HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Παράξενες διατροφικές συνήθειες σε διάφορες χώρες του κόσμου


Σου αρέσει να ταξιδεύεις στο εξωτερικό και να δοκιμάζεις διάφορες γεύσεις; Ωστόσο, είναι καλό να γνωρίζεις και κάποιους κανόνες διατροφικής συμπεριφοράς, προκειμένου να μην βρεθείς σε αμήχανη στιγμή.

Ακολούθως περιγράφονται ορισμένοι «μη συμβατοί» κανόνες συμπεριφοράς που ισχύουν κατά την διάρκεια ενός γεύματος σε χώρες του  εξωτερικού:

1. Όταν τρως παραδοσιακό φαγητό στην Κίνα απαγορεύεται να δείχνεις άλλους ανθρώπους με τα chopsticks.

2. Στην Κορέα μη τολμήσεις να ξεκινήσεις να  τρως εάν ο μεγαλύτερος στο τραπέζι δεν έχει φάει τουλάχιστον την πρώτη του μπουκιά.

3. Στην Χιλή απαγορεύεται να φας οτιδήποτε με τα χέρια.

4. Εάν σου αρέσουν τα μακαρόνια με πολύ τυρί καλύτερα να μην τα φας στην Ιταλία. Εάν ζητήσεις extra τυρί, ο μάγειρας θα το εκλάβει σαν προσβολή.

5. Στην Τανζανία «επιβάλλεται» να καθυστερήσεις 20 λεπτά τουλάχιστον σε μία πρόσκληση για γεύμα, διαφορετικά οι οικοδεσπότες θα το εκλάβουν ως προσβολή.

6. Στην Ρωσία τα άδεια μπουκάλια ανήκουν στο πάτωμα. Μην το αφήσεις όταν τελειώσει στο τραπέζι.

7. Στην Ιαπωνία θεωρείται μεγάλη ασέβεια να σερβίρεις φαγητό με chopsticks, καθώς τα chopsticks χρησιμοποιούνται στην διαδικασία αποτέφρωσης για να μεταφέρουν τα κόκαλα.

8. Στο Ηνωμένο Βασίλειο το μπολ που περιέχει την σούπα σου πρέπει να το γέρνεις προς την αντίθετη πλευρά από εσένα. Το ίδιο ισχύει και για την κίνηση που κάνεις με το κουτάλι.

9. Τρομερά μεγάλη προσβολή θεωρείται στην Κίνα την κίνηση να γλείψει κανείς φαγητό από το μαχαίρι.

10. Επίσης, στην Κίνα δεν πρέπει να κόβεις τα noodles σου. Τα μακριά noodles συμβολίζουν την μακροζωία…

11. Στην Ινδονησία οφείλεις να έχεις συνέχεια και τα δύο σου χέρια πάνω στο τραπέζι.

12. Εάν στην Ιταλία σου προσφέρουν φαγητό και δεν θέλεις μπορείς να πεις όχι. Αν όμως σου προσφέρουν δεύτερη φορά τότε δεν θα μπορέσεις να αρνηθείς…

13. Άμα βρεθείς στην Τζαμάικα με μωρό σου  μην του δώσεις κοτόπουλο! Οι κάτοικοι εκεί πιστεύουν πως εάν το μωρό φάει κοτόπουλο πριν μιλήσει, δεν θα καταφέρει να μιλήσει ποτέ!

14. Ενώ στη Νιγηρία θεωρούν πως τα παιδιά που τρώνε αυγά θα γίνουν κλέφτες.

15. Εάν βρεθείς στη Γαλλία μη φας γρήγορα τις κρέπες.

16. Στην Ιαπωνία μην ξεχαστείς και αφήσεις κάθετα τα chopsticks μέσα στο φαγητό σου. Είναι σαν να βρίζεις τον ιδιοκτήτη του μαγαζιού στο οποίο τρως.

17. Μόνο με το δεξί χέρι οφείλεις να τρως το φαγητό σου στο Αφγανιστάν αλλά και σε όλον τον Μουσουλμανικό κόσμο.

18. Στη Γαλλία όταν φας σε εστιατόριο, μην αφήσεις τίποτα στο πιάτο. Θα νομίζουν ότι δεν σου άρεσε το φαγητό…

19. Στο Καζακστάν εάν ζητήσεις τσάι θα σου γεμίσουν την μισή κούπα. Εάν την γεμίσουν ολόκληρη σημαίνει ότι ο ιδιοκτήτης θέλει να φύγεις.

20. Στο Αζερμπαϊτζαν πρόσεχε να μην ρίξεις αλάτι στο τραπέζι γιατί θα νομίζουν ότι θες να τσακωθείς, και είμαστε σίγουροι ότι κάτι τέτοιο δεν θα το ήθελες. Εάν για οποιοδήποτε λόγο χυθεί τελικά το αλάτι ο τρόπος να το αντιμετωπίσεις είναι να ρίξεις ζάχαρη από πάνω.

21. Εάν στην Αίγυπτο σου φανεί ανάλατο το φαγητό προσπάθησε να συμπληρώσεις κρυφά όσο αλάτι θελήσεις, διαφορετικά θεωρείται προσβολή.

22. Στην Εσθονία οφείλεις να «φιλάς» κάθε κομματάκι ψωμί που πέφτει στο πάτωμα, οπότε σκέψου το καλά πριν αποφασίσεις να ταΐσεις τα περιστέρια.

23. Τέλος, στην Νότια Κορέα όταν πίνεις κάτι σήκωσε το κεφάλι και κοίτα από την άλλη.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια