HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Πόλεμος με ευθείες και έμμεσες βολές

Κορυφώνεται η κόντρα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με την Εθελοντική Ομάδα

Το Σάββατο το πρωί, η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Πιερίας, μέσω της ομάδας «Χωρίς Μεσάζοντες» προχώρησε σε μια ακόμη διανομή προϊόντος σε εκατοντάδες συμπολίτες. Η Σαββατιάτική διανομή όμως είχε και χαρακτήρα διαμαρτυρίας, αφού οι «Χωρίς Μεσάζοντες» (όχι μόνο της Πιερίας αλλά σε όλη την Ελλάδα), θεωρούν οτι οι προωθούμενες ρυθμίσεις της Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ για το υπαίθριο εμπόριο, ουσιαστικά βάζουν ταφόπλακα σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες.

Στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας, η Εθελοντική Ομάδα Δράσης ανήρτησε πανό στο χώρο της Εμποροπανήγυρης όπου γινόταν η διανομή του προϊόντος (διατέθηκαν περισσότεροι από 60 τόνοι ελαιόλαδου) στο οποίο υπήρχε η φωτογραφία των τριών βουλευτών Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ και η λεζάντα «Να τους χαιρόμαστε» Ο τρόπος που επέλεξε να διαμαρτυρηθεί η Εθελοντική Ομάδα Δράσης, προφανώς ενόχλησε την βουλευτή Μπέττυ Σκούφα, η οποία λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της διανομής με ανακοίνωσή της άφησε σαφείς αιχμές για τη στάση της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης, σημειώνοντας οτι «ο εκφασισμός και η ηθική κατάπτωση ελλοχεύουν ακόμη και σε μέρη που δεν το περιμένεις». Χωρίς να κατονομάζει την Εθελοντική Ομάδα, η κ. Σκούφα, στο κείμενο τής αναφέρει μεταξύ άλλων πως «η προσωπική στοχοποίηση άρδην και αδιαφοροποιήτως αποτελούσε ανέκαθεν ”μέσο κι όπλο” φασιστικών και κρυπτοφασιστικών κυβερνήσεων». Στην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, λίγες ώρες μετά απάντησε η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Πιερίας, όπου αφού πρώτα θυμίζει οτι προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ είχε «αγκαλιάσει» κάθε κινηματική δράση «αντιγράφοντας ιδέες και πρακτικές», σημειώνει, οτι «η συμπεριφορά κάποιων από τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος αποδεικνύει περίτρανα» πως η συμμετοχή τους στα κινήματα ήταν απλά ένα «έθιμο» αντίστασης, το οποίο ξεχάστηκε μόλις φιλοξενήθηκαν στα κυβερνητικά έδρανα. Αξίζει να σημειωθεί οτι και στο παρελθόν η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Πιερίας, αλλά και άλλα Κινήματα, είχαν επιλέξει τον συγκεκριμένο τρόπο διαμαρτυρίας δηλαδή την αναρτηση φωτογραφιών βουλευτών του νομού, είτε σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, είτε στο διαδίκτυο. Μάλιστα, μια από αυτές (το 2011) τέτοιες μέρες, ρωτούσε τους πολίτες αν θα επιτρέψουν στους (τότε) βουλευτές Πιερίας, να ανέβουν στην εξέδρα των επισήμων κατά την παρέλαση. Η διαφορά είναι, οτι κανένας από εκείνους τους βουλευτές δεν επέλεξε να «πυροδοτήσει» την ατμόσφαιρα, αλλά και κανένα από τα κόμματα που ήταν στην αντιπολίτευση εκείνη την εποχή, δεν έβλεπε «εκφασισμό» στην στοχοποίηση των βουλευτών.

Μπέττυ Σκούφα: Ο εκφασισμός και η ηθική κατάπτωση ελλοχεύουν ακόμη και σε μέρη που δεν το περιμένεις Μαύρα σημάδια και σημεία σήψης δεν εμφανίζει μόνο το παλιό πολιτικό σύστημα το οποίο εκπνέει ασθμαίνοντας και ουρλιάζοντας σαν τη μορφή του πίνακα του Munch, κάθε φορά που η κυβέρνηση και τα στελέχη της βάζουν το δάχτυλο επί των τύπων των ήλων και σπάει ακόμη ένας θύλακας διαφθοράς, μιζών, θαλασσοδανείων, ξεπλύματος μαύρου χρήματος, δωροδοκίας κλπ. Σημεία κατάπτωσης εμφανίζει η λαβωμένη δημοκρατία μας, και όταν υποτιθέμενα «κινήματα», τα οποία έχοντας χάσει το λαϊκό έρεισμα κι έχοντας «απέναντι» μια κυβέρνηση που ακούει και προσπαθεί, πολλές φορές ματώνοντας, οπισθοχωρώντας, μα πάντα με το μάτι και το αυτί στις λαϊκές ανάγκες, όταν λοιπόν αυτές οι ομαδοποιήσεις μην έχοντας άλλο ξεκάθαρο στόχο, μια προοπτική για την κοινωνία συνολικότερη, προσπαθούν να διαπομπεύσουν φωτογραφίζοντας πρόσωπα, τα οποία εκφράζουν στο συμπλεγματικό φαντασιακό της ανολοκλήρωσης, τον «Εχθρό». Με έψιλον κεφαλαίο. Η προσωπική στοχοποίηση άρδην και αδιαφοροποιήτως αποτελούσε ανέκαθεν «μέσο κι όπλο» φασιστικών και κρυπτοφασιστικών κυβερνήσεων. Στις πρακτικές του μίσους και της προσπάθειας καλλιέργειας βουρκώδους συσκότισης του Καθαρού Νου (με την Καντιανή έννοια), απ όπου κι αν αυτές προέρχονται, απαντάμε με το πάγιο αίτημα του πανανθρώπινου Ιδανικού της Αλληλεγγύης, της σύμπνοιας και του εθνικού συλλογικού στόχου να βγει η ελληνική κοινωνία όρθια από την κρίση.

Ε.Ο.Δ.ν Π.: Η εξαπάτηση των κοινωνικών κινημάτων από τον ΣΥΡΙΖΑ
Ο ΣΥΡΙΖΑ, προεκλογικά, είχε κάνει σημαία του τις έννοιες της αυτοοργάνωσης και των κοινωνικών αγώνων και αγκάλιασε κάθε κινηματική δράση αντιγράφοντας ιδέες και πρακτικές που αναπτύσσονταν μέσα σε αυτά.
Αυτό συνέβη και στον τόπο μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να ελέγξει ιδεολογικά τα νεοαναδυόμενα κοινωνικά κινήματα και εκμεταλλεύτηκε τις κινηματικές δράσεις (διόδια, προστασία Ολύμπου, αγώνες κατά της ιδιωτικοποίησης της κρατικής περιουσίας, ιδιωτικοποίηση δημόσιων αγαθών, όπως το νερό, λαϊκές αγορές «Χωρίς Μεσάζοντες» κλπ).
Οι σημερινοί βουλευτές του υποσχέθηκαν πως θα γίνουν οι πυροκροτητές των λαϊκών διεκδικήσεων και των κινημάτων, όμως συνειδητά εκμεταλλεύτηκαν το λαϊκό ένστικτο της εξέγερσης και την ανάγκη ενός ολόκληρου λαού για αλλαγή.
Σήμερα, η συμπεριφορά κάποιων από τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος αποδεικνύει περίτρανα τα παραπάνω: η συμμετοχή τους στα κινήματα ήταν απλά ένα «έθιμο» αντίστασης, το οποίο ξεχάστηκε μόλις φιλοξενήθηκαν στα κυβερνητικά έδρανα.
Αντί λοιπόν να σκύψουν το κεφάλι και να ζητήσουν ταπεινά συγνώμη για την αναξιόπιστη συμπεριφορά τους και την εξαπάτηση των κινημάτων (Σκουριές, Κερατέα, Χωρίς Μεσάζοντες, Ιδιωτικοποιήσεις Νερού) κουνούν με θράσος το δάχτυλο και κάνουν μαθήματα σε αυτούς που μέχρι πρότινος έγλυφαν, μέχρι να αναρριχηθούν στα βουλευτικά έδρανα.
Σήμερα η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας νοιώθει ιδιαίτερα περήφανη που για μια ακόμη φορά κατάφερε να ξεχωρίσει την ήρα από το στάρι και να μην δωρίσει σε επαναστάτριες της πλάκας την πολιτική υπεραξία της κινηματικής της δράσης.

Πηγή: dionolympos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια