HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Όταν μιλάμε για δράση πραγματικής διαβίωσης με δημιουργικό χαρακτήρα.


Ένας Έλληνα δημοσιογράφος ο Γρηγόρης Βερροιώτης γνωστός και ως ο Ποδηλάτης του Κόσμου εδώ και μήνες ζει στα βουνά του Kyustentil στο τρίγωνο Βουλγαρία, Σκόπια, Σερβία. Τρεις ημέρες έζησα μαζί με τον φίλο και συνεργάτη μου Γρηγόρη Βερροιώτη « Ποδηλάτη του Κόσμου » σε ένα κόσμο βγαλμένο από παραμύθι. 

Τον συνάντησα εκεί που τον επισκέπτομαι τους τελευταίους μήνες, στο ορεινό χωριό Razhdavitsa πάνω από έναν υπολογιστή να γραφεί τις μελέτες του στον παραδοσιακό ξενώνα The Old Cherry Tree του κοινού μας φίλου και συνεργάτη Борислав Крумов. Στο χωριό των χαιρετάνε θερμά, τον αγαπάνε και αυτό φαίνεται.


Ήπιαμε καφέ, τα είπαμε και μου πρότεινε να περπατήσουμε στα βουνά της περιοχής. Μαγεμένος από την απόλυτη ομορφιά σιγά σιγά καταλάβαινα γιατί επιμένει ότι είναι η κατάλληλη περιοχή για να γίνουν εφαρμογές καινοτόμων τουριστικών προγραμμάτων και να παραδίδει σεμινάρια σε όσους θέλουν να ταξιδεύουν με ποδήλατο στον κόσμο.

Αν και με τον Γρηγόρη συνεργαζόμαστε στη δράση    « άλογο και ποδήλατο» θυμήθηκα τα χρόνια που δημοσιογραφούσα στο περιοδικό « Πανέλληνες » και είπα να τον κάνω μια προσωπική συνέντευξη.


ΕΡΩΤΗΣΗ. Ήρθες εδώ έκανες τις μελέτες σου και όπως μου είπες αυτά που ήθελες για αρχή τα έχεις πλέον στα χέρια σου. Τι σου λείπει τώρα Γρηγόρη για να ξεκινήσεις όλα τα καινοτόμα και τόσο ειδικά τουριστικά προγράμματα;  Όπως μου έδειξες τώρα έχετε ενεργοποιήσει ορισμένα από αυτά με την ομάδα σου.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ. Δυσκολεύομαι να επιλέξω Κώστα συνεργάτες για τα μεγάλα προγράμματα, γιατί τα άτομα που θα δουλέψουν χρειάζεται να έχουν μεράκι να εκπαιδευτούν σαν εμψυχωτές για τους επισκέπτες που θα έρχονται από όλο τον κόσμο.

ΕΡΩΤΗΣΗ. Είναι δύσκολη η εκπαίδευση;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ. Αρχικά χρειάζεται δύο εβδομάδες και έπειτα βήμα βήμα πάνω στην εργασία μας.

ΕΡΩΤΗΣΗ. Έχει καλά μεροκάματα αυτή η δουλειά;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ.  Αυτές οι υπηρεσίες Κώστα καλοπληρώνονται αλλά θέλει να καταλάβεις την προοπτική, να αγαπάς την φύση, τα ταξίδια, τα ειδικά σπορ, να σου αρέσει να ασχολείσαι με την ενέργεια και γενικότερα να είσαι δημιουργικός και επικοινωνιακός.

ΕΡΩΤΗΣΗ. Θέλεις άτομα που να αγαπάνε και λίγο το survivor;

Γελάει.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ.  Το πραγματικό ή το τηλεοπτικό; Κοίταξε εδώ είναι η πραγματικότητα, δεν μαθαίνεις να πηδάς σχοινιά και παλούκια και να φάει ο ένας τον άλλο, αλλά να γίνεις πραγματικός εμψυχωτής και δάσκαλος ή δασκάλα διαβίωσης. Αν θέλεις επιπλέον να έχεις και αυτή την ικανοποίηση να γίνεσαι γνωστός από τα ΜΜΕ, εδώ έρχονται συνέχεια συνάδερφοι για συνεντεύξεις από διάφορα τηλεοπτικά κανάλια αλλά έχουμε και το δικό μας ραδιόφωνο. Καθημερινά κάνουμε ραδιοφωνικές εκπομπές και για να σου πω την αλήθεια έχουμε και προτάσεις και για τηλεοπτικές εκπομπές αλλά τώρα μέχρι το χειμώνα δεν μπορούμε γιατί έχουμε αρκετή εργασία.

ΕΡΩΤΗΣΗ. Δηλαδή τι προσόντα πρέπει να έχουν αυτοί που θα εργαστούν εδώ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ. Έχει πολλές ειδικότητες, από την επικοινωνία ( ραδιόφωνο, seo internet marketing) εμψυχωτές για παιχνίδια ψυχαγωγίας ( θέατρο, φωτογραφία, χορό, ζωγραφική κ.α.), άλλους και άλλες θέλουμε να είναι αθλητικοί για ποδηλασία, ορειβασία κ.α. και κάποιοι να ξέρουν και καλά Αγγλικά. Τα προσόντα και ειδικότητες τα βλέπουμε εδώ στην δράση. Η ουσία είναι ότι οι συνεργάτες μου σε αυτή την εργασία είναι '' αερικά ''γιατί καλλιεργούν την προσωπικότητά τους καθημερινά Κώστα μέσα σε ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον και μαθαίνουν πολλά από διάφορες κουλτούρες των λαών. Είδες εχθές ήμασταν μια παρέα από Βούλγαρους, Βέλγους, Γερμανούς, Άγγλους κ.λ.π. Όλοι μαζί τραγουδούσαμε, κουβεντιάζαμε, τρώγαμε και πίναμε. Όταν ζεις αυτή την ομορφιά των γνωριμιών και της καθημερινής ψυχαγωγίας σε ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον γεμίζεις κάθε μέρα με εμπειρίες. Όλα είναι εξελίξιμα εδώ Κώστα, μπορεί και να ανακαλύψεις προσόντα που δεν πίστευες ότι είχες.

ΕΡΩΤΗΣΗ. Με κάνεις να τα παρατήσω όλα και να έρθω μόνιμα εδώ.

Γελάει

ΑΠΑΝΤΗΣΗ. Σου είπα από την αρχή δεν είναι εύκολο να επιλεγεί κάποιος ή κάποια εδώ δεν είναι παιχνίδι, είναι εργασία. Εσύ είσαι για μένα κορυφαίος γητευτής αλόγων και συνεργάτης, εσένα απλά σε περιμένω να έρθεις να διδάσκεις και να εφαρμόσεις το πρόγραμμά σου.

ΕΡΩΤΗΣΗ. Όπως κατάλαβα χρειάζεσαι προσωπικό.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ. Τώρα σε αυτή τη φάση πρέπει να δημιουργήσω τα '' αερικά ''. Να στο πω πιο απλά τους αρχηγούς θέλω να δημιουργήσω των εμψυχωτών που θα είναι ουσιαστικά οι βασικοί μου συνεργάτες και μετά το υπόλοιπο προσωπικό.

ΕΡΩΤΗΣΗ. Από ότι κατάλαβα τα '' αερικά '' είναι αυτοί που καλοπληρώνονται.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ. Αυτοί πράγματι γιατί είναι η δική μου ομάδα και κάνουν εργασίες που δεν μπορούν να τις κάνουν άλλοι.

ΕΡΩΤΗΣΗ. Υπάρχει ένα τουριστικό πρόγραμμα ποδηλασίας που ταξιδεύεις στο κόσμο.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ. Ναι είναι ένα καταπληκτικό πρόγραμμα αλλά δεν έχω βρει συνεργάτη ακόμα να είναι μαζί μου και με το group και το έχω παγωμένο.

ΕΡΩΤΗΣΗ. Τελικά ποιοι πιστεύεις ότι θα έρθουν να ακολουθήσουν τα διαφορετικά αυτά τουριστικά προγράμματα;

 ΑΠΑΝΤΗΣΗ. Οι καλλιτέχνες έχουν δείξει μεγάλο ενδιαφέρον και γενικώς οι καλλιτεχνικές ομάδες και ομάδες εταιριών που θέλουν να δέσουν τις σχέσεις των εργαζομένων. Εμείς έτσι και αλλιώς εργαζόμαστε πολύ πάνω στην ψυχαγωγία με δημιουργικές δράσεις, την ψυχολογία και την θετική ενέργεια που τις παρέχουμε με τις ιδιαίτερες υπηρεσίες μας. Αυτές σχετίζονται με την λιτότητα στο χώρο διαμονής που θέλουμε να είναι σαν να είσαι στο εξοχικό σου, το φυσικό περιβάλλον τα χωριά και οι πόλεις που πάμε να είναι οι χώροι που σε ξεκουράζουν, που σου δίνουν κίνητρα να ανακαλύψεις και μέσα από την ανακάλυψη να διασκεδάσεις. Ακόμη και τα παιχνίδια μας εμπεριέχουν κίνητρα ανακάλυψης και εμπλουτισμού της γνώσης σου. Εμείς δεν εμπλεκόμαστε με τον μαζικό τουρισμό έτσι κι αλλιώς γιατί έχουμε προγράμματα που πρέπει να συμπληρωθούν ομάδες των 8 ατόμων που ασχολούμαστε ειδικά μαζί τους.

ΕΡΩΤΗΣΗ.  Είναι κάτι σαν Private;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ. Ναι εμείς τα προγράμματά μας τα λέμε έτσι Private. Το κάθε άτομο για μας είναι μια ξεχωριστή προσωπικότητα και τον/την τιμούμε.  

ΕΡΩΤΗΣΗ. Με πιο τρόπο μπορεί κάποιος ή κάποια να σε βρει είτε για εργασία είτε για να μπει σε κάποιο πρόγραμμα;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ. Για όσου/ες θέλουν να εργαστούν εδώ Κώστα αυτό που ξέρω είναι ότι αν θέλω να σε βρω σε βρίσκω. Είμαι συνέχεια εδώ στο χωρίο Razhdavitsa του Kyustentil στον ξενώνα The Old Cherry Tree κι έχει πολλούς τρόπους για να έρθεις. Πάντως αν σε δω έξω από την πόρτα το πρώτο που θα κάνω είναι να σε φιλοξενήσω, κι αν έχεις μεράκι γι αυτή την δουλειά και τα ανάλογα προσόντα απλά εντάσσεσαι στην ομάδα. Σε ότι αφορά τα προγράμματα αυτό το διάστημα έχουμε ξεκινήσει να συζητάμε με τουριστικά γραφεία και ειδικούς πάνω στον τουρισμό. Θέλω πρώτα να μιλήσω με επαγγελματίες του χώρου και έπειτα να δω τι θα κάνουμε με την επικοινωνία. Αν διασφαλιζόμαστε και κάνουμε μια συμφωνία ωφέλιμη και από τις δύο πλευρές με κάποιον του χώρου απλά θα ξέρω πως πρέπει μετά να βελτιώνω και να βγάζω νέες καινοτόμες υπηρεσίες για να δημιουργούνται και νέες θέσεις εργασίας. Οι φίλοι μας που θέλουν να έχουν μια συνεχή ενημέρωση απλά για ένα μήνα θα μας συγχωρέσουν μέχρι να τελειώσουμε και αυτή την διαδικασία και έπειτα εμείς σε αρμονία με τους συνεργάτες μας θα τους δίνουμε πολλές λύσεις για ξεχωριστές διακοπές.

 ΕΡΩΤΗΣΗ. Θάλασσα θα έχουν τα τουριστικά προγράμματα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ. Κώστα μου Θαλασσινός είμαι κι εδώ βλέπεις βουνό αλλά στα προγράμματα κυριαρχεί το υγρό στοιχείο, ποτάμια, λίμνες και καταρράκτες. Βέβαια και Θάλασσα ειδικά για τους βόρειους λαούς έχουμε προγράμματα με θάλασσα που νομίζω θα τα ζηλέψουν και οι συμπατριώτες μας.
Ήθελα να εκμαιεύσω πολλά από τον Γρηγόρη αλλά κάπου εδώ έκλεισε την κουβέντα λέγοντάς μου... αρκετά πέρασε η ώρα πάμε στο βουνό για να συνεχίσω την μελέτη μου.

Υπάρχει μια αγγελία που σας την δίνω εδώ για όσους θέλουν να εργαστούν εκεί στην ομάδα του Ποδηλάτη του Κόσμου.

Αν θέλετε να πάτε στον Ποδηλάτη του Κόσμου και να δοκιμάσετε αν μπορείτε να ενταχθείτε στην ομάδα του τηλεφωνήστε και σε μένα Κώστας Αμπεριάδης 6986696991 για να σας καθοδηγήσω και να σας πω λεπτομέρειες.

Να σας δώσω και μια ακόμη πληροφορία. Κάθε χρόνο στις 24 - 25 Ιουνίου στο Kyustentil που βρίσκεται ο Γρηγόρης γίνεται το Φεστιβάλ Κερασιού - CHERRY FESTIBAL.

Μια εντυπωσιακή μεγάλη γιορτή με συναυλίες και πολλές εκδηλώσεις. Αν θέλετε να ζήσετε αυτή την ξεχωριστή εμπειρία και να περάσετε παρέα μαζί του εκείνες τις μέρες στον παραδοσιακό ξενώνα «The Old Cherry tree», επικοινωνήστε για πληροφορίες καλύτερα προσωπικά μαζί του στο τηλέφωνο 00359895213352.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια