HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Αλλάζουν τα δεδομένα πια τα δεδομένα για το εμπορικό κέντρο στο Δήμο Δίου-Ολύμπου


Μετά την χθεσινή αποκάλυψη του Kapa-News και των νέων στοιχείων που προέκυψαν, αλλάζει η πορεία του θέματος της κατασκευής του εμπορικού κέντρου στο Βαρικό.

Με βάση την υπ. αριθ. 3638/2015 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που δημοσιεύσαμε εχθές, με την οποία αρμόδια αρχή για τη χορήγηση εγκρίσεως εισόδου - εξόδου οχημάτων είναι ο οικείος Δήμος, και αρμόδιο όργανο είναι το δημοτικό συμβούλιο και όχι η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, ανατρέπεται σχεδόν όλος ο φάκελος που έχει ετοιμαστεί για να προχωρήσει η επένδυση.

Πιο συγκεκριμένα, εφόσον η άδεια εισόδου-εξόδου δεν ισχύει, αφού εκδόθηκε από αναρμόδιο όργανο του Δήμου, δεν ισχύει πλέον και η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης με την οποία κατά παρέκκλιση από τις ισχύουσες διατάξεις για την ανέγερση κτιρίου Υπεραγοράς με αποθήκη, δίνεται άδεια για 13.000 τ.μ. οικοδομήσιμης έκτασης, αφού αυτή βασίζεται ουσιαστικά στην άδεια εισόδου-εξόδου οχημάτων που προαναφέραμε.

Και τέλος με βάση όλα τα παραπάνω χάνει και την ισχύ του η περιβαλλοντολογική μελέτη της ίδιας υπηρεσίας (δηλ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης). Με άλλα λόγια θα πρέπει ο φάκελος του έργου να ξανασυσταθεί εκ νέου, με πρώτο έγγραφο την άδεια-εισόδου εξόδου οχημάτων. Μόνο που αυτή την φορά η απόφαση αυτή πρέπει να παρθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δίου-Ολύμπου και όχι από την τεχνική του υπηρεσία. Και εδώ ξεκινάνε τα δύσκολα για τον επενδυτή αλλά και τους δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Δίου-Ολύμπου.

Τώρα πρέπει ν’ αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες των αποφάσεων και των πράξεών του στον εν λόγω Δήμο.

Βέβαια, το ότι δεν αναφερόμαστε σε ευθύνες άλλων φορέων που εμπλέκονται άμεσα στο θέμα, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ή ότι τις παραβλέπουμε. Αν και το θέμα ξεκίνησε από τη Νότια Πιερία δεν αφορά μόνο τον εκεί Δήμο, αλλά να είστε σίγουροι ότι αφορά όλο το Νομό Πιερίας. Έτσι κατά την άποψη μας τον πρώτο λόγο τον έχουν εκεί, και εφόσον το θέμα ξεφύγει, τότε θα προχωρήσουμε την έρευνα και παραπέρα.

Σε κάθε περίπτωση, να είστε σίγουροι ότι για κάθε νεώτερη εξέλιξη που θα υπάρχει για το θέμα αυτό θα σας ενημερώνουμε αμέσως.

Το ρεπορτάζ συνεχίζεται…



Ρεπορτάζ: Πέτρος Σταθακόπουλος.
#emporikokentrokaterinis

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια