HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


«Έξω από τα Δόντια» ΗΠΑ και Ρωσία Ξευτιλίζονται για Χάρη του Ερντογάν


Στηρίζουν την Εισβολή και το Έγκλημα Εναντίον των Κούρδων στην Συρία !!!

Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος

Επιβεβαιώθηκε πλήρως η εκτίμηση μας, πολύ πριν γίνουν οι δηλώσεις του Ερντογάν ότι εισβάλλει στη Συρία για να καταστρέψει τους Κούρδους.

Αποδείχθηκε δηλαδή στην πράξη ότι όλη η αστάθεια στη Μέση Ανατολή με επίκεντρο φυσικά την Συρία είναι προϊόν της καταστροφικής πολιτικής Ερντογάν, που οι απόψεις του δεν διαφέρουν και πολύ από αυτές των τζιχαντιστών με τους οποίους άλλωστε είναι και σύμμαχος.

Μάλιστα το τελευταίο επιβεβαιώνεται από πηγές παρατηρητών στη Συρία, που καταγγέλλουν ότι τζιχαντιστές του ISIS ενσωματώθηκαν στις τουρκικές δυνάμεις εισβολής στη Συρία και αφού τους ντύσανε και με στολές του τουρκικού στρατού, προελάσανε μαζί προς την Τζαραμπλούς.

Η μάχη μάλιστα εναντίον του ISIS στην Τζαραμπλούς ποτέ δεν έγινε αφού είχε εγκαταλειφθεί, προφανώς μετά από συνεννόηση, οπότε οι «Τούρκοι» σκοτώσανε και είκοσι αμάχους για να φανεί ότι υπήρξε και κάποια αντίσταση. Αυτές οι στημένες γελοιότητες συμβαίνουν στο μέτωπο της Συρίας, όπου ξευτιλίζονται από κοινού αμερικανοί και ρώσοι, που για χάρη της συμμαχίας του Ερντογάν δεν βγάζουνε «άχνα».

Πρέπει να τα λέμε «έξω από τα δόντια» εάν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι. Που είναι λοιπόν οι Ρώσοι που κάποτε εκόπτοντο με την παράνομη εισβολή της Τουρκίας στο Ιράκ και μάλιστα την προειδοποιούσανε να μην τολμήσει κάτι παρόμοιο στη Συρία. Που είναι οι Αμερικάνοι, ακόμα τραγικότεροι των Ρώσων, που τρέξανε στον Ερντογάν να τον βοηθήσουνε στην εισβολή, ξεχνώντας τους Κούρδους «συμμάχους τους», τους οποίους μάλιστα υποχρεώνουν να εγκαταλείψουν το δυτικό μέρος του Ευφράτη, σύμφωνα με δηλώσεις Μπάϊντεν.

Έτσι, την Τετάρτη στις 04.00 τα ξημερώματα ξεκίνησε η επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη», δηλαδή η εισβολή της Τουρκίας στη Συρία. Στην εισβολή συμμετέχουν τουρκόφιλες τζιχαντιστικές οργανώσεις, μισθοφόρων της Τουρκίας, που παρουσιάζονται στην παγκόσμια κοινή γνώμη ως η υποτιθέμενη «μετριοπαθής» ισλαμιστική αντιπολίτευση.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για ομάδες και οργανώσεις που πρόσκεινται στον ισλαμιστικό Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA) και στην τζιχαντιστική Αλ Κάιντα. Οι τουρκόφιλοι τζιχαντιστές είναι από τις οργανώσεις Φαϊλάκ Αλ Σαμ (της Μουσουλμανικής Αδελφότητας), Τζαμπχάτ Φάτεχ Αλ Σαμ (πρώην Αλ Νούσρα – Αλ Κάιντα), Σουλτάν Μουράντ (Τουρκμένοι και ακροδεξιοί Τούρκοι Γκρίζοι Λύκοι), Τζαμπχάτ Αλ Σαμίγια (Σαλαφιστές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού – FSA, συμπεριλαμβάνεται και η Νουρ Αλ Ντιν Αλ Ζίνκι) και Αχράρ Αλ Σαμ (Αλ Κάιντα).

Μαζί με αυτούς εισέβαλαν στη Συρία τουρκικά άρματα μάχης και μονάδες του τουρκικού στρατού. Όλοι οι τζιχαντιστές ντύθηκαν με ολοκαίνουργιες τουρκικές στολές πριν την εισβολή και τους δόθηκαν όπλα του κουτιού. Η εισβολή συντονίστηκε από το τουρκικό επιτελείο.

Το απόγευμα της Τετάρτης, μετά τις 17.00, έγινε γνωστό ότι οι εισβολείς, Τούρκοι και «μετριοπαθείς» τζιχαντιστές, κατέλαβαν την πόλη Τζαραμπλούς που ήταν και ο στόχος της επιχείρησης. Οι εισβολείς δεν γνώρισαν καμία αντίσταση από το Ισλαμικό Κράτος. Οι τζιχαντιστές του ISIS αποσύρθηκαν από 15 χωριά και την ίδια την Τζαραμπλούς ώστε να εισέλθουν οι Τούρκοι και οι σύμμαχοι τους δίχως μάχη.

Με απλά λόγια, το Ισλαμικό Κράτος παρέδωσε την Τζαραμπλούς στον Ερντογάν και έφυγε. Το πρακτορείο ANF μεταδίδει μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής που είδαν μέλη του ISIS που ήταν στην Τζαραμπλούς να περνάνε σε ομάδες των 10-15 ατόμων στο τουρκικό έδαφος και στη συνέχεια να επιβιβάζονται σε Ι.Χ. οχήματα για μεταφορά. Οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι στους συμμορίτες του ISIS που εισήλθαν στην Τουρκία δόθηκαν τουρκικές στολές και τους έστειλαν πίσω στην Τζαραμπλούς εμφανιζόμενους ως «αντάρτες» της μετριοπαθούς αντιπολίτευσης.

Να σημειωθεί εδώ ότι ενώ ο αρχικός στόχος της εισβολής ήταν η «απελευθέρωση» της Τζαραμπλούς από το Ισλαμικό Κράτος, στη συνέχεια η τουρκική ηγεσία ανακοίνωσε ότι στόχος της εισβολής είναι να εκδιώξει τις κουρδικές δυνάμεις από τα εδάφη δυτικά του Ευφράτη. Πλέον γράφεται παγκοσμίως και έτσι είναι, ότι οι Τούρκοι εισέβαλαν στη Συρία όχι για να πολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος αλλά τους Κούρδους του YPG και τους συμμάχους τους των SDF.

Έναντι όλων αυτών η Ρωσία, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών υπογραμμίζει ότι η Μόσχα ανησυχεί βαθύτατα για την κλιμάκωση της έντασης στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας. Ενώ οι ΗΠΑ στηρίζουν πλήρως την εισβολή και μάλιστα ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν κάλεσε τις κουρδικές δυνάμεις να αποχωρήσουν από τις περιοχές που απελευθέρωσαν δυτικά του Ευφράτη.

Θεωρούμε ότι με αυτά που πράττουν οι μεγάλοι, που δεν είναι πολιτική αλλά δυστυχώς ανηθικότητες, περιμένουν πολλά δεινά την ανθρωπότητα. Δεν ξέρεις δηλαδή ποια θα είναι η επόμενη ανήθικη πράξη τους. Το χειρότερο μάλιστα, έχουν μετατρέψει σε πρωταγωνιστή έναν αδίστακτο δολοφόνο, που όμως τους έχει κάνει με την πονηριά του να σφάζονται για χατίρι του. Επειδή η Ελλάδα δεν μπορεί και δεν θα μείνει εκτός όλων αυτών των εξελίξεων, θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτική με ποιους και γιατί θα συμμαχήσει, γιατί κανείς δεν έχει μπέσα …



Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος Στρατηγικός Αναλυτής Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας στη ΝΑ Μεσόγειο


pentapostagma.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια