HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Μέγαρο Παπαγεωργίου: Ανάμνηση αλλοτινής εποχής ή απειλή για την ασφάλεια των πολιτών; (βίντεο)

Πλατεία Ελευθερίας! Ποιος δεν την γνωρίζει μέσα στην Πιερία. Ποιος δεν την γνωρίζει σε όλο τον κόσμο!!! Ένα σημείο αναφοράς της Κατερίνης! Ένα σημείο αναψυχής όπου μπορεί κανείς άνετα ν' απολαύσει τον καφέ του, να κάνει την βόλτα του, να χαλαρώσει, να κάνει ένα επαγγελματικό ραντεβού ή να επισκεφθεί την τράπεζά του για διεκπεραιώσει τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις.

Απο πάνω της περνάει καθημερινά χιλιάδες κόσμος. Μια πλατεία που μπορεί να έχει αλλάξει μορφή κατα καιρούς πολλές φορές, ωστόσο η αξία της παραμένει σταθερή. Ένα απ' τα πιο όμορφα και γνωστά σημεία της Κατερίνης. Ωστόσο εδώ και χρόνια κρύβει σχεδόν ολοφάνερα ένα μελανό, άσχημο και επικίνδυνο σημείο για τους επισκέπτες της.

Το "Μέγαρο Παπαγεωργίου" ή όπως το θυμούνται οι παλιότεροι Κατερινιώτες, "το Κρόνιο"...!!! Ένα ίσως ιστορικό κτίριο, απ' όπου έχει περάσει πάρα πολύς κόσμος. Ένα κτίριο που κάποτε (δεκαετία του 70 και του 80) ήταν το ακριβότερο και το πιο "In" κτίριο της πόλης. Ένα κτίριο που... έσφυζε κάποτε απο ζωή!!!


Σήμερα όμως; Τα σημάδια εγκατάλειψης του κτιρίου είναι ολοφάνερα με γυμνό μάτι όπως βλέπετε και στις εικόνες του βίντεο. Δεν χρειάζεται να πούμε τίποτε περισσότερο. Άλλωστε "μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις". Και αυτές οι εικόνες που περνάνε απο την οθόνη σας αυτή την στιγμή αξίζουν εκατομμύρια λέξεις.

Δεν χρειάζεται ούτε να γράψουμε, ούτε να πούμε για την άθλια αυτή εικόνα, ούτε για την επικινδυνότητα που έχει. Και αυτή είναι ολοφάνερη. Άλλωστε δεν είμαστε οι πρώτοι που ασχοληθήκαμε τα τελευταία χρόνια με το..."Κρόνιο" και την εικόνα του. Το έχουν κάνει νωρίτερα αρκετά τοπικά ΜΜΕ και συνάδελφοι δημοσιογράφοι. Και κάποιοι ίσως καλύτερα απο εμάς. Ούτε βέβαια χρειάζεται να αναφερθούμε σε κώδικες πολεοδομικής νομοθεσίας.

Αυτό που θέλουμε απλά να κάνουμε με τούτο το βίντεο, είναι να ευαισθητοποιήσουμε τις όποιες δημόσιες ή δημοτικές αρχές, ν' αναλάβουν πρωτοβουλία το συντομότερο δυνατόν και φυσικά πριν το βρούμε μπροστά μας ή ακόμη χειρότερα πριν θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές...!!!

Δεν γνωρίζουμε σε ποιας υπηρεσίας ανήκει η αρμοδιότητα. Εκείνο όμως που σίγουρα βλέπουμε είναι ότι το "Μέγαρο Παπαγεωργίου" ή αλλιώς το "Κρόνιο" μοιάζει με ωρολογιακή βόμβα έτοιμη να "σκάσει". Ας μην την δώσουμε λοιπόν την ευκαιρία να το κάνει για το καλό όλων μας...

Βίντεο:



Ρεπορτάζ: Πέτρος Σταθακόπουλος










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια