HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Συνάντηση ορειβατικών, χιονοδρομικών και φυσιολατρικών συλλόγων με τη Διεύθυνση Δασών Πιερίας και τον Φορέα Διαχείρισης Ολύμπου


Άτυπη αλλά ουσιαστική συνάντηση με την Διεύθυνση Δασών Πιερίας και τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, είχαν οι ορειβατικοί χιονοδρομικοί και φυσιολατρικοί σύλλογοι Πιερίας.

Η συνάντηση είχε κεντρικό θέμα τα ορειβατικά μονοπάτια της περιοχής, και κυρίως τα μονοπάτια του Ολύμπου και ενημέρωση για τη διάνοιξη, συντήρηση και σήμανσή τους, σύμφωνα με την νέα Υπουργική απόφαση.

Η απόφαση αυτή δίνει στους συλλόγους ενεργό ρόλο καθώς μπορούν πια να κάνουν συγκεκριμένες προτάσεις, να συμμετέχουν σε ειδικές επιτροπές για το θέμα και να προβούν σε ήπιες παρεμβάσεις συντήρησης και σήμανσης στα υφιστάμενα μονοπάτια. Μπορούν επίσης να προβούν και σε μεγαλύτερες εργασίες συντήρησης και σήμανσης καθώς και διάνοιξης νέων μονοπατιών μετά από κατάθεση τεχνικής μελέτης ή και με συμμετοχή σε συγκεκριμένο χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα.


Όλα αυτά με την ανάλογη φυσικά ευθύνη εκτέλεσης και πάντα με την επίβλεψη της Δασικής Υπηρεσίας ώστε να τηρείται η δασική νομοθεσία. Ειδικά για τον Όλυμπο απαιτείται πάντα η θετική γνωμοδότηση του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού, σύμφωνα με την εγκεκριμένη Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη αλλά και τον κανονισμό λειτουργίας του, που αναφέρει ότι ο Φορέας «λαμβάνει θέσεις και εκφράζει τις απόψεις του για θέματα που έχουν σχέση με τα προστατευόμενα αντικείμενα αρμοδιότητας του».

Οι σύλλογοι ευχαρίστησαν για την πρώτη αυτή συνάντηση-ενημέρωση και δεσμεύτηκαν για μια πιο επίσημη συνάντηση, και κατάθεση απόψεων και προτάσεων, ειδικά για τα μονοπάτια του Ολύμπου, που θα συμβάλει στη δημιουργία ενός μητρώου και επιτέλους του Ενιαίου Δικτύου μονοπατιών Ολύμπου. Στη συνάντηση αυτή είναι αυτονόητο ότι θα κληθούν και οι σύλλογοι της Λάρισας και Ελασσόνας.


Θα κληθούν επίσης και οι σύλλογοι της Θεσσαλονίκης καθώς και οι διοργανωτές των αγώνων ορεινού τρεξίματος που λαμβάνουν χώρα στο βουνό. Όλοι εμπλέκονται στο θέμα της συντήρησης και σήμανσης και καλούνται να καταθέσουν τεχνικές εκθέσεις κατάστασης των μονοπατιών και απόψεις-προτάσεις για την συντήρηση και σήμανση των υφιστάμενων καθώς και διάνοιξης νέων, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα. Η συνάντηση θα φιλοξενηθεί από το Φορέα Εθνικού Δρυμού Ολύμπου και η ημερομηνία θα καθοριστεί κατόπιν συνεννόησης ώστε να μην απουσιάσει κανείς.

Γιατί κανείς δεν περισσεύει σε αυτήν την όμορφη προσπάθεια…




http://www.eptanews.gr



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια