HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ! «Το Μνημόνιο που υπογράψαμε περιλαμβάνει…»


Το πρωί, ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος ομολόγησε πως το Μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το καλοκαίρι του 2015 περιλαμβάνει πολλά μέτρα λιτότητας αλλά και πολλά νεοφιλελεύθερα μέτρα.

Φυσικά, υποστήριξε ότι το Μνημόνιο ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ είναι πιο ήπιο σε σχέση με εκείνο του 2015 καθώς τα μέτρα είναι δικαιότερα.

Όσον αφορά τη χθεσινή δήλωσή του ότι κανένας Έλληνας δεν θα είναι φτωχός με τα 384 ευρώ της εθνικής σύνταξης που θεσπίστηκε από το ασφαλιστικό που ο ίδιος συνέταξε, ο κ. Κατρούγκαλος υποστήριξε ότι προκύπτει από τον ορισμό που δίνει η ΕΕ για τον ορισμό της φτώχειας οτι πρέπει να είναι στο 60% του κατώτατου μισθού. Μάλιστα θέλοντας να «χρυσώσει το χάπι» είπε ότι το 2010 είχαν οριστεί ως βασική σύνταξη τα 360 ευρώ και σε μια περίοδο που η Ελλάδα ήταν πιο πλούσια.

Είπε, επίσης, ότι κανείς δεν θα πάρει μόνο 384 ευρώ. «Αυτό είναι το εγγυημένο από το κράτος ποσό και σε αυτό θα προστίθενται τα χρήματα ανάλογα με τις εισφορές του» πρόσθεσε.

Επανέλαβε, ακόμα, τη ρητορική ότι η κυβέρνηση έκανε επανυπολογισμό και όχι οριζόντιες περικοπές προσθέτοντας ότι προστατεύεται το εισόδημα ολων των συνταξιούχων που έχουν άθροισμα κύριας και επικουρικής που έχουν 1.300 ευρώ.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια