HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Νομοθετική ρύθμιση για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα


Αφόρητη γίνεται ημέρα με την ημέρα η κατάσταση σε πολλές περιοχές της χώρας λόγω του μεγάλου όγκου σκουπιδιών που έχει συσσωρευθεί από την πολυήμερη απεργία της ΠΟΕ - ΟΤΑ.
Εν τω μεταξύ νομοθετική ρύθμιση η οποία θα προβλέπει τη διενέργεια διαγωνισμού με ευθύνη του ΑΣΕΠ, για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα των Δήμων, σκοπεύει να καταθέσει τη Δευτέρα στη Βουλή η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη, μετά τη χθεσινή έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου, μέχρι την ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας, στους ήδη απασχολούμενους στην καθαριότητα, θα δοθούν νέες προσωρινές συμβάσεις.

«Όσοι πίστευαν ότι με αφορμή το προσωρινό αδιέξοδο που δημιουργήθηκε, θα ανοίξει ο δρόμος ώστε να εισβάλουν ιδιωτικές εταιρίες στον τομέα της αποκομιδής των απορριμμάτων, θα μας βρουν απέναντι», ανέφερε μεταξύ άλλων ο αρμόδιος υπουργός, καλώντας την Ομοσπονδία των εργαζομένων, καθώς και την ΚΕΔΕ, να συμβάλουν μετά την εξέλιξη αυτή, στην ομαλοποίηση της κατάστασης.

Η Ομοσπονδία των εργαζομένων στους Δήμους πάντως έχει αποφασίσει τη συνέχιση των κινητοποιήσεων με αποκλεισμό όλων των αμαξοστασίων των Δήμων της χώρας μέχρι και την προσεχή Τετάρτη. Την Πέμπτη 29 Ιουνίου έχει προκηρυχθεί νέα γενική 24ωρη Πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ επισημαίνει τους κινδύνους που εγκυμονεί για την υγεία η εκτεταμένη συσσώρευση απορριμμάτων. Μεταξύ άλλων, καλεί τους πολίτες να φυλάσσουν στο σπίτι τους τα υπολείμματα τροφών, μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση, σημειώνοντας ότι μπορεί να γίνουν μολυσματικά εάν παρεμείνουν εκτεθειμένα σε υψηλές θερμοκρασίες.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης από την πλευρά του εξετάζει το ενδεχόμενο να αναθέσει την καθαριότητα σε ιδιώτες.

Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια