HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Βρέντζος: “Ο Μαρινάκης δεν είχε εικόνα από την εισβολή των οπαδών”


Δίχως τους Τζιμπρίλ Σισέ και Βαγγέλη Μαρινάκη συνεχίστηκε τη Δευτέρα στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά η δικαστική διαμάχη των δυο ανδρών, για όλα όσα έγιναν στο ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός το 2011.

Η δίκη συνεχίστηκε με τις καταθέσεις των Γιάννη Βρέντζου Βασίλη Κωνσταντίνου, και του διευθύνοντος συμβούλου της “Γ. Καραϊσκάκης ΑΕ”, Βασίλη Βασιλειάδη. Το “παρών” έδωσε και ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαπάς.

“Δεν είχαμε με τον κ. Μαρινάκη εικόνα από την εισβολή των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο, γιατί με τη λήξη του αγώνα έφυγε από τη σουίτα για να πάει στα αποδυτήρια. Ήταν δύσκολο να αντιμετωπιστεί η αιφνίδια εισβολή”, τόνισε μεταξύ άλλων στην κατάθεση του ο διευθύνων σύμβουλος των “ερυθρόλευκων”.





Η υπεράσπιση Μαρινάκη αιτήθηκε να προσαχθεί ο Βασίλης Κωνσταντίνου για ψευδορκία, με τον αντιπρόεδρο του Παναθηναϊκού να τονίζει πως “... δεν μπορεί να μην τα είδε ο Μαρινάκης, όλοι είδαν τι έγινε”



Από την πλευρά του, ο κ Βασιλειάδης ανέφερε ότι: “Η αστυνομία και οι σεκιούριτι έκαναν ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν. Προφυλάχτηκαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού, ο σεκιούριτι δεν χτύπησε τον Σισέ...”.

Αναλυτικά η κατάθεση του Γιάννη Βρέντζου

"Το κύριο κομμάτι της συμμετοχής της ΠΑΕ είναι η πρόσληψη των σεκιούριτι μέσω της εταιρίας η οποίοι διατίθενται την αστυνομία. Είναι πιστοποιημένοι σεκιούριτι και δίνεται ονομαστική λίστα και η αστυνομία ελέγχει. Ζητήθηκαν 380 άτομα και η ΠΑΕ διέθεσε άνω των 400. Ακόμα και το θέμα του σωματικού ελέγχου γίνεται από τους σεκιούριτι αλλά πάντα υπό την εποπτεία της αστυνομίας. Εγώ βρισκόμουν στις σουίτες, με την ολοκλήρωση του παιχνιδιού συνάντησα τον κ. Μαρινάκη και κατεβήκαμε στα αποδυτήρια της ομάδας.

Θεωρώ ότι ήταν κρίσιμο ότι επιτεύχθηκε γκολ στις καθυστερήσεις των αγώνων και ένα αποτέλεσμα ισόπαλο έγινε νικηφόρο. Υποθέτω ότι οι αστυνομικές δυνάμεις υποεκτίμησαν το γεγονός ότι μπορεί να έχουμε είσοδο φιλάθλων καθώς το αποτέλεσμα ήταν ισόπαλο.
Το νόημα της δήλωσης του κ. Μαρινάκη είχε να κάνει με το ότι θέλει να κάνει κάποιος μπορεί να το κάνει χωρίς εντυπωσιασμούς και δεν ήθελε φυσικά να θίξει τον κ Σισέ με τον οποίο δεν υπήρχε ποτέ καμία διένεξη

Είναι κάποια γεγονότα που όταν υπάρχει συγκεκριμένη έκταση δεν είναι εύκολο να τη προβλέψεις. Δεν υπήρχε είσοδος φιλάθλων πριν ή κατά τη διάρκεια, όλα κυλούσαν ομαλά. Αν υπήρξε μεγαλύτερη παρουσία αστυνομικών δυνάμεων ίσως να είχε αποφευχθεί. Θέλω να τονίσω ότι με τη λήξη του αγώνα συνόδευσα τον κ. Μαρινάκη από τον 3ο όροφο μέχρι τα αποδυτήρια. Άρα εκείνη την ώρα δεν είχαμε γνώση της εισόδου των φιλάθλων. Μέχρι να κατέβουμε εμείς αυτό που είδαμε ήταν μια απολύτως ήσυχη κατάσταση. Κατευθυνόμενοι προς τα αποδυτήρια, ο κ. Μαρινάκης είδε τον κ, Σισέ και τον κ Γόντικα στα αποδυτήρια των διαιτητών και πήγε προς τα εκεί και στη συνέχεια συνεχίσαμε προς τα αποδυτήρια της ομάδας. Έφυγα και επέστρεψα στο χώρο μετά τη δήλωση του κ. Μαρινάκη. Το νόημα της δήλωσης του κ. Μαρινάκη είχε να κάνει με το ότι θέλει να κάνει κάποιος μπορεί να το κάνει χωρίς εντυπωσιασμούς και δεν ήθελε φυσικά να θίξει τον κ Σισέ με τον οποίο δεν υπήρχε ποτέ καμία διένεξη".

Στη συνέχεια, ο κ. Βρέντζος τόνισε: "Ο κ. Μαρινάκης δεν έχει λόγο για το πως θα διαχειριστεί η ΠΑΕ Ολυμπιακός το γήπεδο. Στους αγώνες είναι παρών αλλά δεν έχει λόγο στα θέματα ασφαλείας, για τα οποία είμαι εγώ υπεύθυνος. Εμείς έχουμε ζητήσει να παίρνονται από την εταιρία αυξημένα μέτρα λόγω της αντικειμενικής ευθύνης που έχει η ομάδα στα πειθαρχικά όργανα. Από την πλευρά της ΠΑΕ, η δυνατότητες είναι πολύ περιορισμένες. Λάβαμε όλα τα μέτρα που μας ζητήθηκαν από την αστυνομία. Υπήρχαν ανακοινώσεις κατά τη διάρκεια του αγώνα αλλά δε θυμάμαι αν έγιναν συστάσεις στη λήξη. Είναι υποχρέωση της εταιρίας σεκιούριτι να παρέχει πιστοποιημένα άτομα από την ΕΠΟ.

Υποθέτω ότι υπήρξε κάποια επικοινωνία στα αποδυτήρια των διαιτητών αλλά δεν ήμουν παρών. Μετά τη δήλωση του κ. Μαρινάκη κάποιοι παίκτες του ΠΑΟ επέστρεψαν για να επιτεθούν στον Τοροσίδη ο οποίος ήταν στον έλεγχο ντόπινγκ. Εγώ πληροφορήθηκα την είσοδο των οπαδών περίπου 20 λεπτά μετά. Ο κ Μαρινακης τα πληροφορήθηκε εκ των υστέρων. Το συζητήσαμε αρκετά αργότερα όταν ήδη είχα γίνει δηλώσεις. Ήταν δυσαρεστημένος αλλά η αλήθεια ήταν ότι δεν είχαμε ακόμα πλήρη εικόνα του τι είχε γίνει.

Εγώ συνάντησα το σύνολο των παραγόντων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και δεν εξέφρασαν κάποιο παράπονο για τη φιλοξενία πέρα από τα παράπονα για τη διαιτησία. Σίγουρα ήταν κάτι δυσάρεστο και κάτι που δε συνηθίζεται. Εγώ δεν είδα να χτυπιέται ο κ Σισέ. Κατα τη διαδικασία της αποχώρησης του ενδεχομένως υπήρξε κάποιος προπηλακισμός, πράγμα δυσάρεστο. Υπήρξε καταδίκη των συγκεκριμένων συμβάντων από την ΠΑΕ Ολυμπιακός. Η συζήτηση που είχαν ο κ Σισέ με τον κ Μαρινάκη στα αποδυτήρια των διαιτητών.

Ο κ Σισέ είπε “νιώθω ότι με γ@@σες” και του είπε “αν έτσι νιώθεις, έτσι είναι”. Δεν υπήρχε κανένα περιστατικό ρατσιστικής επίθεσης έναντι οποιουδήποτε. Εγώ τον κ. Κωνσταντίνου δεν τον θυμάμαι στο γήπεδο. Ο συνοδός της ομάδας είναι εγγεγραμμένος στις λίστες. Αν ήταν εκεί που λέει ότι ήταν, βρισκόταν παρανόμως. Ο κ Μαρινάκης δεν είχε ιδιότητα αλλά ακόμα και αν είχε εικόνα δεν θα μπορούσε να κατέβει και να σταματήσει τον κόσμο".

Η κατάθεση του Βασίλη Κωνσταντίνου:

"Ο κ Καραπαπάς δεν ήταν στην μεικτή ζώνη και ο κ. Μαρινάκης ήταν 2-3 μέτρα μέσα από τη φισούνα». Σε αυτό το σημείο η υπεράσπιση παρενέβη, τονίζοντας ότι ο κ. Σισέ είπε στην κατάθεσή του ότι ο κ. Μαρινάκης δεν ήταν στο σημείο.
Ο κ. Κωνσταντίνου συνέχισε, λέγοντας: "Η διαιτησία ήταν κακή, έγινε αλλοίωση του αποτελέσματος και ο Καλόπουλος μου έκανε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση από την οποία αθωώθηκα.

Ο κόσμος έβριζε και έφτυνε τον Σισέ και τους άλλους ποδοσφαιριστές. Σήκωναν μπανάνες στον Σισέ. Όταν ένας ποδοσφαιριστής υποφέρει προφανώς προπηλακίζεται. Υπήρχε ένας σεκιούριτι ο οποίος τον χτύπησε. Εκαναν ότι μπορούσαν για να μειώσουν τον Σισέ. Δεν μπορεί ο κ Μαρινάκης να μην τα είδε. Τα είχε όλος ο κόσμος. Πριν λήξει το παιχνίδι ο κόσμος έμπαινε μέσα. Φταίει εν μέρη η διοίκηση του Ολυμπιακού. Θα έπρεπε να έχει περισσότερους σεκιούριτι και να προφυλάξουν τους παίκτες. Τον Σισέ και τους παίκτες του Παναθηναϊκού μετά από ότι έγινε στο γήπεδο τους προωθήσαμε στα αποδυτήρια. Όταν ο Σισέ βγήκε για να πάει στο γραφείο των διαιτητών έγινε το περιστατικό με τον κ. Σισέ και τον κ Μαρινάκη. Εγώ έμαθα εκ των υστέρων το τι ειπώθηκε. Ο κ Μαρινακης είπε ότι δίδαξε ήθος και ότι εκείνος δεν είδε κανέναν προπηλακισμό.

Ο κ Μαρινακης του είπε “σε γ@@@σα και ο Σισέ του απάντησε “ευχαριστήσου το τώρα γιατί του χρόνου δε θα είμαι εδώ".

Σε εκείνο το σημείο το λόγο πήρε η υπεράσπιση και ο κ. Θέμης Σοφός : "Ο κ. Κωνσταντίνου κατέθεσε κάποια πράγματα τα οποία είναι ανακριβή. Για αυτό σας παρουσιάζουμε τα έγγραφα των συσκέψεων ασφαλείας. Πως καταθέσατε στο δικαστήριο ότι ήσασταν στην σύσκεψη;

Ήσασταν α' αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού τότε ;

Κωνσταντίνου: "Ναι"

Υπεράσπιση: "Στο Δ.Σ του Παναθηναϊκού όπως προέκυψε από τις 17/1 δεν αναφέρεται πουθενά ο κ. Κωνσταντίνου ως αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Το Φεβρουάριο δεν ήταν μέλος της διοίκησης του Παναθηναϊκού. Γενικώς ο κ. Κωνσταντίνου λέει ανακρίβειες ότι ήταν στις συσκέψεις. Αν είχατε παραστεί στη σύσκεψη θα ξέρατε ότι η μοναδική υποχρέωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός ήταν να διαθέσει 380 άτομα στην αστυνομία.
Ήσασταν καν στο γήπεδο τότε;"

Κωνσταντίνου : "Ήμουν στο γήπεδο και ήμουν εντός αγωνιστικού χώρου".

Υπεράσπιση: "Δεν αναφέρεστε σε καμία από τις διαπιστεύσεις".

Κωνσταντίνου: "Είχα διαπίστευση από τις επιπλέον που παίρνει η ομάδα".

Υπεράσπιση : "Ο κ. Κωνσταντίνου λέει ανακρίβειες. Πρώτον ότι ήταν αντιπρόεδρος κατά τον χρόνο που τελέστηκε ο αγώνας χωρίς να είναι. Δεύτερον, ότι συμμετείχε στη σύσκεψη και τρίτον ότι ήταν γενικός αρχηγός της ομάδας όλα αυτά δεν αποδεικνύονται από πουθενά"

Υπεράσπιση: "Θεωρείτε αν θα μπορούσε να γίνει κάτι παραπάνω όσον αφορά τα μέτρα" ;

Κωνσταντίνου: "Όχι"

Υπεράσπιση: "Θυμάστε ποιοι ήταν παρόντες στη σύσκεψη πέρα από εσάς που δεν ήταν στον κατάλογο;".

Κωνσταντίνου: "Εγώ απλά παρακολουθούσα καθώς δε συμμετείχα δεν είχα λόγο στη σύσκεψη. Δεν έφυγα με κάποιο παράπονο από τη σύσκεψη".

Υπεράσπιση: "Να επισημάνω ότι πολύ λυπάμαι ότι αποδεδειγμένα ο κ. Κωνσταντίνου δεν ήταν στη σύσκεψη. Ή το πρακτικό σύσκεψης δεν αποδίδει την πραγματικότητα ή ο κ. Κωνσταντίνου ψευδορκεί σήμερα. Υπάρχει ένα πρακτικό συσκέψεως το οποίο υπογράφεται από 14 ανθρώπους και ο ίδιος λέει ότι ήταν εκεί. Ως εκ τούτου ζητάμε απο το δικαστήριο να διατάξει την κράτηση του στο αυτόφωρο πλημμελειοδικείο Πειραιώς" .

Εισαγγελέας: "Να παραμείνει ο μάρτυρας μέχρι το πέρας της διαδικασίας".

Δικηγόροι Σισέ : "Το φύλλο αγώνα είναι κατάπτυστο καθώς ο Καλόπουλος δεν έχει γράψει το 90% όσων έχουν συμβεί".

Υπεράσπιση: "Δεν καταθέτουμε μόνο το φύλλο αγώνα. Υπάρχει το ΦΕΚ αλλά και το σάιτ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός".






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια