HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Η Amazon αρνείται να παραδώσει στις αρχές δεδομένα που σχετίζονται με μια υπόθεση δολοφονίας


Απέναντι στις αμερικανικές εισαγγελικές αρχές βρίσκεται η Amazon καθώς αρνείται, για μια ακόμη φορά, να παραδώσει στοιχεία που σχετίζονται με μια υπόθεση δολοφονίας.

Συγκεκριμένα, οι εισαγγελείς ζητούν από την εταιρεία να παραδώσει ηχογραφήσεις που πιθανόν έχουν καταγραφεί σε ένα από τα συστήματα ηχείων Echo. Ωστόσο, όπως υποστηρίζει η Amazon, οι εισαγγελικές αρχές απέτυχαν να αποδείξουν ότι κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Υποστηρίζει δε ότι η προστασία του απορρήτου των πελατών της είναι υψίστης σημασίας. Από την πλευρά τους οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι τα στοιχεία που ζητούν θα μπορούσαν να ρίξουν φως στην υπόθεση σχετικά με το τι συνέβη. Οι αρχές ζητούν από την Amazon να παραδώσει οποιαδήποτε πληροφορία μπορεί να βρίσκεται στους servers της εταιρείας και έχει αποθηκευτεί από τα ηχεία Echo, τα οποία υπήρχαν στην κατοικία όπου βρήκε τραγικό θάνατο ο Βίκτορ Κόλινς.

Το θύμα βρέθηκε να επιπλέει στο τζακούζι, στο σπίτι ενός φίλου του, το Νοέμβριο του 2015. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού και φίλος του θύματος, Τζέιμς 'Αντριου Μπέιτς, δήλωσε αθώος στις κατηγορίες της δολοφονίας πρώτου βαθμού.

Την περασμένη εβδομάδα, δικηγόροι της Amazon κατέθεσαν πρόταση σε αμερικανικό δικαστήριο ζητώντας να αποσυρθεί το αίτημα για παραχώρηση των εν λόγω δεδομένων.

Σε δήλωσή του στο αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων Associated Press, εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι «η Amazon δεν πρόκειται να διαθέσει οποιεσδήποτε πληροφορίες πελατών χωρίς έγκυρη και δεσμευτική νομική δράση. Η Amazon αρνείται να συμβιβαστεί με ακατάλληλες απαιτήσεις», δήλωσε ο ίδιος.

Τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους είχαν εκδοθεί δύο εντάλματα έρευνας, ωστόσο η εταιρεία είχε αρνηθεί να παραχωρήσει οποιεσδήποτε πληροφορίες που περιείχαν προσωπικά δεδομένα των πελατών της.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια