HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Πάλι δίδαξε ήθος και πολιτισμό το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης! Επεισόδια και προπηλακισμοί πρωταγωνίστησαν εχθές...!!! (βίντεο)

Μέχρι τώρα σίγουρα έχουν διαρρεύσει διάφορα βίντεο και άρθρα απο την χθεσινή επεισοδιακή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης, αλλά το να το ζει κανείς είναι εντελώς άλλο πράγμα.

Η αλήθεια είναι ότι όλοι περιμέναμε λίγο-πολύ την παρουσία του κόσμου στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, αφού 2 απο τα θέματα που θα συζητούσαν εκεί ήταν "καυτά". Μιλάμε για το θέμα του νερού της Ν. Τραπεζούντας που απασχόλησε πολύ τα τοπικά ΜΜΕ σχεδόν όλο το καλοκαίρι, αλλά και το θέμα των ανεμογεννητριών της Μηλιάς που απασχολεί τόσο την τοπική κοινωνία όσο και όλη την Πιερία.

Εκτενές ρεπορτάζ για τα 2 αυτά θέματα θα ακολουθήσει αργότερα. Ωστόσο εκείνο που θέλουμε εμείς απο το Kapa-News να δείξουμε με το παρακάτω βίντεο είναι το πως οδηγήθηκε στα επεισόδια το χθεσινό συμβούλιο.

Ήταν ολοφάνερο απο την αρχή ότι οι ενδιαφερόμενοι πολίτες για τα 2 προαναφερόμενα θέματα που βρέθηκαν εχθές στο Δημαρχείο και συγκεκριμένα στον χώρο των συνεδριάσεων του Δ.Σ. , ήρθαν "με την κάπα κρεμασμένη" για καυγά. Η ατμόσφαιρα "μύριζε μπαρούτι" απο την είσοδό μας στον χώρο. Έτσι εξηγείται και η παρουσία αστυνομικής δύναμης στον χώρο (με πολιτικά) αλλά και ένστολους που βρισκόταν σε απόσταση αναπνοής ώστε να επέμβουν εγκαίρως όταν και αν χρειαζόταν. Κάποια στιγμή μάλιστα ήρθαν στον χώρο, αλλά μετά απο έντονες διαμαρτυρίες των παρευρισκομένων αποχώρησαν ήσυχα θέλοντας ν' αποφορτίσουν την κατάσταση.

Απο την άλλη πλευρά, το δημοτικό συμβούλιο, και συγκεκριμένα οι εισηγητές των 2 καυτών θεμάτων, ενώ είχαν δει και αντιληφθεί την κατάσταση, με την στάση τους προκάλεσαν τον κόσμο. Αυτό φαίνεται ολοκάθαρα στο παρακάτω βίντεο άλλωστε.

Εκείνο όμως απο άναψε το φιτίλι των επεισοδίων ήταν η τελική ψηφοφορία του θέματος των ανεμογεννητριών. Συγκεκριμένα οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας έδωσαν τελικά την έγκριση τους για την εκμίσθωση έκτασης στα Πιέρια Όρη σε συγκεκριμένη εταιρεία (αγνώστων λοιπών στοιχείων) για να εγκαταστήσουν τις ανεμογεννήτριες, στην περιοχή "Πέντε Πύργοι". Αυτό εκνεύρισε το πλήθος ακόμη περισσότερο, γιατί ενώ όλες οι εισηγήσεις (ακόμη και των 2 βουλευτών του Νομού που ήταν παρόντες δηλ του κ.Τζαμακλή και του κ. Καστόρη)ήταν αρνητικές, και ενώ υπήρχαν προτάσεις για απόσυρση του θέματος με σκοπό τον επανέλεγχο του για τυχόν παραλείψεις νομικές και την επαναφορά του σ' επόμενο Δ.Σ., η συμπολίτευση τ' αγνόησε όλα επιδεικτικά και προχώρησε στην ψηφοφορία του θέματος.

Αμέσως μετά την ψηφοφορία, για ν' αποσυμπιεστεί η ατμόσφαιρα και να καθησυχάσουν τα πνεύματα ακολούθησε διάλλειμα που όμως ενω ανακοινώθηκε να είναι ολιγόλεπτο, διήρκησε πάνω απο 30 λεπτά. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπαράταξης μαζί με τον Δήμαρχο αποχώρησαν απο την αίθουσα με την βοήθεια των αστυνομικών και πέρασαν στο γραφείο του Δημάρχου ώστε να ηρεμήσουν οι κάτοικοι της Μηλιάς.

Στο τέλος όμως λόγω της αργοπορίας του διαλείμματος και λόγω του ότι είχαν αποχωρήσει μαζί με τους κατοίκους της Μηλιάς και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι, κι έτσι δεν υπήρξε απαρτία, αναβλήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο για την Δευτέρα 4/9 στις 18:00 το απόγευμα. Μια συνεδρίαση λοιπόν που δεν ολοκληρώθηκε, αφού τα 2 "καυτά" θέματα ήταν και τα μοναδικά σχεδόν που συζητήθηκαν εχθές.

Μια λεπτομέρεια της οποίας την αξιολόγηση την αφήνουμε στην δική σας διακριτική ευχέρεια, είναι ότι απο την χθεσινή συνεδρίαση έλειπαν οι κύριοι: Λιακόπουλος Αθανάσιος (δικηγόρος), Γκουγκουρέλας Χρήστος (δικηγόρος) και Κατανάς Νικόλαος (εκπαιδευτικός). Αυτός ήταν και ο λόγος που οι ψηφοφορία έληξε με 18 υπέρ μόνο.

Μένει να δούμε αν την Δευτέρα (4/9) που θα συνεχιστεί η συνεδρίαση, και αφού έχουν ξεπεραστεί οι 2 "σκόπελοι" της χθεσινής συνεδρίασης, θα είναι παρόντες οι προαναφερόμενοι δημοτικοί σύμβουλοι.









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια