HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Παράσταση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών και μαθητών στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν 80 και πλέον εκπαιδευτικοί στον Περιφερειάρχη Α'βαθμιας & Β'βθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Ανανιάδη.

Οι εκπαιδευτικοί παρουσίασαν τα προβλήματα που δημιουργεί η διακοπή λειτουργίας των ολιγολμελών τμημάτων στα Επαγγελματικά Λύκεια και σε ολόκληρο το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας και ζήτησαν την έγκρισή τους.

Ο κ. Ανανιάδης αρχικά είπε πως θα εκριθούν κάποια τμήματα αλλά μετά από τις έντονες αντιδράσεις των εκπαιδευτικών και εκπροσπώπων των ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, Πιερίας και Κιλκίς, υποχώρησε και δέχθηκε να στείλει θετική εισήγηση για έγκριση όλων των ολιγομελών τμημάτων. Παρ' όλα αυτά, εξέφρασε τις αμφιβολίες του αν αυτά εγκριθούν τελικά από το υπουργείο Παιδείας.


Επίσης μετά από την παρουσίαση εγγράφου που στάλθηκε στα σχολεία και ζητούσε οι μαθητές των τμημάτων που διακόπηκε η λειτουργία τους, να μετακινηθούν σε άλλες ειδικότητες και άλλα σχολεία, ο κ. Ανανιάδης δεσμεύτηκε ότι θα στείλει σχετική απόφασή του την Δευτέρα 25/9/2017 στα σχολεία, η οποία θα αναιρεί το παραπάνω έγγραφο και θα δέχεται την παράταση της λειτουργίας των τμημάτων αυτών μέχρι να έρθει οριστική απάντηση από το υπουργείο.

Στην συνάντηση βρέθηκαν επίσης και δυο μαθήτριες του τμήματος κομμωτικής οι οποίες εξέφρασαν τα παράπονά τους στον κ. Ανανιάδη για την διακοπή λειτουργίας του τμήματός τους. Ο κ. Ανανιάδης τους πρότεινε τότε να αλλάξουν ειδικότητα και να πάνε στο τμήμα αισθητικής, προκαλώντας έτσι το γέλιο αρχικά και την αγανάκτηση έπειτα των μαθητριών.


Ρεπορτάζ: Α'ι'ναλής Παντελής, Εκπαιδευτικός






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια