HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Με καθυστέρηση σκέφτονται την αγορά τεσσάρων καναντέρ

Πολύ καθυστερημένα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σκέφτεται σοβαρά να συμμετάσχει σε διεθνή διαγωνισμό για την προμήθεια τεσσάρων «μεταχειρισμένων» καναντέρ CL 215  από τον Καναδά, τα οποία αν αποκτήσει θα χρησιμοποιηθούν τη… μεθεπόμενη αντιπυρική περίοδο.

Πρόκειται για παλιά αεροσκάφη, όμοια με τα έντεκα CL 215 που διαθέτει σήμερα η Πυροσβεστική, τα οποία είναι καταπονημένα από τα 40 χρόνια επιχειρήσεων που κουβαλούν στην «πλάτη». Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ελεύθερου Τύπου», Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας δεν έχει προχωρήσει ακόμα σε επίσημη εισήγηση προς το υπουργείο για την αγορά τους αλλά αρμόδιες πηγές αναφέρουν ότι η κυβέρνηση σκέφτεται πολύ σοβαρά τη συμμετοχή της Ελλάδας στο διαγωνισμό. Οι Καναδοί θα τα βγάλουν προς πώληση και όποια χώρα πλειοδοτήσει θα τα αποκτήσει. Έτσι, το κόστος τους δεν μπορεί να το γνωρίζει κανείς με ακρίβεια, αν και η αξία τους υπολογίζεται περίπου στα 15.000.000 ευρώ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα τέσσερα καναντέρ έχουν θεωρηθεί από την ελληνική πλευρά ως μία «καλή ευκαιρία» διότι έχουν «γράψει» τις μισές ώρες πτήσεις σε σχέση με τα ελληνικά CL 215, βρίσκονται σε καλή κατάσταση, είναι καλοσυντηρημένα και διαθέτουν ανταλλακτικά.

Από την άλλη πλευρά πρόκειται για παλιά αεροσκάφη, που τουλάχιστον από την εμπειρία που είχαμε από αυτά στην Ελλάδα παρουσιάζουν συχνά βλάβες. Μετά από πολλά χρόνια, πάντως, φαίνεται ότι η χώρα μας θα διεκδικήσει την αγορά εναέριων μέσων, ενώ το κατά πόσο αυτό θα επιτευχθεί θα εξαρτηθεί από το ύψος της προσφοράς που θα κάνει η Ελλάδα αλλά και τη συμμετοχή ή μη άλλων χωρών στον διαγωνισμό. Σε περίπτωση απόκτησής τους, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ενταχθούν στο στόλο του Π.Σ. τη μεθεπόμενη αντιπυρική περίοδο.

Σήμερα η Πυροσβεστική διαθέτει 18 καναντέρ (11 «γερασμένα» CL 215 και εφτά πιο καινούργια CL 415), εκ των οποίων τα τελευταία 24ωρα στα πύρινα μέτωπα ήταν ετοιμοπόλεμα τα έξι.


Πηγή: Ελεύθερος Τύπος





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια