HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Η αντιφλεγμονώδης δράση της γυμναστικής


Η γυμναστική βοηθά στον έλεγχο του βάρους, στην υγεία της καρδιάς, στην καλύτερη κυκλοφορία και στη διατήρηση των οστών και των μυών σε καλή κατάσταση.

Τώρα οι ερευνητές βρίσκουν ότι μπορεί να έχει και αντιφλεγμονώδη δράση. Πρόκειται λοιπόν για ένα ευχάριστο νέο για όσους ανθρώπους πάσχουν από χρόνιες φλεγμονώδεις παθήσεις όπως διάφορα αυτοάνοσα νοσήματα, αρθρίτιδες, ινομυαλγία κ.α.

Η έρευνα έγινε από το τμήμα Ψυχιατρικής και Οικογενειακής και Δημόσιας Υγείας της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου του Σαν Ντιέγκο, που διαπίστωσαν πώς ακριβώς προκύπτει η αντιφλεγμονώδης δράση της γυμναστικής την οποία ήδη γνώριζαν οι επιστήμονες.

Ο εγκέφαλος και το συμπαθητικό νευρικό σύστημα δραστηριοποιούνται κατά τη διάρκεια της γυμναστικής ώστε να μπορέσει το σώμα να φέρει σε πέρας την άσκηση.

Στη συνέχεια, εκκρίνονται ορμόνες και έπειτα προκύπτουν ανοσολογικές αντιδράσεις, που μεταξύ άλλων ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό.

Στην έρευνα πήραν μέρος 47 άνθρωποι, που έκαναν «διάδρομο» ανάλογα με το επίπεδο ικανότητας και αντοχής του καθενός. Οι επιστήμονες τους πήραν αίμα πριν και μετά την άσκηση.

Έτσι, βρήκαν ότι η άσκηση δεν χρειάζεται να είναι εντατική για να είναι αποτελεσματική όσον αφορά στη μείωση της φλεγμονής και ότι 20 με 30 λεπτά μέτριας έντασης γυμναστική, όπως είναι το περπάτημα, φαίνεται να είναι αρκετά.

Πηγή: vita.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια