HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Σκουρλέτης: Το φθινόπωρο του 2019 οι επόμενες δημοτικές εκλογές, με απλή αναλογική!

Σχέδιο αλλαγών για τις δημοτικές εκλογές προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξη που παραχώρησε.

Μιλώντας στη «Νέα Σελίδα» τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Προσανατολιζόμαστε σε ένα σύστημα όπου οι έδρες θα κατανέμονται στη βάση της πραγματικής εκλογικής δύναμης και δεν θα παίρνει τη «μερίδα του λέοντος» ο επικρατέστερος της δεύτερης Κυριακής, ανεξάρτητα από τα ποσοστά που κατέγραψε την πρώτη».

Ο κ. Σκουρλέτης πρόσθεσε ότι «δεν προτιθέμεθα να καταργήσουμε τα Τοπικά Συμβούλια – αντιθέτως, μελετούμε την ενδυνάμωσή τους».

Μιλώντας για τον εκλογικό νόμο σημείωσε ότι «η απλή αναλογική για τις βουλευτικές εκλογές είναι ήδη νόμος του κράτους. Δυστυχώς, δεν θα ισχύσει από τις αμέσως επόμενες εκλογές, επειδή δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία λόγω της στάσης συγκεκριμένων πολιτικών δυνάμεων της ελάσσονος αντιπολίτευσης».

Ο υπουργός υπογράμμισε: «Εάν έχουν μετανιώσει για τη στάση τους, ας το δηλώσουν κι εμείς εδώ είμαστε».

Σε ερώτηση για το χρόνο των δημοτικών εκλογών υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει κανένας ουσιαστικός λόγος οι ευρωεκλογές διά νόμου να γίνονται την ίδια μέρα με τις αυτοδιοικητικές. Αντιθέτως, η ημερολογιακή ταύτισή τους λειτουργεί παραμορφωτικά για την Αυτοδιοίκηση. Επομένως, μια ολιγόμηνη μετάθεσή τους θα βοηθήσει».








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια