HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Εισαγγελική έρευνα για τη διαχείριση ακινήτων του ΑΠΘ


Προκαταρκτική έρευνα για τη διαχείριση πολυτελών διαμερισμάτων που περιήλθαν στην κατοχή του ΑΠΘ μέσω κληροδοτήματος, ερευνούν οι διωκτικές αρχές, ύστερα από μηνυτήρια αναφορά που υπεβλήθη στον εισαγγελέα Διαφθοράς Θεσσαλονίκης.
Πρόκειται για τέσσερα οροφοδιαμερίσματα, 200 τ.μ. το καθένα, στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου της Θεσσαλονίκης, τα οποία κληροδότησε στο πανεπιστήμιο ο Δημήτρης Τσιακμακόπουλος.

Σύμφωνα με την αναφορά, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, κατόπιν πρόσκλησης ενδιαφέροντος η Σύγκλητος του ΑΠΘ αποδέχθηκε πρόταση της Επιτροπής Διαχείρισης Κληροδοτημάτων του ιδρύματος, να αξιοποιηθούν τα συγκεκριμένα διαμερίσματα μέσω μακροχρόνιας μίσθωσης διάρκειας 35 ετών, ενώ στη συνέχεια το έργο κατακυρώθηκε σε ιδιωτική κεφαλαιουχική εταιρεία με την οποία και υπογράφηκε σύμβαση.

Όπως περιγράφεται στην μηνυτήρια αναφορά, την οποία υπέβαλλε ιδιοκτήτης άλλου διαμερίσματος που βρίσκεται στην ίδια οικοδομή με τα κληροδοτήματα, το ποσό που συμφωνήθηκε να εισπράττει το πανεπιστήμιο ως μηνιαίο μίσθωμα, ανέρχεται σε μόλις 200 ευρώ, για καθένα από τα διαμερίσματα. Είναι χαρακτηριστικό, κατά την αναφορά, ότι δικηγόρος της Θεσσαλονίκης πρότεινε στο ΑΠΘ να μισθώσει ένα από τα διαμερίσματα έναντι 800 ευρώ και να χρηματοδοτήσει την ανακαίνιση του μισθίου, αλλά η πρότασή του απορρίφθηκε.

Κατόπιν των παραπάνω, διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα από τον εισαγγελέα Διαφθοράς, Αχιλλέα Ζήση, προκειμένου να διερευνηθεί εάν έχει τελεστεί το αδίκημα της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια