HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


"Εκπαιδεύοντας τον παππού και τη γιαγιά στο διαδίκτυο" - Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο & Λύκειο Κατερίνης(video)


Oι μαθητές και οι μαθήτριες του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου & Λυκείου Κατερίνης (πρώην ΤΕΕ ΕΑ), μετά τα «Schoolikoμπερδέματα» -που παρακολούθησαν συνολικά πάνω από 2000 μαθητές και εκπαιδευτικοί από την Κεντρική Μακεδονία- μαζί με τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους, αυτή τη φορά, ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν τη νέα ταινία μικρού μήκους, «Εκπαιδεύοντας τον παππού και τη γιαγιά στο διαδίκτυο».

Η ταινία είναι μία πνοή ουσιαστικής δημιουργίας μαθητών με αναπηρία, χωρίς εξιδανικεύσεις και υπερβολές, που τονίζει την υποκριτική τους ικανότητα να φαντάζονται, να σκέφτονται και να συναισθάνονται με τ’ αγαπημένα τους πρόσωπα. Η ενεργητική συμμετοχή ενός μαθητή με αυτισμό, κόντρα στα τηλεοπτικά στερεότυπα, καταδεικνύει το ουσιώδες της επικοινωνίας στην πράξη. Από την άλλη πλευρά, ο παππούς και η γιαγιά, σύμβολα οικογενειακής συνοχής, με συναισθηματική συμμετοχή, μαθαίνουν από τα εγγόνια τους πως το διαδίκτυο μπορεί ν’ αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο επικοινωνίας.

Η ταινία μικρού μήκους, "Εκπαιδεύοντας τον παππού και τη γιαγιά στο διαδίκτυο" του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου & Λυκείου, προβλήθηκε στον κινηματογράφο της πόλης επτά φορές, μέσα σε μία μόνο συμβολική μέρα (7 Φλεβάρη, Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου) και την παρακολούθησαν συνολικά περισσότεροι από 500 μαθητές και μαθήτριες, σχολείων της πόλης, πρωτοβάθμιας και δευτοβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Πιερίας.

Η συγκεκριμένη ταινία απέσπασε εξαιρετικές κριτικές και διακρίθηκε στο Διαγωνισμό του Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου (http://saferinternet4kids.gr/), με τη συμμετοχή του Υπουργείου Παιδείας και προβλήθηκε σε ειδική εκδήλωση του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, με τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου να αποσπούν το ζεστό χειροκρότημα για μία ακόμη φορά -μετά τα "Schoolikoμπερδέματα" Ι- και να υπογράφουν αυτόγραφα στο τέλος για δεκάδες μικρούς και μεγάλους συμμαθητές τους, ξεπερνώντας κάθε όριο φαντασίας και πραγματικότητας.

Ευχαριστούμε θερμά όλες και όλους που ήρθαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους (μαθητές, μαθήτριες, γονείς και συνοδούς εκπαιδευτικούς) και αναμένουμε μελλοντική κινηματογραφική συνεργασία. Άλλωστε τα Schoolikoμπερδέματα ΙΙ ετοιμάζονται πυρετωδώς... on the way για νέο sold out!!!

Θερμές ευχαριστίες σε γιαγιά (Ειρήνη Κατσάρα) και παππού (Αντώνη Γκουτζιούλη) (πρωτίστως για την υπομονή και το χαμόγελό τους) και στην οικογένεια Παπαδημητρίου για την παραχώρηση του σπιτιού για τα γυρίσματα.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε και στη Διεύθυνση του κινηματογράφου της πόλης (Πολυχώρος Ευκαρπίδη). Aργυρώ και Ευτυχία special thanx!!!

Σκηνοθεσία: Θεοδώρα Γιαννακίδου
Βιντεοσκόπηση (εικόνα hd video & ήχος 5.1 surround): Nίκος Κολίτσης
http://teeeidagkaterinis.weebly.com/






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια