HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Ο ιερός πόλεμος Μουσουλμάνων και Χριστιανών ξεκίνησε στην Ευρώπη.

Γράφει η Γιώτα Χουλιάρα
Πολιτικός Συντάκτης


Η δολοφονία ενός ιερέα σε μια εκκλησία στην περιοχή της Νορμανδίας της βόρειας Γαλλίας είναι ιδιαίτερα συμβολική και αποτελεί μέρος του ψυχολογικού πολέμου των φανατικών ισλαμιστών τρομοκρατών που έχουν ως στόχο να δημιουργήσουν στους δυτικούς την εντύπωση ότι πουθενά δεν θα αισθάνονται πλέον ασφάλια αλλά και να δημιουργήσουν ένα θρησκευτικό χάσμα μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων, όπως λένε οι ειδικοί.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Bruno Drweski (National Institute of Languages and Eastern Civilizations ) στόχος των τρομοκρατών είναι να κάνουν τους πολίτες να αισθάνονται απειλή σε όποιο μέρος της Γαλλίας και αν βρίσκονται. Όπως πιστεύει ο καθηγητής και ανέφερε σε συνέντευξή του στο RT «Κατά μία έννοια, το να οργανώσουν αυτές τις επιθέσεις σε ένα μικρό χωριό είναι πολύ πιο αποδοτικό από το να κάνουν όλη την ώρα επιθέσεις στις μεγάλες πόλεις. Και αυτό ακριβώς είναι το κύριο πρόβλημα στην αντιμετώπιση τους».

Και όπως πρόσθεσε: «Νομίζω ότι έχουν διαφορετικά σενάρια και μεθόδους και χρησιμοποιούν διαφορετικές μεθόδους σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, ώστε η αστυνομία να μην είναι ποτέ σίγουρη τι θα συμβεί στη συνέχεια. Αυτό είναι μέρος του ψυχολογικού πολέμου τους. Μπορεί να έχουν ως στόχο να δημιουργήσει ένα χάσμα μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων – ειδικά μεταξύ της γαλλικής Καθολικής Εκκλησίας και μουσουλμανικών οργανώσεων».

Ο Dr. Simon Mabon, λέκτορας διεθνών σχέσεων στο Πανεπιστήμιο του Λάνκαστερ στη Βρετανία, δήλωσε ότι ο χώρος της επίθεσης – μια εκκλησία – είναι «εξαιρετικά συμβολικός».Όπως αναφέρει οι φανατικοί μέσα από τα τρομοκρατικά χτυπήματα στην ουσία δηλώνουν:« Δεν έχει σημασία πού βρίσκεστε στη Γαλλία, δεν είστε ασφαλείς. Και θα χτυπήσουμε για να προσπαθήσουμε να καλλιεργούν αυτόν τον πόλεμο ανάμεσα στο Ισλάμ και τη Δύση. Όταν η Δύση έχει αυτές τις χριστιανικές αξίες, ακόμη και στη Γαλλία που είναι μια χώρα όπουυπάρχει εκκοσμίκευση, η εκκλησία ως ιερός χώρος είναι συμβολική.»

«Το modus operandi που χρησιμοποιήσαν, δηλαδή να κόψουν τον λαιμό του ιερέα είναι το modus operandi των στρατιωτών του DAESH (Ισλαμικού Χαλιφάτου) στη Συρία, οι οποίοι κόβουν τους λαιμούς των χριστιανών ιερέων», όπως αναφέρει ο Alexandre Mendel, δημοσιογράφος και συγγραφέας του «La France Djihadiste». Ο Μendel θεωρεί πως η επιλογή του τόπου όπου έγινε η σφαγή είναι συμβολική για έναν ακόμη λόγο, είναι μόλις 9 χιλιόμετρα από την περιοχή που γεννήθηκε ο σημερινός Γάλλος πρόεδρος Φ.Ολάντ.

Στην ουσία ο Mendel μας δίνει ένα νέο χαρακτηριστικό των φανατικών ισλαμιστών του DAESH, καθώς δεν αποκλείει πλέον ότι τα χτυπήματα από τις μεγάλες πόλεις θα μεταφερθούν σε όλη τη γαλλική επικράτεια.

Σύμφωνα με τον Mohammed Shafiq, διευθύνοντα σύμβουλο του Ramadhan Foundation θα πρέπει να εξετάσουμε προσεκτικά όλες τις λεπτομέρειες για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση καθώς η θρησκευτική τρομοκρατία ενδέχεται να δημιουργήσει ως αντίπαλο δέος την ακροδεξιά τρομοκρατία. Στην πραγματικότητα, Μουσουλμάνοι, Εβραίοι, Χριστιανοί, άνθρωποι της πίστης, άνθρωποι χωρίς πίστη πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι εναντίον αυτής της αποτρόπαιας επίθεσης σ΄ένα τόπο λατρείας. Κάθε τόπος λατρείας πρέπει να είναι ένα μέρος της ειρήνης. Είτε αυτό είναι μια επίθεση εναντίον μιας εκκλησίας ή σ΄ένα τζαμί, πρέπει να σταθούμε ενωμένοι», πρόσθεσε

«Αυτό που βλέπουμε είναι μια αντανάκλαση της έκτασης της ήττας του ISIS στο Ιράκ και στη Συρία. Προφανώς, τώρα επιδιώκουν να διευρύνουν αυτή τη σύγκρουση στην Ευρώπη ζητώντας υποστηρικτές για την ανάληψη όλων αυτών των βανδάλων επιθέσεων κάθε φορά που τους δίνεται η ευκαιρία » ανέφερε ο συγγραφέας και πολιτικός σχολιαστής John Wight.
Σύμφωνα με τον John Wight θα υπάρξει πολλαπλασιασμός αυτών των επιθέσεων στη Δύση καθώς ο πόλεμος εναντίον των φανατικών ισλαμιστών του DAESH μαίνεται στη Μέση Ανατολή.

Φαίνεται από τις δηλώσεις των ειδικών πως η Μέση Ανατολή μετακοίζει στην Δύση και οι φανατικοί του Ισλαμικού Χαλιφάτου, είτε είναι μοναχικοί λύκοι είτε μονόλυκοι (ένα νέο προφίλ ισλαμιστή τρομοκράτη που δεν έχει εκπαιδευτεί από φύλακες τρομοκρατικών οργανώσεων, αλλά εμπνέεται από τα κυρήγματα φανατισμού και μίσους που εξαπολύουν οι φανατικοί του DAESH στο διαδίκτυο) βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για τον ιερό πόλεμο εναντίον των χριστιανών. Χρησιμοποιώντας τον όρο Τζιχάντ (στην Αραβική, «αγώνας, πάλη», «μάχη») θεωρούν ότι μέσα από τρομοκρατικές πράξεις θανάτου θα διαδόσουν το Ισλάμ στα πέρατα της οικουμένης.
Να αναφέρουμε πως τζιχάντ είναι θρησκευτικό καθήκον το οποίο επιβάλλει στους μουσουλμάνους τον πόλεμο για τη διάδοση του Ισλάμ. Η λέξη με την πάροδο του χρόνου κατέληξε να σημαίνει οποιαδήποτε σύγκρουση η οποία προκαλείται για λόγους αρχής ή πίστης, και συχνά μεταφράζεται ως «ιερός πόλεμος».



geopolitics.com.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια