HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Με κλείσιμο των συνόρων με το βόρειο Ιράκ απειλεί ο Ερντογάν


«Ανά πάσα στιγμή» μπορεί η Τουρκία να κλείσει τα σύνορά της με το βόρειο Ιράκ, μετά το κλείσιμο του εναερίου χώρου της για την περιοχή, προειδοποίησε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο την εφημερίδα Hurriyet. Έτσι, ο Τούρκος πρόεδρος επαναλαμβάνει την απειλή που είχε διατυπώσει πρώτη φορά μετά το κουρδικό δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία.
«Έχουμε κλείσει εντελώς τον εναέριο χώρο μας για την περιφερειακή κυβέρνηση στο βόρειο Ιράκ» γράφει η εφημερίδα αναφέροντας πως αυτή τη δήλωση έκανε ο Ερντογάν σε δημοσιογράφους στο αεροπλάνο της επιστροφής του από την Πολωνία.

«Οι συζητήσεις συνεχίζονται σχετικά με το χερσαίο σύνορο. Δεν το έχουμε κλείσει αλλά αυτό μπορεί να συμβεί κάθε στιγμή» πρόσθεσε.

Η Τουρκία ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως κλείνει τον εναέριο χώρο της για την ημι-αυτόνομη κουρδική περιοχή και σημείωσε πως θα εργαστεί σκληρά για να ελέγξει το βασικό συνοριακό πέρασμα από την περιοχή.

Η συνοριακή διάβαση Χαμπούρ είναι το κυριότερο σημείο διέλευσης μεταξύ της Τουρκίας και της ιρακινής ημιαυτόνομης Κουρδικής Περιφερειακής Κυβέρνησης.

Στο δημοψήφισμα της 25ης Σεπτεμβρίου, οι Κούρδοι του βόρειου Ιράκ ψήφισαν υπέρ της ανεξαρτησίας.

Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια