HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Μακρύγιαλος Πιερίας: Τον δρόμο της δικαιοσύνης υπέδειξε η Αποκεντρωμένη για τον κ. Μαυρίδη Μωυσή και... (βίντεο+φωτο)

Με μια απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης που κοινοποιήθηκε στις 31/7/2017 δείχνει τον δρόμο της δικαιοσύνης για τον δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού, κ. Μωυσή Μαυρίδη, και το περιστατικό που συνέβη στις 21/7/2017 στο Μακρύγιαλο Πιερίας και φέρεται ως εμπλεκόμενος ο εν λόγω δημοτικός σύμβουλος.

Το χρονικό του περιστατικού

Θυμίζουμε ότι στις 21/7/2017 και κατα τη διάρκεια της Λαϊκής Αγοράς που λαμβάνει χώρα κάθε Παρασκευή στο Μακρύγιαλο Πιερίας, καταγγέλθηκε απο τον Αντιδήμαρχο κ. Πορφυρίδη Χρήστο με επίσημο δελτίο τύπου προς τα τοπικά ΜΜΕ (διαβάστε το δελτίο τύπου εδώ) ότι ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Μαυρίδης Μωυσής εισήλθε στο δημαρχιακό μέγαρο Μακρυγιάλου και δια μέσω του κινητού του τηλεφώνου έπαιξε εμβατήρια της χούντας συνδεόμενος με τα μεγάφωνα του κτιρίου κι ενώ στην πλατεία υπήρχε πλήθος κόσμου λόγω της λαϊκής. Στο ίδιο δελτίο τύπου ο κ. Πορφυρίδης αναφέρει ότι η ενέργεια αυτή του δημοτικού συμβούλου προσέβαλλε το δημοκρατικό αίσθημα των πολιτών αλλά και τη μνήμη όλων αυτών που θυσιάστηκαν γι αυτήν τη δημοκρατία που απολαμβάνει σήμερα ο συγκεκριμένος κύριος και νοσταλγός της χούντας.

Μετά απο αυτό ο κ. Μαυρίδης κλήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο να δώσει εξηγήσεις για το θέμα. Ο Δήμαρχος αφού έλαβε γνώση όλων των παραμέτρων παρέπεμψε το θέμα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για ν' αποφασίσει.

Η απόφαση

Μετά λοιπόν απο 3 και πλέον μήνες που έγινε όλο το περιστατικό ήρθε προχθές η Αποκεντρωμένη Διοίκηση και εξέδωσε την απόφασή της κοινοποιώντας την βέβαια και στον ίδιο τον κ. Μαυρίδη.

Με το παρακάτω έγγραφο λοιπόν (βλέπε εικόνα) η Αποκεντρωμένη παραπέμπει την υπόθεση στην κα. Πρόεδρο Εφετών Θεσ/νίκης του Πειθαρχικού Συμβουλίου ως αρμοδιότερη ώστε να εξετάσει την υπόθεση και ν' αποφασίσει αν πρέπει ή όχι να τιμωρηθεί ο κύριος Μαυρίδης. Αν δηλαδή έχει πέσει όντως σε πειθαρχικά παραπτώματα τη παραγράφου 2 του άρθρου 233 του Νόμου 3852/2010 και να διατυπώσει άποψη για το αν πρέπει να επιβληθεί στον κύριο Μαυρίδη η ποινή της αργίας ορισμένου χρόνου (και την διάρκειά της) ή της έκπτωσή του απο Δημοτικός Σύμβουλος.


Το Kapa-News ωστόσο συνάντησε τον κύριο Μωυσή Μαυρίδη στον Μακρύγιαλο και μίλησε μαζί του για το θέμα. Ο κύριος Μαυρίδης αρνείται την κατηγορία που του προσάπτουν και μάλιστα μιλάει για οργανωμένο σχέδιο εξόντωσής του. Επίσης ο κ. Μαυρίδης μας αποκάλυψε ότι ήδη έχει προχωρήσει σε μηνύσεις για ψευδή κατηγορίες εναντίον του και ότι θα υπερασπιστεί νομικά τα συμφέροντά του. Μάλιστα ανέφερε ότι μαζί του έχει σχεδόν όλους τους κατοίκους του χωριού (2000 κάτοικοι) ως μάρτυρες για ν' αποδείξει την αθωότητά του.

Στο παρακάτω βίντεο βλέπετε την επίσημη θέση του κ. Μαυρίδη:


Να σημειωθεί ότι σε όλη αυτή την υπόθεση η παράταξη του κ. Μαυρίδη Μωυσή δεν έλαβε καμία επίσημη θέση στήριξης ή μη του δημοτικού συμβούλου. Το Kapa-News, παρακολουθεί την υπόθεση απο κοντά, και για ότι νεώτερο θα σας ενημερώσουμε άμεσα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια