HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΕΣ: Απόρρητα έγγραφα κατέθεσε ο Λοβέρδος στη Βουλή (ΕΙΚΟΝΑ)

Διαβαθμισμένα απόρρητα έγγραφα για την υπόθεση πώλησης όπλων προς τη Σαουδική Αραβία κατέθεσε στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ, Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ κατέθεσε τρία έγγραφα τα οποία περιλαμβάνουν το τηλεγράφημα του πρέσβη μας στο Ριάντ από 24.8.2017 προς το ΥΠΕΘΑ και το ΥΠΕΞ, την απόφαση ΚΥΣΕΑ για να γίνει η διακρατική συμφωνία και την απόφαση επίσης του ΚΥΣΕΑ που λέει να υπογραφεί η συμφωνία.

Τα νέα έγγραφα δείχνουν πως στρατιωτικοί, επίσημοι εκπρόσωποι του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας επισκέφθηκαν το υπουργείο Εθνικής Αμυνας προκειμένου να ενημερωθούν για την πορεία της υπόθεσης, δήλωσαν άγνοια για την δραστηριότητα του ενδιάμεσου Βασίλη Παπαδόπουλου και αντι άλλων διευκρινίσεων σχεδόν εκδιώχθηκαν από το Πεντάγωνο!

Προκύπτει επίσης, ότι οι Σαουδάραβες όχι μόνο δεν γνώριζαν τον φερόμενο εκπρόσωπό τους Β. Παπαδόπουλο αλλά εξήγησαν πως επιθυμούσαν την αγορά 100.000 βλημάτων αντί για 300.000 βλήματα που «ντίλαρε» ο ενδιάμεσος. Ενώ όταν όταν οι Σαουδάραβες ζήτησαν να δουν την υποτιθέμενη Διακρατική Συμφωνία που υπέγραψε η Ελλάδα με τον φερόμενο εκπρόσωπό τους Βασίλειο Παπαδόπουλο, η ελληνική πλευρά τους διαβίβασε τα σχετικά έγγραφα που ήταν όμως μόνο στην ελληνική γλώσσα, γεγονός που εγείρει ερωτήματα

Όπως είπε ο κ. Λοβέρδος, ο Έλληνας πρέσβης έστειλε τηλεγράφημα στις 24 Αυγούστου 2017 στο ΥΠΕΞ και το ΥΠΕΘΑ, λέγοντας ότι έρχονται στην Ελλάδα «οι κανονικοί εκπρόσωποι της Σαουδικής Αραβίας κι αν δεν υπογράψουν αυτοί δεν υπάρχει αγορά. Και τους διώχνουμε!», τόνισε. «Με αποτέλεσμα η χώρα να χάσει 66 εκ. ευρώ, γιατί δεν εξυπηρετείτο ο κύριος μεσάζων».

Ο βουλευτής ζήτησε τα διαβαθμισμένα έγγραφα να φυλαχθούν με ευθύνη της Βουλής στην αίθουσα 162 της Βουλής (έχει γίνει με άλλα απόρρητα έγγραφα π.χ. λίστες φοροδιαφυγής) για να μην διαρρεύσουν, αλλά να μπορούν να τα δουν και να ενημερωθούν οι βουλευτές που επιθυμούν:

«Τα αδιαβάθμητα έγγραφα τα καταθέτω στα Πρακτικά. Τα τρία διαβαθμισμένα έγγραφα που είναι το τηλεγράφημα του πρέσβυ, την απόφαση του ΚΥΣΕΑ που λέει να γίνει διακρατική συμφωνία και την απόφαση του ΚΥΣΕΑ για να υπογραφεί η συμφωνία και έχει και τον τύπο αυτής της συμφωνίας που υπεγράφη με το ελικόπτερο στη Μίκρα της Θεσσαλονίκης που δεν είναι διακρατική συμφωνία. Τα καταθέτω σε εσάς για να φυλαχθούν στην αίθουσα 162, ώστε όσοι συνάδελφοι θέλουν, αλλά να μην διαρρεύσουν τον Τύπο», είπε ο κ. Λοβέρδος.

Απευθυνόμενος προς την πλευρά του υπουργού Άμυνας, ο κ. Λοβέρδος τον κάλεσε να «πει την αλήθεια. Να πει πού τον βρήκε αυτόν τον μεσάζοντα. Να μας εξηγήσει γιατί υπεγράφη αυτή η δήθεν διακρατική συμφωνία τον Ιούνιο του 2017″. «Εμείς δεν κατηγορούμε κανένα, θέλουμε ο υπουργός να μας πει όμως την αλήθεια…», τόνισε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι μεθαύριο Πέμπτη 23 Νοεμβρίου θα συζητηθεί στη Βουλή η επερώτηση της ΝΔ για την υπόθεση πώλησης οπλικών συστημάτων από την Ελλάδα στη Σαουδική Αραβία.









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια