Η ελαφριά τεχνική στο ψήσιμο και η ακόμη πιο ελαφριά σάλτσα ντομάτας δίνουν μια ντελικάτη, αλλά ενδιαφέρουσα γεύση στο παραδοσιακό και πλούσιο αυτό πιάτο.
Υλικά
Για τα σουτζουκάκια
Διαδικασία
Μουσκεύετε το ψωμί σε νερό και το στύβετε καλά. Ζυμώνετε τον κιμά με το ψωμί, το σκόρδο, το αβγό, το κύμινο, το αλάτι και πιπέρι και αφήνετε το μίγμα στο ψυγείο για 15 λεπτά.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Βουτάτε τα δάχτυλά σας στο κρασί, παίρνετε μικρές ποσότητες από τον κιμά και πλάθετε κλασικά μακρόστενα σουτζουκάκια. Τα τοποθετείτε το ένα δίπλα στο άλλο σε λαδωμένο ταψί, τα περιχύνετε με το λάδι και τα ψήνετε στο φούρνο για 15 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Ανακατεύετε το χυμό ντομάτας με το λάδι, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι.
Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και περιχύνετε τα σουτζουκάκια με τη σάλτσα της ντομάτας. Τοποθετείτε στο κέντρο του ταψιού τη δάφνη και το ξυλάκι κανέλας. Βάζετε ξανά το ταψί στο φούρνο και ψήνετε για άλλα 15-20 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα. Σερβίρετε τα σουτζουκάκια συνοδεύοντας με άσπρο πιλάφι.
Υλικά
Για τα σουτζουκάκια
- 750γρ. μοσχαρίσιο κιμά άπαχο
- 3 φέτες μπαγιάτικου ψωμιού, χοντρές (μόνο την ψίχα)
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο και λιωμένο καλά
- ¼ φλιτζανιού κρασί κόκκινο
- 1 αβγό χτυπημένο
- 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 2 κουτ. γλυκού κύμινο
- αλάτι, πιπέρι
- 400γρ. χυμό ντομάτας συμπυκνωμένο
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 1 κουτ. γλυκού κύμινο
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Μουσκεύετε το ψωμί σε νερό και το στύβετε καλά. Ζυμώνετε τον κιμά με το ψωμί, το σκόρδο, το αβγό, το κύμινο, το αλάτι και πιπέρι και αφήνετε το μίγμα στο ψυγείο για 15 λεπτά.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Βουτάτε τα δάχτυλά σας στο κρασί, παίρνετε μικρές ποσότητες από τον κιμά και πλάθετε κλασικά μακρόστενα σουτζουκάκια. Τα τοποθετείτε το ένα δίπλα στο άλλο σε λαδωμένο ταψί, τα περιχύνετε με το λάδι και τα ψήνετε στο φούρνο για 15 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Ανακατεύετε το χυμό ντομάτας με το λάδι, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι.
Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και περιχύνετε τα σουτζουκάκια με τη σάλτσα της ντομάτας. Τοποθετείτε στο κέντρο του ταψιού τη δάφνη και το ξυλάκι κανέλας. Βάζετε ξανά το ταψί στο φούρνο και ψήνετε για άλλα 15-20 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα. Σερβίρετε τα σουτζουκάκια συνοδεύοντας με άσπρο πιλάφι.
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!