HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Το θέμα έκλεισε για την εκταμίευση των 800. εκατ.€

Ο ESM ανακοίνωσε ότι το ΔΣ σε συνεδρίαση την Πέμπτη θα συζητήσει για την έγκριση της καταβολής της υποδόσης των 800 εκατ. ευρώ και αξιωματούχος του ΥΠΟΙΚ μετά το τέλος της συνάντησης με τους Θεσμούς προεξόφλησε την έγκριση.

Το θέμα  είπε έχει τελειώσει, καθώς διαπιστώνεται ότι υπάρχει καθαρή μεταβολή των ληξιπρόθεσμων του Δημοσίου κατά 1,5 δισ. ευρώ στο διάστημα Απριλίου – Σεπτεμβρίου, ή 1,25 δισ. ευρώ στο διάστημα Ιουλίου – Σεπτεμβρίου».

Ο ίδιος απέδωσε εύσημα στην προσπάθεια που κατέβαλε η ΑΑΔΕ, τον ΕΦΚΑ και τον ΕΟΠΥΥ.

Κατά τα άλλα στις επαφές με τους Θεσμούς στο Hilton διαπιστώθηκε πως σε ότι αφορά την πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών το 2017  οι δανειστές συμφωνούν πως φέτος το πλεόνασμα θα κλείσει πάνω από το στόχο.

Η πρόβλεψή της ελληνικής πλευράς αφορά σε πρωτογενές πλεόνασμα πάνω από 2,2% του ΑΕΠ, με την υπέρβαση να ξεπερνά τα 800 εκατομμύρια ευρώ.

Για τα δημοσιονομικά του 2018 η συζήτηση θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη. 

Το θέμα της διανομής κοινωνικού μερίσματος, το οποίο έχει ανακινήσει πολύ έντονα η κυβέρνηση δεν ετέθη σήμερα.

Οσον αφορά την εκταμίευση της επόμενης υποδόσης για ληξιπρόθεσμες οφειλές, η ίδια πηγή ανέφερε ότι αναμένεται να εκταμιευτεί στις αρχές Φεβρουαρίου και θα αποτελεί μέρος της δόσης που θα συνοδεύει την ολοκλήρωση της αξιολόγησης μαζί με την παροχή ρευστότητας για τη δημιουργία «μαξιλαριού».








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια