HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Στον αέρα 10.000 τραπεζικοί υπάλληλοι- «Πόντιος Πιλάτος» ο Δραγασάκης στα αιτήματα της Ο.Τ.Ο.Ε


Μπορεί να εκκρεμεί η αλλαγή διοικήσεων στις Τράπεζες ωστόσο οι δανειστές προετοιμάζουν το «κουστούμι» και για τους δανειολήπτες με τα κόκκινα δάνεια αλλά και για τραπεζικούς υπαλλήλους.
Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, από εκθέσεις Συμβούλων που έχουν διαρρεύσει, οι δανειστές θεωρούν ότι υπάρχει υπερπληθώρα Τραπεζικών υπαλλήλων και πρέπει να απολυθούν περίπου 10.000.

Η Ο.Τ.Ο.Ε σήμερα, γνώστης των πληροφοριών αυτών έθεσε το θέμα στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη. Όπως όμως προκύπτει από πληροφόρηση μέσω τραπεζικών κύκλων ο κ. Δραγασάκης μάλλον έκανε τον Πόντιο Πιλάτο και δήλωσε στους εκπροσώπους της Ο.Τ.Ο.Ε ότι «Ισχύουν οι προβλέψεις των εγκεκριμένων από τους θεσμούς πλάνων αναδιάρθρωσης των Τραπεζών».

Την ίδια τακτική εξάλλου κράτησε και σε ότι αφορά τους απολυμένους από τις συνεταιριστικές τράπεζες και την BNP δηλώνοντας ότι υπάρχουν δυσκολίες για την απορρόφησή τους και ότι το θέμα θα επανεξεταστεί. Να σημειωθεί στα σχέδια αναδιάρθρωσης των Τραπεζών υπήρχε πρόβλεψη για σταδιακή απομείωση των εργαζομένων κατά 5000 και η οποία θα γινότανε με εθελουσία έξοδο και με κίνητρο αποζημιώσεις.

Σύμφωνα όμως με τις πληροφορίες τραπεζικών κύκλων οι δανειστές ζητούν επιπλέον τις 10.000 απομακρύνσεις που αν γίνει με εθελουσία και αποζημιώσεις θα επιβαρύνει υπέρμετρα τα πιστωτικά ιδρύματα γεγονός που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν στην παρούσα φάση με μειωμένο μάλιστα κύκλο εργασιών. Επίσης οι δανειστές έχουν ζητήσει να κλείσουν πάρα πολλά υποκαταστήματα αναφέροντας ότι στις σημερινές συνθήκες είναι αχρείαστα τουλάχιστον 600.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια