HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Η Ρωσία παραδέχτηκε τον βομβαρδισμό Αμερικανικής βάσης στη Συρία!

Τα ρωσικά μαχητικά βομβάρδισαν αμερικανική βάση στη Συρία που χρησιμοποιούνταν από τις Αμερικανικές και Βρετανικές δυνάμεις. Ο βομβαρδισμός έγινε παρά την κλήση του Αμερικανικού Κέντρου Διοίκησης το οποίο επικοινώνησε με την ρωσική πλευρά και ζήτησε να φύγουν οι Ρώσοι πιλότοι από την περιοχή.

Τις πληροφορίες αυτές είχε δημοσιεύσει πρώτη η Wall Street Journal και ενώ υπήρχε αρχικά δυσπιστία εντούτοις οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιώνονται από την ίδια την Ρωσία η οποία περνάει πλέον το μήνυμα «Ναι το χτύπημα έγινε και ναι γνωρίζουμε που βρίσκονται οι Αμερικανικές και Βρετανικές μυστικές βάσεις σας».

Η βάση βρίσκονταν δίπλα στα σύνορα με την Ιορδανία και χρησιμοποιούνταν ως » buffer zone» για να προστατέψει την Ιορδανία από τον ISIS ενώ ήταν και το σημείο συνάντησης για τον «Νέο Συριακό Στρατό» που εκπαιδεύουν οι ΗΠΑ και των Ιορδανικών δυνάμεων.

Τα ρωσικά μαχητικά βομβάρδισαν με βόμβες διασποράς στις 16 Ιουνίου, 24 ώρες αφότου έφυγαν οι βρετανικές δυνάμεις.

Μετά το πρώτο χτύπημα, αξιωματούχοι του Αμερικανικού Κέντρου Διοίκησης των αεροπορικών επιχειρήσεων στο Κατάρ επικοινώνησαν με τους ομολόγους τους στο αρχηγείο στη Λαττάκεια.

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν στους Ρώσους ότι η Φρουρά ήταν μέρος της αμερικανικής εκστρατείας κατά του ISIS και δεν έπρεπε να προχωρήσουν σε βομβαρδισμό!

90 λεπτά μετά την αμερικανική προειδοποίηση και ενώ τα αμερικανικά μαχητικά έκαναν κύκλους στην περιοχή, οι Ρώσοι εξαπέλυσαν ένα δεύτερο κύμα βομβαρδισμού εναντίον της φρουράς.

Αμερικανικά μαχητικά προσπάθησαν να παρεμποδίσουν τους βομβαρδισμούς χρησιμοποιώντας ρωσικές συχνότητες που ΗΠΑ-Ρωσία έχουν συμφωνήσει να χρησιμοποιούν σε έκτακτες περιστάσεις, αλλά ήταν μάταιο.

Οι Ρώσοι πιλότοι δεν απαντούσαν.


Το Πεντάγωνο ζήτησε εξήγηση. Οι Ρώσοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι είπαν στην αρχή ότι νόμιζαν πως η βάση χρησιμοποιούνταν από το ISIS. Οι Αμερικανοί απέρριψαν αυτή την πιθανότητα επειδή η μοναδική δομή και άλλα χαρακτηριστικά της βάσης μπορούν να αναγνωριστούν από δορυφόρους ως Αμερικανική βάση.

Η Ρωσία είπε τότε ότι το κτύπημα είχε εγκριθεί από την Ιορδανία αλλά η ιορδανική κυβέρνηση αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Η Μόσχα τότε τόνισε ότι η αμερικανική κεντρική διοίκηση δεν έδωσε ποτέ τις συντεταγμένες των βάσεων και έτσι δεν γνώριζαν ότι ήταν αμερικανική.

Πρόκειται για ένα εσκεμμένο και καλά υπολογισμένο ρωσικό πλήγμα εναντίον της Αμερικανικής βάσης.

Το χτύπημα αυτό έφερε εντάσεις στο Αμερικανικό Πεντάγωνο και το State Department και ανάγκασε τις ΗΠΑ να υποκύψουν και να συντονίσουν τις πράξεις της με τη Μόσχα.

Οι ΗΠΑ δίνουν πλέον συντεταγμένες και πληροφορίες ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια περιστατικά εναντίον Αμερικανικών βάσεων.

Η Ρωσία παραδέχτηκε τον βομβαρδισμό της Αμερικανικής βάσης με τον Στρατηγό Igor Konashenkov να σχολιάζει ότι οι «κοινές επιχειρήσεις» είναι ο μόνος τρόπος να λυθούν τα προβλήματα».

Ο Στρατηγός δεν επιβεβαίωσε άμεσα τον βομβαρδισμό αλλά τόνισε πως «τέτοια περιστατικά είναι πιθανά και δεν πρέπει να κατηγορούμε την Ρωσία…».

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να λύσουμε τα προβλήματα, να πάμε με τους συνεργάτες μας και να ξεκινήσουμε κοινές δράσεις εναντίον των διεθνών τρομοκρατικών ομάδων στη Συρία. Μόνο σε περίπτωση κοινών επιχειρήσεων θα αποφευχθεί η επανάληψη παρόμοιων περιστατικών».

«Καλούμε τους συνεργάτες μας να μας δώσουν πληροφορίες και τοποθεσίες των μονάδων που ελέγχουν».

Ιδού τι απέμεινε από την αμερικανική βάση.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια