HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Απολαύστε μια γευστική τελειότητα - Μους τιραμισού


Υλικά για 4-6 άτομα

Για τη γέμιση μασκαρπόνε
  • 780 γραμμάρια τυρί μασκαρπόνε
  • 1 κουταλιά καφέ εσπρέσο
  • 1 κουταλιά της σούπας Kahlua
  • 1 κουταλιά της σούπας λικέρ irish κρέμα
Για τη σαντιγί
  • 200 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
Για τα σαβαγιάρ
  • περίπου 12 σαβαγιάρ κομμένα στη μέση
  • 250 ml καφέ εσπρέσσο (χλιαρό προς κρύο)
  • 1 κουταλιά της σούπας Kahlua
  • 1 κουταλιά της σούπας λικέρ irish κρέμα
Για γαρνιτούρα
  • Κακάο σε σκόνη ή τριμμένη σοκολάτα
Εκτέλεση
  1. Ανακατέψτε όλα τα συστατικά για το μείγμα μασκαρπόνε σε ένα μεγάλο μπολ.
  2. Με ένα σύρμα χειρός, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια και τη ζάχαρη μέχρι η κρέμα να γίνει σφικτή σαντιγί.
  3. Στη συνέχεια ανακατεύετε απαλά το μείγμα μασκαρπόνε μαζί με την σαντιγί μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  4. Βουτήξτε κάθε μισό σαβαγιάρ μέσα στο μπολ με τον ζεστό εσπρέσσο με το λικέρ.
Για την συναρμολόγηση
  1. Βάζετε στο πάτο του ποτηριού ένα στρώμα από τα σαβαγιάρ και στη συνέχεια μια κουταλιά από το μείγμα μασκαρπόνε. Γεμίζετε εναλλάξ τα ποτήρια με σαβαγιάρ και κρέμα.
  2. Γαρνίρετε με ψιλοκομμένη σοκολάτα ή κακάο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια