Υλικά για 2-4 άτομα
2 κούπες καφέ ρύζι μπασμάτι
4 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη σε κύβους
1 κούπα μανιτάρια σε φέτες
1 κουταλιά της σούπας κάρυ
150 γραμμάρια σπανάκι κατεψυγμένο ή φρέσκο
1 κούπα παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε το ρύζι για 10 λεπτά.
2. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το σησαμέλαιο και σοτάρετε ελαφρά τα μανιτάρια, το σπανάκι και τις πιπεριές μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 4 λεπτά.
3. Προσθέτετε το βρασμένο ρύζι και ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα ανακατεύοντας στην αρχή στο κέντρο του τηγανιού και σιγά - σιγά μεγαλώνοντας τους κύκλους.
4. Προσθέτετε το κάρυ και αλατοπιπερώνετε.
5. Τέλος πασπαλίζετε με παρμεζάνα και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει και ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!