HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Η Δύση Έτοιμη να Προκαλέσει ένα Μεγάλο Βατερλό στην Βοσνία – Ερζεγοβίνη – Μια Νέα Συρία Γεννιέται στα Βαλκάνια …

Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος

Η Βοσνία – Ερζεγοβίνη για άλλη μια φορά βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα, που μπορεί να προκαλέσει μεγάλη αναταραχή στα Βαλκάνια. Είναι μάλιστα απορίας άξιον … πως η Δύση που βλέπει να διαμορφώνονται συνθήκες αποσταθεροποίησης, να ανέχεται αυτούς τους απίθανους τυχοδιώκτες που τις προκαλούν.

Δεν είναι δυνατόν δηλαδή να απειλεί ο Sefer Halilovic, ένας μουσουλμάνος βετεράνος του πολέμου στην Βοσνία και άτυπα εκπρόσωπος τύπου του Bakir Izetbegovic του Μπόσνιακ (μουσουλμάνου της Βοσνίας), που αυτή την στιγμή ασκεί την Προεδρία στα πλαίσια της τριμερούς διοίκησης της χώρας, ότι θα καταστρέψει την Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας αν τολμήσει να πραγματοποιήσει το δημοψήφισμα της 25 Σεπ. 2016.
Ένα δημοψήφισμα που ο ηγέτης των Σερβοβόσνιων Ντόντικ βρίσκει σαν διέξοδο, στην απαγόρευση από την κεντρική διοίκηση της Βοσνίας να θεσμοθετήσουν οι Σέρβοι δική τους εθνική εορτή που συμπίπτει με την ημέρα της ίδρυσης της Σερβικής Δημοκρατίας. Μάλιστα ο Σέρβος πρωθυπουργός ανέφερε στον Σερβικό τύπο, ότι λαμβάνει και μηνύματα από πολλούς ηγέτες της δύσης να κάνει τα στραβά μάτια και να μην απαντήσει στην πρόκληση. Δηλαδή αν κάποιος απειλούσε για παράδειγμα ότι θα καταστρέψει το Λονδίνο οι Άγγλοι θα έπρεπε να πουν εντάξει δεν πειράζει …

Έτσι, ο Σέρβος πρωθυπουργός αναρωτήθηκε γιατί όλοι αυτοί οι ηγέτες δεν βγαίνουν να τοποθετηθούν δημόσια για αυτές τις απειλές. Μάλιστα ανέφερε ότι έχει λάβει αμέτρητα μηνύματα από ηγέτες μικρών και μεγάλων χωρών που τον συμβουλεύουν να μην λάβει υπόψη του τις απειλές Χαλίλοβιτς. Μάλιστα του αναφέρουν ότι ο Χαλίλοβιτς είναι ένας ανισόρροπος και παράφρονας !!!

Όπως είναι φυσικό ο Σέρβος ηγέτης δήλωσε για το γεγονός ότι σέβεται την κυριαρχία της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης αλλά ποτέ δεν θα επιτρέψουν σε κανένα να καταστρέψει και να αφανίσει την Σερβική Συνιστώσα της.

Θεωρούμε ότι οι διάφορες χώρες που προτρέπουν τον Βούσιτς να μη δίνει σημασία στα λεγόμενα του Χαλίλοβιτς, δεν είναι επειδή τον θεωρούνε παράφρονα αλλά διότι μερικώς ή ολικώς ταυτίζονται με τις προθέσεις του. Σίγουρα πολλοί βλέπουν την Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας Ερζεγοβίνης σαν ένα αγκάθι στα σχέδια της πλήρους μουσουλμανοποίησης της χώρας. Είναι βέβαιο ότι ο Χαλίλοβιτς εκφράζει απόλυτα τις απόψεις Ιζεμπέκοβιτς και για αυτό το λόγο οι απειλές του θα πρέπει να ληφθούν πολύ σοβαρά υπόψη. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες από Μουσουλμανικές πηγές, υπάρχουν πολεμικά σχέδια επέμβασης, που εκτιμούν ότι η Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας δεν θα μπορέσει να αντισταθεί περισσότερο από 10 με 15 ημέρες και δεν θα μπορέσουν ούτε οι Σερβικές ένοπλες δυνάμεις να τους ενισχύσουν. Συνεπώς όπως υποστηρίζει και ο Σέρβος ΥΠΕΞ, είναι σε όλους ξεκάθαρο ότι το δημοψήφισμα είναι μια δικαιολογία πίσω από την οποία κρύβονται οι μουσουλμανικές προθέσεις, να τελειώσει έστω και με πολεμικό τρόπο η Σερβική συνιστώσα. Απ’ ότι φαίνεται μια νέα Συρία θα γεννηθεί στα Βαλκάνια αν η Δύση αποφασίσει να συνεχίσει τα παιχνίδια με τη φωτιά …

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος
Στρατηγικός Αναλυτής
Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας
στη ΝΑ Μεσόγειο



analystsforchange.org

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια