HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Χαμός στο Ειρηνοδικείο Αθηνών: Χωρίς τέλος η οργή στα Πρωτοδικεία για τους πλειστηριασμούς (βίντεο)


Ένταση επικράτησε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Ειρηνοδικείο Αθηνών όταν μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω», του «ΕΠΑΜ» και της Λαϊκής Ενότητας μπήκαν στις αίθουσες 9 και 11 όπου βρίσκονταν συμβολαιογράφοι και μπλόκαραν πλειστηριασμό. 

Παρά την αποχή τους και αυτή την εβδομάδα τέσσερις συμβολαιογράφοι βρέθηκαν στην οδό Λουκάρεως προκειμένου να ολοκληρώσουν πλειστηριασμούς, οι οποίοι δεν αφορούσαν περιπτώσεις πρώτης κατοικίας, τονίζοντας πως έχουν σχετική άδεια. Ωστόσο όταν τους ζητήθηκε να επιδείξουν τη σχετική άδεια εκείνοι αρνήθηκαν με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ένταση χωρίς όμως να χρειαστεί να επέμβουν αστυνομικές δυνάμεις.

Οι εικόνες που ακολούθησαν δεν είναι πρωτόγνωρες καθώς κάθε Τετάρτη παρόμοιες σκηνές έχουμε δει τόσο στη Θεσσαλονίκη, όσο και στην Πάτρα αφού αλληλέγγυοι και αγανακτισμένοι πολίτες προσπαθούν να βάλουν… φρένο στις διαδικασίες προκειμένου να μην βγουν στο σφυρί λαϊκές κατοικίες.

Από τη μεριά τους οι συμβολαιογράφοι απήχαν και πάλι από τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας τονίζοντας σε ανακοίνωσή τους ότι ορισμένοι άλλοι θα διεξάγονται κανονικά μετά από σχετική άδεια. Αυτοί αφορούν αναγκαστικούς πλειστηριασμούς μεταξύ ιδιωτών, εκούσιους πλειστηριασμούς, πλειστηριασμούς με αντικείμενο διεκδικήσεις από διατροφές ή μισθούς εργαζομένων, πλειστηριασμούς ευπαθών προϊόντων τα οποία κινδυνεύουν να καταστραφούν, πλειστηριασμούς πλοίων, αεροσκαφών, επαγγελματικών χώρων, βιομηχανικών ή βιοτεχνικών χώρων, ξενοδοχειακών μονάδων, οικοπέδων, αγροτεμαχίων και κινητών πραγμάτων καθώς και για πλειστηριασμούς με επισπεύδοντα τις Τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους ΟΤΑ, οι οποίοι δεν έχουν αντικείμενο κατοικίες.

«Κουνάς και το κεφάλι, παλιοκοράκι»

«Θα πρέπει να ντρέπεσαι!» είπε ένας αλληλέγγυος από τα μέλη του κινήματος «δεν πληρώνω» και τους φίλους της Λαϊκής Ενότητας που ήταν συγκεντρωμένοι από νωρίς στο Ειρηνοδικείο Αθηνών.

«Εσύ να ντρέπεσαι» του απάντησε συμβολαιογράφος και ο εριστικός διάλογος συνεχίστηκε για τουλάχιστον μισή ώρα μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου.


«Κουνάς και το κεφάλι, παλιοκοράκι» συμπληρώνει ο διαμαρτυρόμενος που προσπαθεί να σταματήσει τη διαδικασία του πλειστηριασμού ενώ ένας άλλος αλληλέγγυος διάβαζε αποσπάσματα από το Σύνταγμα.



Παρά το γεγονός ότι η συμβολαιογράφος εξήγησε πως δεν πρόκειται να βγει στο σφυρί κάποια πρώτη κατοικία, υπήρξε αγωνία από έναν δανειολήπτη το σπίτι του οποίου έχει βγει σε πλειστηριασμό.

Πρόκειται για τον Σπύρο Καγκελάρη ο οποίος διατηρούσε βιοτεχνία ρούχων και ξαφνικά είδε να καταστρέφονται τα πάντα κινδυνεύοντας αυτή τη στιγμή να μείνει κυριολεκτικά στο δρόμο αφού η πρώτη και τελευταία του κατοικία θα έβγαινε για τρίτη φορά σε πλειστηριασμό κάτι που τελικά δεν συνέβη αφού η συμβολαιογράφος του εξήγησε πως δεν τον διενεργήσει.

Ο Σπύρος Καγκελάρης



«Είχα ένα διώροφο που είχε οχτώ διαμερίσματα τα οποία ήταν όλα δικά μου. Τώρα μου έχει μείνει μόνο ένα όλα τα άλλα έχουν βγει σε πλειστηριασμούς. Είχα μια επιχείρηση με ρούχα. Έκανα ένα λάθος και έδωσα στον αδελφό του πατέρα μου κάτι επιταγές για να χτίσει ένα σπίτι και μου είχε δώσει εκείνος κάποιες δικές τους. Αυτός πτώχευσε και έτσι εγώ άρχισα να πληρώνω διπλές επιταγές. Κάποια στιγμή δεν άντεξα και σταμάτησα. Μέχρι τότε δεν χρωστούσα τίποτα στις τράπεζες» εξομολογήθηκε στο protothema.gr o 52χρονος που ήταν ιδιαίτερα αγχωμένος, καθώς φοβάται ότι θα βρεθεί στο δρόμο.

Εκτός από τα οικονομικά προβλήματα που έχει, αντιμετωπίζει και ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας το οποίο επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Κατά καιρούς προκειμένου να πληρώνει τράπεζες και δικηγόρους έκανε ακόμη και δύο δουλειές όμως αυτή την στιγμή το μόνο εισόδημα που έχει είναι το επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ.

«Είναι η πρώτη κατοικία και η τελευταία που έχω. Μετά από όλα αυτά που πέρασα αρρώστησα. Έπαθα κύρωση στο συκώτι και ήμουν πολύ χάλια. Τώρα δηλαδή τελείωσα την αγωγή. Πήγα κάποια στιγμή στην τράπεζα να τους εξηγήσω σε τι κατάσταση βρίσκομαι αλλά μου είπαν: ‘’δεν μας νοιάζει». Τους είπα "τι άλλο θέλετε να πεθάνω;" Έφεραν τους σεκιούριτι και με πέταξαν έξω».

Ο ίδιος βρέθηκε χθες στην Λουκάρεως γιατί όπως είπε: «Ήθελα να δω ποιος θα είχε το θράσος να… χτυπήσει το σπίτι μου. Ας το πάρει από μένα. Εγώ δεν θα αφήσω ούτε πλακάκι μέσα. Το έχω πάρει απόφαση. Θα το γκρεμίσω όλο και ας το πάρουν! Έτσι κι αλλιώς στο δρόμο θα μείνω και δεν ξέρω και τι θα κάνω ψυχολογικά».


Πηγή: protothema


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια