρειας στην Κατερίνη; (βίντεο)


Αλήθεια πόσες φορές έχετε πάει στο γνωστό σε όλους τους Πιεριείς «Πλατανόδασος» τα τελευταία 10-15 χρόνια; Φαντάζομαι πάνω από μία σίγουρα και ίσως πολύ περισσότερες κάποιοι από μας.

Πόσοι όμως γνωρίζατε ότι εκεί, λίγο πιο πέρα από τον γνωστό αναψυκτήριο και την παιδική χαρά υπάρχει εδώ και σχεδόν μια 15ετία ένα μικρό θεατράκι; Ένα θεατράκι κατασκευασμένο για να χωράει αρκετές εκατοντάδες κόσμο καθιστό και ακόμη περισσότερους όρθιους. Φτιαγμένο και μελετημένο με όλες τις απαραίτητες εγκαταστάσεις. Ακόμη και καμαρίνια!!!

Κι όμως! Ελάχιστοι είναι αυτοί που το γνωρίζουν. Γιατί άραγε; Γιατί πολύ απλά, από την ημέρα που κτίστηκε, χρησιμοποιήθηκε ελάχιστα (αν όχι καθόλου) και εδώ και μια 12ετία είναι παρατημένο στην τύχη του και στις ορέξεις της φύσης, όπως βλέπετε!


Για την ιστορία, και με βάση τις πληροφορίες μας, το θεατράκι αυτό κτίστηκε την περίοδο που οι Δήμοι ήταν ακόμη στο Καποδιστριακό καθεστώς. Θυμάστε… Τότε που… «Λεφτά υπήρχαν…!!!» Και μάλιστα με το τσουβάλι. Όπως βλέπετε στις εικόνες πρόκειται για έναν αρκετά μεγάλο υπαίθριο χώρο όπου μπορεί όπως προείπαμε αρκετό κόσμο, και με μελέτη για βοηθητικούς χώρους, με καμαρίνια κ.λ.π. όπως βλέπετε στις οθόνες σας.

Τώρα στην ερώτηση που εύλογα σας δημιουργήθηκε, αλλά δημιουργήθηκε και σε μας γιατί ήταν φυσικό άλλωστε: «Γιατί δεν το κάνουμε χρήση όλα αυτά τα χρόνια;» Δεν έχουμε να σας δώσουμε καμιά απάντηση, γιατί πολύ απλά δεν λάβαμε ούτε κι εμείς όταν εκφράσαμε την ερώτηση αυτή.

Ίσως όμως (ευελπιστούμε αν και μάταια πιστεύουμε) να μας απαντήσει κάποιος αρμόδιος τις επόμενες ημέρες. 


Η ουσία πάντως είναι ότι άλλο ένα έργο που κόστισε στους δημότες αυτής της πόλης κάποια χρήματα παραμένει κλειστό και ανεκμετάλλευτο εδώ και πολλά χρόνια. Δηλαδή «Πληρωμένο και παρατημένο!!!»

Δεν χάνουμε όμως την ελπίδα μας. Ίσως να είναι μέσα στα σχέδια των υπευθύνων της ανάπτυξης του Δήμου των επόμενων χρόνων . Μαζί μ’ εκείνο των ανεμογεννητριών και της πράσινης ανάπτυξης.

Πάντως σε περίπτωση που θέλετε πρόταση για γρήγορη αξιοποίηση του χώρου, εμείς έχουμε μια. Φυτέψτε μερικά «πολύχρωμα παγκάκια» γύρω-γύρω ώστε να πάρει δημοσιότητα άμεσα, να έρθουν οι δημοσιογράφοι και οι τοπικοί άρχοντες να βγάλουν φωτογραφίες, και να δείτε για πότε θα αξιοποιηθεί ο χώρος…




Ρεπορτάζ: Πέτρος Σταθακόπουλος


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια