HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


«Ο Αριστερός Μεγάλος Αδελφός»

Μια «νέα εποχή» για τα ελληνικά ΜΜΕ


 Το πρωί της Τρίτης 30 Αυγούστου, περίπου 100 άτομα θα μπουν στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (ΓΓΕΕ), προκειμένου να αποφασίσουν για τις τηλεοπτικές άδειες.
Όπως μεταδίδεται, η μορφή της ηλεκτρονικής δημοπρασίας που έχει επιλεγεί δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ ξανά στην Ελλάδα.
Η κυβέρνηση αναφέρει πως είναι μια διαδικασία που εγγυάται την απόλυτη διαφάνεια, αλλά ταυτόχρονα και τη διασφάλιση υψηλού τιμήματος για κάθε τηλεοπτική άδεια ξεχωριστά.

Αντίθετα οι εκπρόσωπο των καναλιών σημειώνουν πως είναι «μια διαδικασία-Φρανκενστάιν, με συρραφή τμημάτων διαγωνιστικών διαδικασιών για άλλες υπηρεσίες, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα εξελιχθεί σε παρωδία».
Επιπρόσθετα, μετά τις τελευταίες προσθήκες την ονομάζουν επιπλέον διαδικασία-Γκουαντάναμο, καθώς τελικώς όλες οι κινήσεις των υποψηφίων θα παρακολουθούνται από κάμερες. Για τους συμμετέχοντες δε, όπως προσθέτουν, έχει ήδη απαγορευθεί κάθε είδους επικοινωνία, τηλεφωνική ή ηλεκτρονική, ακόμα και γι’ αυτούς που θα αποσυρθούν πρόωρα από την δημοπρασία.
«Θα ζήσουμε την παραλλαγή του αριστερού Μεγάλου Αδελφού», τονίζουν οι εκπρόσωποι των καναλιών, αφού μόλις την περασμένη Πέμπτη πληροφορήθηκαν ότι η ΓΓΕΕ ανάρτησε στο Διαδίκτυο την έγκριση δαπάνης 14.806,89 ευρώ για την «προμήθεια κάθε είδους μετεωρολογικού και λοιπού συναφούς ηλεκτρονικού εξοπλισμού», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η απόφαση, για την «προμήθεια κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης (CCVT) καθώς και καμερών και όλου του απαραίτητου εξοπλιστικού εξοπλισμού, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή της διαγωνιστικής διαδικασίας για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας».
Η εγκατάσταση κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης στα δωμάτια όπου θα εγκατασταθούν οι εκπρόσωποι των εννέα υποψηφίων έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από ορισμένους τηλεοπτικούς σταθμούς.
Ο ΣΚΑΪ σχεδιάζει να καταθέσει επίσημη παράσταση διαμαρτυρίας την ερχόμενη εβδομάδα.
Η κυβέρνηση εξηγεί ότι το τηλεοπτικό κύκλωμα εγκαθίσταται για να έχει πλήρη εικόνα της διαδικασίας ο κεντρικός συντονιστής και επόπτης της δημοπρασίας.
Όλα αυτά τρομάζουν και παραπέμπουν σίγουρα σε άλλου είδους καθεστώτα, όπως αυτό της Ανατολικής Γερμανίας.
 Οι υποψήφιοι αναρωτιούνται πως σε μια διαδικασία όπου απαγορεύονται ρητώς κινητά τηλέφωνα, laptops, και κάθε άλλο μέσο επικοινωνίας, θα εγκατασταθεί ένα σύστημα που θα βλέπει και θα ακούει τα πάντα, διασπώντας κάθε δικλίδα εμπιστευτικότητας και απορρήτου και προστασίας προσωπικών δεδομένων.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια